Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Panasonic 2024 TV-skærme - FlatpanelsDK

Oversigt: Panasonic 2024 TV-skærme

27 Jun 2024 | Flatpanels |

Panasonic skifter spor, ændrer sin modelstruktur og dropper eget TV-styresystem til fordel for FireTV i de fleste modeller inkl. OLED TV. Nogle få modeller vil byde på Google TV eller TiVo OS. Her er Panasonics 2024-modeller.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.
2024 er en frisk start for japanske Panasonic, hvilket modelnavnene vidner om, idet de slutter på bogstavet 'A'. OLED TV kendes nu på startbogstavet 'Z', mens LCD TV har startbogstavet 'W'. For eksempel er Z95A et 2024 OLED TV.
Panasonic Z95A OLED
2024 Z95A OLED. Foto: Panasonic
Annonce:
Panasonic lancerer i alt fem OLED-serier i år. Der er først og fremmest flagskibet Z95A – afløseren for sidste års MZ2000 – med anden generation af det mere lysstærke MLA OLED-panel. Z93A er en 77-tommer udgave uden MLA OLED og i øvrigt Panasonics største OLED TV i 2024, idet der ikke indgår 83-tommer OLED. De tre mere prisvenlige OLED-serier, Z90A, Z85A og Z80A, er alle bygget på det normale WOLED-panel fra LG Display, vækket til live af en af Panasonics HCX processorer. De lanceres i 42 til 65-tommer. I år har Z90A en indbygget soundbar helt ned i 42-tommer. Det er dog kun 55 og 65-tommer udgaverne af Z90A, der har en ekstra subwoofer, og det er kun disse to størrelser af Z90A, der officielt distribueres i Danmark. Det er muligt at tilslutte en normal ekstern subwoofer til flere af high-end modellerne via TV'et jack-stik. Skiftet til Fire TV er en overraskelse, idet Panasonic gennem flere år har puslet med Google TV i udvalgte modeller. Selskabet forklarede, at beslutningen om at indgå et samarbejde med Amazon skyldes Amazons vilje til at udvide brugerfladen i Fire TV til også at omfatte nogle af Panasonics traditionelle TV-funktioner, herunder tunerfunktionalitet og den klassiske tv-guide. Købere får desuden en mere klassisk Panasonic-fjernbetjening i stedet for Amazons skabelonfjernbetjening.

Panasonic Z90A

42" Z90A OLED med Fire TV. Foto: Panasonic

Man kunne spekulere i, at partnerskabet med Amazon er en oplagt mulighed til at få Panasonic tilbage på markedet i Nordamerika, efter producenten år tilbage forlod markedet sammen med plasma-TV. Indtil videre har Panasonic dog kun præsenteret 2024-serien for Europa og nogle få andre regioner. Alle fem OLED-serier skifter til Fire TV, men forbliver ellers 'klassiske' Panasonic OLED TV med 4K-opløsning, multi-HDR support (HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision) og to HDMI 2.1-porte med 4K120, VRR og ALLM. En ny funktion i år er, at Z95A, Z93A og Z90A også understøtter 144Hz til PC-spil. Derudover har Panasonic skiftet til et nyt chipset, der åbner for Dolby Vision i op til 120 eller 144Hz, afhængigt af model. Z95A og Z93A har igen i år et indbygget Dolby Atmos-højttalersystemet fra Technics indbygget. Det er ikke muligt at købe MLA OLED fra Panasonic uden disse højttalere – i hvert fald ikke i 2024.

2024 Panasonic OLED TVs

2024 Panasonic OLED TV. Foto: Flatpanels

En anden ny funktion i Fire TV-modellerne er indbygget Apple AirPlay 2, der gør det muligt at sende medieindhold såsom video, billeder og musik trådløst over på TV'et fra en iPhone, iPad eller Mac. Der er også Apple Home (HomeKit). Der er derimod ikke understøttelse af Google Cast (Chromecast) bortset fra i Panasonics enlige Google TV. Rykker man ned i 'W' LCD-serierne, så er W95A et miniLED LCD TV med zonestyring, mens W90A er en LCD-model uden miniLED med færre lyszoner. De kører ligeledes Fire TV og er udstyret med opgraderede 4K LCD-paneler, der understøtter op til 144Hz. Panasonic specificerede ikke, hvor mange lyszoner der er i W95A udover at bekræfte til Flatpanels, at der er tale om "hundredevis". W80A er et konventionelt LCD TV, der kører Fire TV.

Panasonic TiVo TV

Panasonic W60A med TiVo OS. Foto: Panasonic

Rykker man endnu længere ned i prisklasse, finder man W70A med Google TV, W60A (W68A), S45A og S40A med TiVo OS samt S55A og S50A med Fire TV. S-serien er billige LCD-skærme med HD-opløsning – de er ikke inkluderet i vores oversigt. De fleste har nok efterhånden lidt kendskab til Google TV – ellers tjek Flatpanels' anmeldelser af TV – men TiVo er helt nyt. Her er hvad du kan forvente af et Panasonic TiVo Smart TV:
Her er hele modelprogrammet i 2024, præsenteret af Panasonics repræsentant. Du kan sammenligne funktioner og specifikationer på de specifikke TV-modeller længere nede ved at bruge det orange sammenligningsikon:
Ligesom hidtil vil skærmene være udstyret med de velkendte Panasonic-funktioner inkl. Penta Tuner med DVB-C, S2 og T2 plus TV>IP, mulighed for subwoofer via jack-stik, True Game Mode, prækalibrerede billedprofiler, Calman Ready, FreeSync og G–Sync Compatible, HDMI 2.1 eARC, indbygget WiFi og Bluetooth mv.
Panasonic Z90A OLED
2024 Z90A OLED TV. Foto: Panasonic
Annonce:
Årets nye Panasonic TV lander i Europa i løbet af sommeren. Oversigten opdateres med danske vejledende priser inden længe. Som forklaret i starten er Panasonics modelstruktur helt anderledes i 2024. Startbogstavet 'Z' angiver OLED og startbogstavet 'W' angiver LCD, mens slutbogstavet 'A' angiver, at det er en 2024-model. Så altså: Z**A, W**A and S**A = 2024, M = 2023, L = 2022, J = 2021, H = 2020, G = 2019, F = 2018, E = 2017, D = 2016, C = 2015, A = 2014. Selskabet sprang ‘B’, 'i' og 'K' over. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af Panasonic. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Panasonic 2024 TV-skærme

27 Jun 2024 |

Oversigt: TCL 2024 TV-skærme

19 Jun 2024 |

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 |