Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Samsung 2023 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Samsung 2023 TV

22 Feb 2023 | Flatpanels |

Samsung lancerer i 2023 to serier af QD-OLED TV, begge med et forbedret og mere lysstærkt 4K-panel. Der er en fuld serie af "Neo QLED" LCD TV med enten 8K eller 4K-opløsning samt en ny udgave af The Frame.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.
Efter at have lanceret det første QD-OLED TV (S95B) i 2022, udvider Samsung i 2023 med to modelserier kaldet hhv. S95C og S90C. For første gang kommer QD-OLED i 77-tommer foruden 55- og 65-tommer. Og for første gang vil et QD-OLED TV blive tilgængeligt med den eksterne One Connect-boks, hvilket gør designet på S95C meget slankt. Begge QD-OLED serier har et 2023-panel, som Samsung Display hævder kan nå op på mere end 2000 nits maksimal lysstyrke – sandsynligvis kun ved høj farvetemperatur, så vi afventer et testeksemplar før vi kan sige mere – og forbedret energieffektivitet, hvilket i praksis betyder overordnet lavere strømforbrug end 2022-panelet, samtidig med, at billedet forbedres. Skærmene har stadig en trekantet pixel-struktur.
Samsung 2023 S95C
Samsungs flagskibs S95C QD-OLED TV
Annonce:
Med udvidelsen af QD-OLED kan forbrugere se frem til skærpet konkurrence til LG Displays WOLED-teknologi, som i dag er bredt tilgængelig i TV-modeller fra en række TV-mærker og som i år får et boost i lysstyrke fra MLA (Micro Lens Array) teknologi. Samsung kan dog stadig ikke matche udvalget af størrelser i WOLED fra 42- til 97-tommer. Med betydeligt højere lysstyrke i QD-OLED, begynder konventionelle LCD TV med miniLED-bagbelysning at se mindre appellerende ud. Samsung vil ikke desto mindre fortsætte med at tilbyde et fuldt modelprogram af "Neo QLED" og "QLED" LCD TV inkl. QN900C, QN800C og QN700C med 8K-opløsning samt QN95C, QN90C og QN85C med 4K. LCD-skærmene får flere miniLED-lyszoner i år, angiveligt op til 1300, men Samsung har ikke delt konkrete detaljer.

Samsung S95C QD-OLED

Samsungs S95C QD-OLED

Selskabet insisterer på, at de også lancerer 50- til 140-tommer 'micro LED' TV – deres første LED TV – men efter at have annonceret denne skærmteknologi til TV-skærme i seks år i træk på CES-messen uden at rent faktisk at levere produkterne, har vi grund til at være skeptiske. Samsungs high-end TV er udstyret med 'Neural Quantum Processor' videoprocessor og understøtter op til 144Hz. Der er fire HDMI 2.1 porte til 4K120, VRR, ALLM og eARC, men der er indtil videre ingen meldinger om understøttelse af QMS (Quick Media Switching), som gør det muligt at skifte billedfrekvens uden kortvarig sort skærm.

Samsung QN900C

Samsungs QN900C 8K LCD TV

Herudover lancerer Samsung mere prisvenlige 'Q' og 'UC' serier af LCD TV uden miniLED og andre avancerede billedteknologier. En opfrisket portefølje af 'livsstils'-modeller omfatter The Frame, som i 2023 stadig har mat skærm og nu kommer med mulighed for metalramme. De nuværende udgaver af The Sero, Serif TV og The Terrace fortsætter på markedet i 2023 uden opgraderinger, hvilket vil sige, at de ikke får nyhederne i Tizen 7.0 (se længere nede). Ud over S95C QD-OLED flagskibet, får kun 8K-modellerne i år den eksterne 'One Connect'-boks. Dvs. at QN95C ikke længere har One Connect. Skærmene leveres med Samsungs simplificerede og genopladelige fjernbetjening, der kan høste en smule energi vha. et solcellepanel. Panelet kan dog ikke oplade den fuldt ud. Til det formål skal man bruge en USB-C oplader.

Samsung

Den eksterne One Connect boks til udvalgte 2023 Samsung TV

Samsung tilføjede for første gang understøttelse af Dolby Atmos-lyd i 2022, og det videreføres i 2023-modellerne, som kan dekode Dolby Atmos samt videresende Dolby Atmos trådløst til kompatible soundbarer fra Samsung. Der er omvendt intet nyt om Dolbys HDR-videoformat, Dolby Vision. Samsungs 2023 TV understøtter HDR10, HDR10+ og HLG. TV-højttalere kan bruges i kombination med kompatible soundbarer fra Samsung gennem et system, som selskabet kalder 'Object Tracking Sound'. Sammenkobles de, så udvides antallet af lydkanaler. Tizen-platformen er nået til version 7.0 og giver adgang til streaming-apps og udvalgte apps til spilstreaming såsom Xbox appen, der stadig er TV-eksklusiv til Samsung. Der er stadig intet nyt om, hvornår Gaming Hub, som er Samsungs hub der samler spiltjenester i en fælles brugerflade, kommer til Danmark. I 2023 får Samsung TV understøttelse af Matter og Thread, hvilket vil være indbygget direkte i skærmene – ingen dongle påkrævet. Det er de nye forbindelsesstandarder til branchens fælles smart home-standard. Ydermere vil skærme byde på den nye Philips Hue Sync app. GameBar 3.0 har MiniMap Sharing og Virtual Aim Point til spilbrug. Tizen-platformen har samme brugerflade i fuld skærm som i 2022 og har stadig en del reklamer. Samsung har ingen planer om at opgradere tidligere års TV-modeller med Tizen 7.0. De er fanget på den version af Tizen, som de blev leveret med.
Samsung 2023 microLED
Samsung insisterer på, at de lancerer mindre microLED TV i år, men vi forbliver skeptiske
Annonce:
Samsung understøtter Apple AirPlay 2 og udvalgte stemmeassistenter, men ikke Apple HomeKit til styring af det smarte hjem. Andre nævneværdige funktioner er 'Smart Calibration' vha. en smartphone, en 14-bit styring af LED-baglyset (LCD-panelerne er stadig 10-bit) og Shape Adaptive Light Control samt DVB tunere til klassisk tv-modtagelse af kanaler. Visse Samsung TV er udstyret med WiFi 6E, Bluetooth 5.2 og AV1-videodekodning. VI henviser til specifikationerne for den enkelte model nedenfor. Du kan genkende et Samsung 2023 TV ved bogstavet 'C' i modelnavnet efter modelnummeret for både LCD og QD-OLED, f.eks. QN95C. High-end modeller hedder f.eks. S*C eller QN*C. En reminder: UC/Q*C/QN*C/S*C = 2023, BU/Q*B/QN*B/S*B = 2022, AU/Q*A/QN*A = 2021, TU/T/Q*T = 2020, RU/R/Q*R = 2019, NU/N/Q*FN = 2018, MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af Samsung. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |