Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: LG 2023 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: LG 2023 TV

14 Mar 2023 | Flatpanels |

LG lancerer i 2023 sit første MLA-baserede OLED TV i form af G3-serien samt sit første "trådløse" OLED TV, M3. Skærmene understøtter for første gang HDMI 2.1 QMS. "QNED" bliver, men "NanoCell" forsvinder. Her er oversigten over LGs 2023 TV-modeller.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.
LGs G3-serie bliver i år mere differentieret fra C3-serien end i tidligere år, idet den har et nyt 2023 WOLED-panel fra LG Display med Micro Lens Array (MLA), også kendt som 'META-teknologi'. LG Electronics markedsfører det som 'Brightness Booster Max', som de siger er "op til 70% lysere" målt på lysstyrke i fuld skærm de andre OLED TV. G3-serien har stadig det slanke Gallery-design skabt til vægmontering. Ved hjælp af milliarder af bittesmå mikrolinser i skærmen kan mere en større del af det lys, som genereres i panelet, rettes mod seeren, hvilket samtidig forbedrer energieffektiviteten, idet mindre lys går til spilde. Derudover har det forbedrede panel i G3 en bredere betragtningsvinkel og et nyt 'Vanta Black' anti-refleks filter. LG Display hævder, at panelet når op på 2100 maksimal højlys (i Dynamisk-profil), men lad os se, hvor den lander, når vi får fat i et testeksemplar. Mere information om MLA OLED kan findes her, og i denne artikel findes en video af ændringen i det nye anti-refleksfilter på MLA OLED.
LG 2023 OLED
LGs nye G3 'Gallery' OLED TV
Annonce:
LGs Z3-serie får ligeledes en ny MLA-version af 8K OLED-panelet, men modellen forbliver ekstremt dyr. C3, B3 og A3 vil i store træk ligne samme modelserier fra 2022. C3 og G3 vejer stadig væsentligt mindre på grund af et stærkt kompositfibermateriale – C3 er knap 50% lettere sammenlignet med C1 fra 2021. Og så er der M3, som er en slags afløser for LGs udgåede 'wallpaper' W-serie. M3 har en ekstern 'Zero Connect'-tilslutningsboks, der forbinder trådløst til OLED TV'et, som stadig skal have strømforbindelse. M3 har 4K-opløsning og lanceres i 77, 83 og 97 tommer.

LG M3 OLED

LGs 97-tommer "trådløse" M3 OLED TV

En ny udvikling i år er understøttelse af QMS (Quick Media Switching) under HDMI 2.1a. QMS eliminerer 'HDMI-bonk', altså den kortvarige sorte skærm, der fremkommer på skærmen, når der skiftes imellem forskellige opdateringsfrekvenser (24Hz, 50Hz, 60Hz osv.) før/efter videoafspilning. QMS vil være understøttet i LG B3 (to HDMI 2.1-porte) og dyrere OLED-modeller (fire HDMI 2.1-porte) samt et par "QNED" LCD-modeller. QMS lægges oveni puljen af andre HDMI 2.1-funktioner, som allerede understøttes i LG TV såsom 4K120 (SDR, HDR10 og Dolby Vision), ALLM, VRR og eARC. LG bliver første TV-producent med QMS-support. Apple TV 4K (2022) er den første afspilningsenhed, der understøtter QMS. For at bruge QMS skal både afspiller og TV-skærm understøtte det. Bortset fra A3 og B3, får 2023 LG OLED TV en opgraderet Alpha 9 Gen6 processor, som benytter "AI-teknologi" til forbedret opskalering, objektgenkendelse og HDR tone-mapping. TV'ene har også 'OLED Dynamic Tone Mapping Pro', som er et stykke software designet til at justere lysstyrke og farver individuelt i op til 20.000 billedblokke – en stigning i forhold til sidste års modeller – og en ny 6-trins 'AI Picture Wizard', som er en opsætningsproces, hvor brugeren kan skabe sin egen billedtilstand med hjælpe fra nogle billedeksempler på skærmen. TV-entusiaster vil givetvis deaktivere disse systemer. Der er ingen nye størrelser af OLED TV i år, og ingen udvidelser af størrelser i nogen af modelserierne.

LG 2023 OLED

LGs 2023 C3, G3 og Z3 OLED TV. Foto: LG

En tredje nævneværdig ændring er, at LG igen understøtter DTS-lyd. Selskabet siger: "2023 LG TVs from the QNED85 and up plus all OLED TVs will decode the DTS, DTS:X and IMAX Enhanced Audio CODECs for the purposes of sending them to an external Audio device that also support these CODECs. LG is not promising that the TV speakers will play back the audio". En fjerde udvikling er, at LG udfaser "NanoCell"-marketing for LCD TV. Et par "NanoCell"-modeller forbliver på markedet, men det er modeller fra 2022 eller tidligere. Taktskiftet lå i luften efter LG introducerede "QNED"-marketing som modsvar til Samsungs "QLED". Alt sammen er LCD i en eller anden form, og du kan ikke engang være sikker på at få zone-styring eller andet. Der er et par mindre forbedringer i LGs "QNED" LCD TV i år såsom mere granulær kontrol af baglyset, men vi forventer ikke, at det ændrer nævneværdig på ydeevne, idet kernen i det hele stadig er IPS LCD. QNED80 har et 33% tyndere design (29,7 mm). Selskabet har stadig 8K OLED TV (Z3), men 8K LCD TV (QNED99) glider ud på mange markeder. LG i Norden oplyser til Flatpanels, at QNED99 nok forbliver tilgængelig i Danmark i 2023. LG's serie af 'livsstils'-TV såsom Pose og Art90 fra 2022 vil fortsætte i 2023 uden ændringer. LGs CS-serie af OLED TV videreføres også som en billigere udgave af C-serien. Tjek TV-databasen for yderligere detaljer.

LG webOS 23

webOS 23 vil være at finde i 2023 LG OLED og LCD TV. Foto: LG

webOS 23, som er den seneste udgave af webOS-platformen, har får igen et ansigtsløft. LG fortæller, at fokus har været på at strømline udseende og navigation med 'quick cards' og navigationsfaner. Brugerfladen er stadig i fuld skærm med en god portion reklamer presset ind. Alligevel er vores første indtryk, at den nye version af webOS løfter brugeroplevelsen. Skærmene får understøttelse af Matter senere på året. Der er også en 'Quick Settings'-indstillingsmenu, som kan tilpasses af brugeren og give hurtig adgang til f.eks. de billed- og lydindstillinger, du oftest bruger. Læs mere om nyhederne i i webOS 23 her. LG har ikke planer om at opgradere tidligere TV-modeller til webOS 23. LG TV forbliver på den version af webOS, som de leveres med, hvilket også vil gælde 2023-modellerne, når webOS 24 udkommer næste år i 2024-modellerne.
LG C3 G3 Z2
LG C3 med matchende SC9 soundbar som har et særligt beslag til TV'et
Annonce:
På lydsiden byder Alpha 9 Gen6 processoren ind med Adaptive Sound Control, Auto Balance Control og up-mix til 9.1.2 kanals surround-lyd. Der omtales dog ingen væsentlige opgradering på selve højttalerhardwaren. LGs 'Wow Orchestra'-system gør det muligt for TV'et højttalere at spille samtidig med, at lyden kommer ud af en kompatibel LG soundbar, dvs. en 2023 LG soundbar eller udvalgte 2022 LG soundbarer som følge af en en softwareopdatering senere på året. Dolby Atmos understøttes naturligvis stadig og kan sendes til et lydsystem vha. HDMI ARC/eARC. LG TV understøtter tre HDR-videoformater (HDR10, HLG og Dolby Vision), men ikke HDR10+. Picture-by-Picture (PbP) funktionen er blevet forbedret til at vise to kilder samtidigt, inkl. to HDMI-kilder. Der er en ny funktion til at sætte lydstyrken på et Bluetooth-headset særskilt fra TV-højttalerne – begge spiller samtidig. LG TV understøttede allerede AV1-videodekodning, foruden MPEG4, VP9-2 og HEVC. Der er intet nyt om VVC (Versatile Video Decoding). Du kan genkende 2023 LG OLED på '3' i modelnavnet (f.eks. C3): 3 = 2023, 2 = 2022, 1 = 2021, X = 2020, 9 = 2019, 8 = 2018, 7 = 2017, 6 = 2016. Du kan genkende LG 2023 LCD på betegnelsen 'QNED' eller 'UR' i modelnavnet: QNED / UR = 2023, QNED / Nano / UQ = 2022, QNED / Nano / UP = 2021, Nano / UN = 2020, SM / UM = 2019, SK / UK = 2018, SJ / UJ = 2017, UH = 2016, UF = 2015, UB = 2014. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af LG. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |