Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Panasonic HZ2000 OLED - FlatpanelsDK

Test: Panasonic HZ2000 OLED

|


Panasonic HZ2000 afløser sidste års GZ2000 – et TV som blev tildelt vores Reference Award pga. et modificeret OLED-panel med højere lysstyrke. Udover det særlige panel, så byder 2020-udgaven HZ2000 på Dolby Vision IQ, HDMI eARC, Filmmaker Mode, nogle mindre opdateringer til MyHomeScreen app-platformen samt et forbedret højttalersystem til Dolby Atmos.

Har Panasonic formået at hæve barren for det bedste TV på markedet yderligere? Her er vores dybdegående test af 65-tommer HZ2000.


Pris og forhandler:

55"
65"

Første indtryk

Ligesom sin forgænger er HZ2000 udstyret med et højttalersystem udviklet i samarbejde med Technics. Det har udmundet sig i en venstre/center/højre kanals soundbar plus en højttalerboks på bagsiden af TV'et, som indeholder loft-vendte enheder til Dolby Atmos-effekter over hovedet på seeren. Det er et 3.0.2-kanals system med navnet '360 Soundscape Pro' og som man kan forestille sig, så forvandles det superslanke OLED-panel til en bastant kasse. HZ2000 ligner et Panasonic TV i form og funktion, og det adskiller sig fra mange andre OLED TV på markedet på grund af sit mere robuste udseende. Det er prisen, som man må betale for et bedre udstykket højttalersystem – eller "More Hollywood to More Homes" som Panasonic ynder at sige – og selvom vi ved, at nogle entusiaster er villige til at indgå dette kompromis, så ville vi ønske, at Panasonic ville lave en version af TV'et uden højttalersystemet, så man kunne tilslutte et ekstern lydsystem. Hvis du vil have mere power, så kan en ekstern subwoofer tilsluttes direkte til TV'ets hovedtelefonstik – ligesom sidste års GZ2000. Og HZ2000 ligner da også GZ2000 så meget, at de fleste nok ville finde det vanskeligt at udpege nogen kosmetiske forskelle. Solid fod, samme antirefleksive skærm, to logoer (Panasonic og Technics), højttaler under skærmen osv. Desværre har Panasonic ikke engang formået at rette et af vores primære kritikpunkter. Mange porte, inklusiv to HDMI-stik og to USB-stik, peger ud mod bagvæggen, hvilket komplicerer vægmontering. Cover-panelet, der skjuler stik, kan heller ikke monteres, hvis man bruger mere end to HDMI-porte. Hvordan kan dette stadig være et problem i 2020?

Brugeroplevelse & features

Efter et kort, formelt samarbejde med Mozilla, blev Firefox OS i Panasonic omdøbt til MyHomeScreen, der er nået til version 5.0 i år. Vi har allerede afdækket alle aspekter af Panasonic TV-platform, tunerfunktionalitet og menuer. Vi gennemgår ikke tingene igen her og vil i stedet henvise til testen af Panasonic GZ2000 for yderligere detaljer. Her vil vi fokusere på, hvad der har ændret sig.

Styresystem & smart TV

Med MyHomeScreen 5.0 introducerer Panasonic 'content previews' over app-ikoner såsom Netflix og YouTube (se billedet til højre). På nuværende tidspunkt understøttes det kun af en lille håndfuld store, internationale tjenester, idet det kræver, at udviklerne tager en API i brug.
MyHomeScreen 5.0
Samsung, LG og Google har alle tilbudt en eller anden form for preview af indhold i deres respektive TV-menuer i nogle år nu, men alligevel har mange udviklere stadig ikke taget deres API'er i brug. Når det virker, så kan det være nyttigt, men ofte opleves anbefalingerne dog lidt for tilfældige – mere som reklamer. Apropos, så er der nu reklamer øverst på app-skærmen i MyHomeScreen (se billedet). At fremvise reklamer på et af de dyreste high-end TV på markedet er næppe noget, som brugerne ser positivt på, men foreløbigt er de trods alt begrænset til indhold og partnertjenester. Man får ikke reklamer for tilfældige varer fra supermarkedet eller urelaterede produkter. HZ2000 har ikke hardware-dekodning af det nye AV1-codec, som er udviklet af Alliance for Open Media med Apple, Amazon, Google, Microsoft, Netflix og andre. Det blev bekræftet via AV1-testfiler. YouTubes AV1-streaming virker heller ikke. YouTubes 4K HDR-streams trækkes i stedet ned via VP9-2 codec. Seneste års ændringer i MyHomeScreen har løftet brugeroplevelsen. Menuen, der glider op fra bunden (nu med indhold trukket ud i menuen), er en positiv udvikling, og man kan sågar mikse app-ikoner med genveje til inputkilder og tv-kanaler, hvilket er virkelig nyttigt. Det ændrer dog ikke på den underliggende problematik i, at MyHomeScreen-platformen opleves som det, den er; et lag ovenpå Panasonics aldrende TV-platform. Det repræsenterer en meget begrænset vision for, hvad et Smart TV kan være eller muliggøre, selv før man tager en række faktorer i betragtning. Det er faktorer som det begrænsede app-udvalg med mangel på bl.a. Apple TV+ og Disney+, app-kvaliteten hvor apps fungerer og opleves mere som forstørrede hjemmesider end apps, mangel på multi-tasking, ingen udvikling mod spil-support (ingen controller-support, ingen netværksstreaming, ingen cloud-streaming, svag chip osv.), ingen cast-support (á la AirPlay 2 og Chromecast), ingen hjemme-automatisering (á la HomeKit), begrænsninger på lagerplads, fragmentering imellem TV-generationer, og ingen planer om software-opdatering. Hvert år får vi småjusteringer på MyHomeScreen, men i det større perspektiv er de mest af alt irrelevante. Og hvert år ser vi mindre end et år gamle TV blive efterladt i støvet (ingen software-opdateringer) uden nogen klar plan for, hvordan 'platformen' skal udvikles. Sammenlign dette med f.eks. Apples tvOS (i Apple TV-boksen) eller Googles Android TV (der bestemt har sine egne fejler og begrænsninger) og så vil man kunne konstatere, at kløften bliver dybere, ikke mindre, for hvert år, der går. Det er næppe en tilfældighed, at Panasonic netop har lanceret sit første Android TV i Europa. Vi er ikke sikre på, at Android TV er den rigtige løsning for Panasonic, da udviklingsopgaven kræver en del ressourcer, men fra forbrugerperspektivet mener vi, at såfremt man påtænker at streame indhold til HZ2000, så er man nødsaget til at gøre plads i budgettet til en boks såsom Apple TV 4K eller Nvidia Shield.

Betjening

HZ2000 leveres med samme fjernbetjening som GZ2000. Den beskrev vi således sidste år: "... en high-end fjernbetjening med, som er forsynet med en metal forside med bagbelyste knapper, samt en blød plasticbagside. Vægten af fjernbetjeningen er tilpas høj til at give en fornemmelse af kvalitet, og knapperne har et taktilt feedback, som er behageligt at bruge. Vi er milevidt fra kvaliteten af de skramlende plasticfjernbetjeninger, som vi ser på de mindre modeller".

Panasonic GZ2000 test

Det er en klassisk fjernbetjening i den forstand, at den bruger IR (infrarød) og er designet med udgangspunkt i kanal/tuner-økosystemet. Det går hånd i hånd med Panasonics mere konservative tilgang til TV-brugerflade og funktionalitet. Det er ikke en fjernbetjening designet til den moderne forbruger med begge fødder placeret solidt i streaming-realiteten. 'Picture' knappen på fjernbetjeningen kan tilpasses fra menuerne, så den kun vælger imellem de billedprofiler, man bruger. Sidste år opfriskede Panasonic også sin TV Guide med et mere strømlinet udseende (som det ses nedenfor) og det fortsætter på HZ2000.

TV-lyd

Med sidste års GZ2000 introducerede Panasonics sit første TV-højttalersystem med loft-vendte enheder til oveneffekter med Dolby Atmos. En raffineret version af systemet findes i HZ2000, som nu også understøtter HDMI eARC i modsætning til klassisk HDMI ARC i sidste års model. HDMI eARC lader bl.a. tabsfri Atmos (i Dolby TrueHD) fra en UHD Blu-ray-afspiller passere igennem TV'et. Det er en fin opgradering og det virkede fint sammen med Sonos Arc soundbaren. Hvad angår højttalerne, så leverer de god separation imellem venstre og højre, og stemmer fremstår klare – en fordel ved at have enhederne pegende direkte mod seeren fremfor skjult på bagsiden af TV'et. Med en Dolby Atmos-film får man på HZ2000 et lydbillede, som er en smule bredere og dybere, men det er ikke den omsluttende Atmos-oplevelse, som nogen måske havde håbet på. Ligesom sidste års GZ2000, så har de loft-vendte enheder i HZ2000 klare begrænsninger. Til tider kan man fornemme lyde ovenover siddepositionen, men selv i vores perfekt rektangulære rum med fladt loft, har de loft-vendte enheder klare begrænsninger ift. de bedste soundbarer med loft-vendte enheder. Ligesom sidste år så mangler højttalersystemet saft i mellemtonen, og diskanten har tendens til at slå over det skingre i visse, krævende situationer. Højttalerne er ikke kraftfulde nok til at fungere som fuldbods musiksystem heller. Sammenlignet med andre TV, som vi havde til test i perioden, så leverer HZ2000 mere dynamisk og direkte lyd, men Philips OLED805 leverede bedre pas pga. en indbygget bas-enhed. Du kan forbinde en subwoofer til HZ2000 via jack-stikket, men der er ikke mulighed for at forbinde baghøjttalere til TV'et for at løfte surround-delen. I sidste ende så falder HZ2000 i samme 'fælde' som mange andre high-end TV, hvor man har forsøgt at løfte lydsiden. Det er muligt at presse mere potente enheder ind i et lille kabinet, men resultatet er ikke godt nok til at matche en soundbar såsom Sonos Arc (og naturligvis ikke et fuldt højttaler-setup), så det falder imellem to stole. På samme tid er systemet ikke fleksibelt nok idet det ikke kan udvides til surround, hverken kablet eller trådløst. HZ2000 leverer på skærmen smukke billeder, som tigger om at blive suppleret af bedre lyd end det indbyggede system kan levere.

Panasonic HZ2000 test

Kalibrering

Normale købere skal ikke kaste sig ud i selv at kalibrere; at købe et TV med forholdvis præcis farvegengivelse er en rimelig forventning at have. Vil man have de sidste procenter, så kan man betale sig fra arbejdet. For nylig er vi begyndt, som del af vores TV-anmeldelser, at måle de mest relevante billedprofiler i TV'et igennem, og inkludere resultaterne i dette afsnit. Se tabellen til højre samt de fremhævede resultater i den store tabel nedenfor. Det er en simplificering, men du skal kigge efter så lave vertikale barer som muligt (helst under 3 for DeltaE), mens linje RGB-grafen bør flyde fra venstre mod højre så tæt på 0 som muligt. Farveprikkerne skal falde i de hvide firkanter i grafen for farverum. Overordnet minder HZ2000 om tidligere Panasonic OLED TV. Der er et virvar af billedprofiler, så øvelsen bliver; hvilken vælger man. For at hjælpe brugen i år har Panasonic fundet sammen med UHD Alliance og Hollywood om at implementere Filmmaker Mode i sine TV. Det giver måske nogle brugere lidt fred i sjælen, men som du kan se i vores målinger så er Filmmaker Mode mere eller mindre identisk med 'Professional' billedprofilen i Panasonic TV. Det er ikke overrraskende, da UHD Alliance's retningslinjer foreskriver, at Filmmaker Mode skal være baseret på den mest præcise profil i et TV – vi har set lignende implementering på andre TV med Filmmaker Mode. Den primære fordel med Filmmaker Mode vil være, at den automatisk kan aktiveres, når man ser film. Automatikken kræver imidlertid, at afspillere og indholdsudbydere leger med. Amazon Prime Video bliver den første indholdudbyder/distributør– formentlig næste år. For SDR-indhold, så anbefaler vi Professional 1 til dagstimerne og Professional 2 eller Filmmaker Mode til mørke omgivelser. Vi anbefaler, at du styrer udenom Dynamic, Game, Sport og Normal. Som du kan se af målingerne, så følger ingen af disse indholdets farverum, så de leverer alle ret store farvefejl. Vi forstår til stadighed ikke, hvorfor TV-producenter insisterer på at presse SDR-farver ud i det større farverum, når Game-profil aktiveres. I hvilken verden vil gamere have deres konsolspil til at se betydeligt anderledes ud end hvad spiludviklerne havde tiltænkt? Overordnet leverer HZ2000 fremragende billedpræcision i flere af de præ-kalibrerede profiler – hvoraf flere kunne fjernes. Du kan prøve vores forslag til kalibrering på din HZ2000, men hvis du vil have spot-on farver, så skal du have fysisk udstyr eller betale en professionel for at gøre det. HZ2000 understøtter i øvrigt CalMAN AutoCal. Til HDR-indhold anbefaler vi igen Professional eller Filmmaler Mode, og fraråder brug af de samme billedprofiler, som vi nævner for SDR. Som du kan se så dækker OLED-panelet i HZ2000 72% af Rec.2020 farverummet og 98% af DCI-P3 farverummet. Ligesom sidste års GZ2000, så rammer HZ2000 igen 1000 nits maksimal lysstyrke i 2% og 5% vinduer – hvor det virkelig betyder noget ift. god HDR. Den leverer fremragende ydelse, men det skal understeges, at den er fuldstændig på linje med sidste års GZ2000.

Målinger

Vores "måling"-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler på TV’ene samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vi henviser til vores artikel omkring bl.a. målemetoder her for en gennemgang af hvordan vi måler under testen. Note: Vi inkluderer kun kalibreringsforslag for SDR, ikke HDR. Vi har under testen ikke benyttet os af lyssensoren, men ønsker du, at TV'et selv kompenserer for lyset i stuen, så kan dette aktiveres i menuen.
Panasonic HZ2000 test

Billedkvalitet

Sammenlignet med sin forgænger byder HZ2000 på nyheder som Filmmaker Mode og Dolby Vision IQ. Vi har allerede undersøgt Filmmaker Mode i kalibreringsafsnittet og Dolby Vision IQ i vores Panasonic HZ1000 test, så lad os springe direkte til pointen her: HZ2000 er en opfrisket version af GZ2000. Den har samme modificerede OLED-panel (med 120Hz BFI - det kommer vi tilbage til) og de nye funktioner er primært bundet op på software. Panasonic kunne tilføje eksempelvis Filmmaker Mode på 2019-modellerne, men det er der ingen planer om. På den anden side kan man få samme effekt på ældre skærme ved blot at skifte til 'Professional' billedprofil. Hvis vi starter med HDR, så rammer HZ2000 igen 1000 nits maksimal lysstyrke. Det lyder måske ikke så imponerende, når nogle LCD TV skilter med 2000 eller 3000 nits på specifikationslisten, men som diskuteret og demonstreret i tidligere anmeldelser, så rammer LCD TV ikke disse niveauer i praksis. Det meste af tiden vil man være heldig hvis top-LCD TV nærmer sig 1000 nits – og hvis de gør, vil man se tydelige lysglorier, som trækker billedoplevelsen ned. Det er ikke High Dynamic Range; det er høj lysstyrke. To forskellige ting... HDR er et udvidet dynamikområde, deraf navnet, og HZ2000 leverer disse meget høje nits, hvor det rent faktisk betyder noget; i små segmenter af billedet uden at påvirke andre dele af billedet. Sammen med ægte sort, så er det opskriften på glitrende stjerner, kraftige refleksioner, lysende lamper og de fantastiske HDR-sekvenser i film og spil.
Og HZ2000 leverer da også virkelig fremragende HDR-billedkvalitet. Sammen med GZ2000 er det den bedste HDR-billedkvalitet, som vi har set på et TV, der kan købes af normale forbrugere. Stående ved siden af Philips OLED805 og Sony XH90, kan vi konstatere, at OLED805 med sin maksimale lysstyrke på 800-900 nits nærmer sig HZ2000, hvilket naturligvis er godt nyt, da mange andre OLED TV historisk har haft svært ved at bevæge sig over 700 nits. Forskellen i HDR-kvalitet er derimod slående side-om-side med Sony XH90, der til sammenligning ser livløs ud, med svag kontrast, grålig sort, markante lysglorier, og over/underbelyste farver, når zoner begynder at flexe. Det faktum, at TV-skærme baseret på selv-emitterende skærmteknologi nu endelig rammer 1000 nits er herligt, men HZ2000 er naturligvis ikke perfekt. Som vores målinger viser, så begynder lysstyrken at falde, når det lyse objekt i billedet udgør et 10% vindue (10% af skærmen er fuld hvid, resten er sort). Ideelt set ville vi gerne have, at lysstyrken kunne bibeholdes i hvert fald op til 25-35% dækning, og vi ville også gerne se højere lysstyrke i fuldskærm til fremvisning i dagstimerne. Som du kan se rammer vores HZ2000 eksemplar 152 nits på fuld skærm, hvilket faktisk ikke er højere end Philips OLED805 og kun 10 nits højere end LG CX – en ubetydelig forskel.
Ud over det, så er vi tilfredse med 1000 nits maksimal lysstyrke indtil OLED-skærme kan tilbyde et betydeligt spring i lysstyrke. 1000 nits kan allerede fremstå for lyst i mørke lokaler for nogle seere. Hvis du oplever dette, så tilbyder Panasonic muligheden for at nedjustere maksimal lysstyrke i små skridt via billedmenuen (enten som 'hard clip' eller med tone-mapping for a bibeholde detaljer i højlyset). Som du måske erindrer, så måles dynamikområde i "stop", hvor et stop svarer til en fordobling af lysstyrke-niveauet. Det kræver et "stop" før vores øjne for alvor kan se en betydelig forskel. Det næste "stop" efter 1000 nits er 2000 nits. Måske vil OLED en dag kunne ramme det niveau, men en mere oplagt kandidat til at presse lysstyrken i vejret er microLED. Desværre ligger prisvenlige microLED TV stadig flere år ude i fremtiden. Den diskussion hører ikke til her i anmeldelsen, men vi mener overordnet, at der mangler perspektiv på sagen, idet folk ofte fremhæver blot et enkelt tal for den maksimale lysstyrke.
Vi noterer os ikke længere støj i de lyseste områder af HDR-billedet, så Panasonic har justeret på ydelsen ift. GZ2000. HZ2000 leverer også klart definerede skyggedetaljer i de mørke områder af billedet, om end man godt kan, såfremt kan rykker tæt på, se artefakter fra Panasonics 'dithering' implementering (se billedet til højre), som er i panelet for at undgå pludselige lysglimt i de mørkeste toner. Vi mener ikke, at den nuværende løsning er ideel. Herudover så foreslår vi, at man læser vores GZ2000 test i kombination med denne anmeldelse for nogle flere perspektiver på billedkvaliteten. HZ2000 understøtter stadig fire HDR-formater; HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision. Foruden Dolby Vision IQ-systemet, som justerer lysstyrken på skærmen ift. dine omgivelser, så har Panasonic udviklet sit eget 'Intelligent Sensing' system, der virker med indhold, som ikke er i Dolby Vision, altså SDR, HDR10, HDR10+, HLG indhold – også i Filmmaker Mode SDR og HDR. Der er en lyssensor i de fleste moderne TV, så at justere lysstyrken på skærmen i forhold til dagstimer, middag eller aftentimer, er ikke noget nyt. Panasonic (og Dolby) forsøger dog en ny tilgang, hvor man på lidt mere intelligent vis forsøger at hæve skyggedetaljer og justere lidt på billedet. Det virker ganske fint og er ikke så aggressivt, at man bemærker særlig meget, men dog går man på kompromis med billedpræcision. Lyssensoren i TV'et er også meget retningsbestemt, så den tager ikke hele miljøet omkring sig i betragtning, hvilket kan være lidt problematisk til tider, f.eks. hvis man har vinduer ved siden af eller nær TV'et. For flere år siden implementerede B&O en 360-graders lyssensor, som bedre kunne analysere omgivelserne. Måske en sådan tilgang kunne løfte disse nyere typer lysregulerede systemer i fremtiden. Vi observerede ikke nævneværdige problemer med 'banding', farvebånd mv. på vores eksemplar. Og selv efter langvarige seancer med statiske målebilleder på skærmen, var der ingen indikationer på midlertidig retention. Som vi nævnte sidste år, så ved vi ikke, hvor modstandsdygtige de seneste generationer af OLED-paneler er overfor burn-in på den lange bane, men de foreløbige indikationer tegner positivt.
Skifter vi fokus til SDR (Standard Dynamic Range), altså alle typer indhold som ikke er i HDR, så leverer HZ2000 igen flot billedkvalitet, men naturligvis ikke bedre end kildeindholdet tillader. Indhold i opløsning på under HD vil ligne netop det. HZ2000 er ikke udstyret med fancy "AI"-opskalring, men har stadig god, neutral opskalering. Hvad angår SDR-indhold, så er vores tilbageværende anke, at lysstyrken gerne måtte være højere til brug i dagstimerne, særligt til vintersport. På spil-delen har HZ2000 en enkelt HDMI 2.1 funktion, som kan tilføjes på HDMI 2.0 chipset, nemlig ALLM (Auto Low Latency Mode). Det betyder blot, at TV'et automatisk kan sættes i Game-tilstand. Det er her værd at fremhæve, at Panasonics Game-funktion kan aktiveres uafhængigt, altså ovenpå alle billedprofiler. Det er positivt fordi vi fraråder brug af den dedikerede Game-billedprofil, der ligger side-om-side med de andre billedprofiler (se kalibreringsafsnit). HZ2000 er ikke udstyret med HDMI 2.1 porte til høj båndbredde, hvilket er uheldigt. Med HDMI 2.1 porte kunne man med rette have talt om en opgradering ift. sidste års GZ2000. I stedet føles det lidt som samme TV. At lancere et flagskibs-TV uden de funktioner, der er med til at definere den nye konsolgeneration, og gøre det så tæt på lanceringen af de nye konsoller, virker en smule frakoblet. Særligt når markant billigere OLED TV tilbyder HDMI 2.1 porte og er tæt på at matche GZ2000/HZ2000 i billedkvalitet.
Vi målte input-forsinkelsen til 22ms med Game-funktion aktiveret, hvilket er lavt, men ikke det laveste, som vi har set. Uden Game-funktion er input-forsinkelsen 120ms, hvilket giver betydelig forsinkelse, der kan mærkes med f.eks. en spil-controller i hånden.

Lysstyrke med BFI

IndstillingLysstyrke
Auto
360
438
Min
311
375
Mid
186
222
Max
128
154
SDRHDR
En ny funktion i HZ2000 ift. sidste års GZ2000 er understøttelse af 120HZ BFI (Black Frame Insertion), hvor sorte sekvenser indsættes i billedstrømmen for at 'nulstille' øjet og få bevægelse til at fremstå klarere. 120Hz BFI findes også i andre 2020 OLED TV, herunder LG CX og Sony A8. Ligesom på de TV, så vil aktivering af BFI føre til lavere lysstyrke. Reduktionen i lysstyrke er for markant i HDR-tilstand på HZ2000, hvorfor vi ikke anbefaler brug af BFI i nogen form. Nogen vil måske finde BFI gavnlig til SDR-indhold. Der er en 'Auto' indstilling, som varierer mellem Low og Medium (og nogle gange Off), afhængigt af indholdet. Vi har i tabellen til højre inkluderet vores målinger af lysstyrke ved de forskellige indstillinger af BFI. Du kan sammenligne disse med målingerne i anmeldelserne af LG CX, Panasonic HZ1000 og Sony A8. Bemærk at BFI, selv ved 120Hz, forårsager flimmer, som hos nogle seere kan føre til øjentræthed og hovedpine. Uagtet BFI-ydelse, så er det dog vigtigt ikke at miste overblikket over det større perspektiv. OLED-skærme er ekstremt hurtige, men holdes tilbage først og fremmest af alt det indhold i lav billedfrekvens, som dominerer markedet. Hvis du virkelig ønsker bedre, glattere og mere detaljerige billeder i bevægelser, så bør du støtte op om at få indholdsindustrien til at rykke mod 100/120fps og endnu højere. Det første betydelige skridt mod det mål bliver lanceringerne af PlayStation 5 og Xbox Series X, om end de muligvis ikke er kraftfulde nok til for alvor at udbrede det. Desværre vil HZ2000 ikke kunne udnytte noget af dette pga. manglen på HDMI 2.1 porte. Det er et godt TV til nuværende spilkonsoller, men ikke et oplagt valg til næste generation af spilkonsoller.

Konklusion

Panasonic HZ2000 afløser sidste års GZ2000, men mange vil nok have svært ved at udpege den ene eller andet. Forskellige ligger under motorhjelmen. Ud over indholdsikoner i MyHomeScreen 5.0, så er der nyheder som HDMI eARC, Filmmaker Mode og Dolby Vision IQ. Der er også 120Hz BFI i OLED-panelet.
Annonce:
Er det opgraderinger, som kalder på nylancering? HDMI eARC er en god opgradering, men Filmmaker Mode er indtil videre bare Panasonics 'Professional' billedprofil under nyt navn. Kløften mellem MyHomeScreen, som mangler bl.a. Apple TV app og Disney+, og så gode TV-platforme såsom Apples tvOS, bliver dybere – ikke smallere – for hvert år der går. Hvis man vil streame, så er der ikke rigtig nogen vej udenom en boks, så hvad er formålet med MyHomeScreen? 120Hz gør BFI-systemet brugbart under visse scenarier, men til spilbrug kommer man ikke udenom, at HZ2000 mangler HDMI 2.1 porte til næste konsolgeneration. Så svaret på det indledende spørgsmål må være, at nyhederne i HZ2000 er små skridt ift. GZ2000, mens Panasonic har overset de større, vigtige skridt. Ikke desto mindre er vi vilde med HZ2000! Skærmen leverer den bedste billedkvalitet, som vi har set fra et forbruger-TV. Panasonics tilgang til billedpræcision er beundringsværdig. Det er det bedste TV til film og tv-serier. Det er ikke det bedste TV til sport og den nye konsolgeneration, men det klarer sig stadig godt i disciplinerne. Højttalersystemet er godt, men falder mellem to stole. Ikke fleksibelt og godt nok til at være et alternativ til en god soundbar, og ikke billigt nok til bare at ignorere – den store filmoplevelse kræver ekstra investering i gode højttalere. HZ2000 er en raffineret udgave af sidste års GZ2000, som modtog vores Reference Award. Det er stadig et premium TV med højt prisskilt, men som entusiast har man altid betalt uproportionalt meget for de sidste procenter. Vores Reference Award bliver hos HZ2000 indtil videre, men Panasonic skal løfte sig på spilområdet, hvis de også i de kommende år vil konkurrere i topfeltet.
!
Ændret testparameter: Fra 2018 ændrede vi en testparameter, der relaterer sig til karakteren for features, som resultat af flere års dårlig praksis i branchen. Såfremt producenten af et givent ”Smart TV” ikke kan forsikre Flatpanels om, at tv-platformen i opdateres til næste fulde software-version, fratrækkes 10 point på feature-scoren. Det skal betragtes som et opråb, der forhåbentlig kan skabe debat og ændre på praksis.

Panasonic kan ikke give os denne garanti, hvad angår My Home Screen-platformen.

Pris og forhandler:

Farvegengivelse & billedprocessor
Perfekt sortgengivelse
Brede betragtningsvinkler
HDR-billede (med 1000 nits)
Dolby Atmos-lyd


Styresystem opdateres ikke
TV/mediemenu føles uddateret
Mange bagudvendte stik
Ingen HDMI 2.1
Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |