Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Sony 2024 TV-skærme - FlatpanelsDK

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 | Flatpanels |

Sony presser lysstyrken i vejret med ​​Bravia 9, samtidig med, at miniLED LCD bliver billigere med Bravia 7. Bravia 8 erstatter A80L som det mere prisvenlige OLED TV, mens A95L fortsætter som QD-OLED flagskibet. Her er Sonys 2024 TV-modeller.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.
Sony ryster posen i 2024 med en ny, mere simpel modelstruktur og færre modeller under banneret 'Cinema is coming home'. Til at matche deres nye TV, lancerer Sony også nye soundbarer under lignende navne. De nye modeller er Bravia 9 (XR90, miniLED LCD), Bravia 8 (XR80, WOLED), Bravia 7 (XR70, miniLED LCD). Der kommer desuden en Bravia 3 (S30, LCD) i visse regioner, men ikke Europa og Danmark.
Bravia 9 Quad
Sony Bravia 9 paired with the new Bravia Theater Quad speakers. Foto: Sony
Annonce:
Inden vi kommer til de nye modeller, bør vi nævne, at en række eksisterende Sony-modeller fortsætter på markedet. Sonys A95L QD-OLED TV, der blev lanceret i slutningen af 2023, kører videre i 2024 som et af to flagskibe, ifølge Sony, der anser A95L mere som en 2024-model, idet det var første model på den nye hardwareplatform (Pentonic 1000), som først nu kommer til andre modeller. A95L vil desuden få 2024-funktionerne via softwareopdatering. Den nye Bravia 9 repræsenterer flagskibet indenfor miniLED LCD. Bemærk dog, at A95L stadig har et højere modelnummer end XR90 (Bravia 9). Selvom fraværet af et opfrisket QD-OLED TV som udgangspunkt kan virke overraskende, så husk på, at Sony adskillige gange tidligere har fulgt samme strategi, altså hvor topmodeller fortsætter på markedet i to eller flere år. Således forsætter Sonys Z9K fra 2022 igen i 2024 som 8K-flagskibet, mens A90K fortsætter som små 42-48-tommer OLED TV. Andre modeller fortsætter også i 2024: X90L, 83" A80L, X85L, X80L og X75WL. Idet der er tale om eksisterende modeller, har vi ikke inkluderet dem i oversigten her, men du kan finde information i oversigten over Sonys 2023 TV-modeller eller sammenligne dem side-om-side med de nye 2024-modeller ved hjælp af det orange sammenligningsikon i TV-databasen.

Sony Bravia 9 miniLED

Sony Bravia 9. Foto: Sony

Bravia 9 er Sonys hidtil mest lysstærke miniLED LCD med tre gange så mange lyszoner og op til 50% højere lysstyrke i forhold til sidste års X95L, ifølge Sony. Flatpanels har allerede set Bravia 9 i aktion et par gange, så læs vores første kig-artikel her. Læs også vores artikel om Sonys plan for at etablere 4000 nits som næste skridt for HDR. Bravia 9 lanceres i 75 og 85 tommer i Europa, plus 65 tommer i Nordamerika – et overraskende twist, da det normalt er omvendt. Udover tusindvis af miniLED-zoner i 'XR Backlight Master Drive', har den Sonys XR-processor, et antirefleksfilter (X-Anti Reflection) og et filter til bredere betragtningsvinkler (X Wide Angle).

Sony Bravia 9 miniLED

Det eksponerede miniLED-baglys i Samsungs 'Neo QLED' (venstre) mod Sonys Bravia 9 (til højre). Bemærk forskellene i zonestyring. Foto: Flatpanels

Bravia 8 (XR80) er den nye OLED-serie (WOLED panel fra LG Display), der erstatter A80L. XR80 lanceres i 55, 65 og 77 tommer med 10% højere lysstyrke, ifølge Sony, samt opgraderet hardwareplatform (Pentonic SoC), hvilket betyder, at den nu også understøtter Dolby Vision i op til 4K 120Hz. Med Bravia 7 (XR70) trækker Sony miniLED-teknologi ned i en mere overkommelige prisklasse. Sony bekræfter til Flatpanels, at Bravia 7 billedmæssigt mere eller mindre yder som sidste års X95L. XR70 har 8 gange så mange lyszoner som X90L, der som nævnt kører videre i 2024.

Sony Bravia 8 OLED

Sony Bravia 8 OLED. Foto: Sony

Ud over Netflix Adaptive Calibrated Mode og Sony Pictures Core Calibrated Mode (tidligere Bravia Core), vil 2024 Sony TV også være de første med Prime Video Calibrated Mode, der introduceres her. Skærmene har stadig Sony Picture Core (Bravia Core) appen med filmstreaming i op til 80 Mbps bitrate, Dolby Vision og Dolby Atmos. IMAX Enhanced er der også stadig, og Disney+ er første streamingtjeneste med DTS:X-lyd som del af IMAX Enhanced-initiativet. Desværre er det stadig nødvendigt at bruge TV'ets WiFi, idet Ethernet-porten fortsat er begrænset til 100Mbps, hvilket ikke er nok til 80Mbps streaming på grund af overhead. Hvad angår lyden, så har de nye modeller stadig Acoustic Center Sync, så man kan bruge TV'et som centerhøjttaler sammen med et kompatibelt Sony-lydsystem. En ny funktion er Voice Zoom 3, der bruger en AI-trænet algoritme til at udtrække stemmer fra film og tv-programmer, så brugeren kan fremhæve (eller reducere) klarheden i stemmer fra menuen. Flatpanels har hørt det i aktion, og det virker rigtig godt.

Sony Bravia 9 Atmos

Bravia 9 er første Sony TV med loft- og sidevendte højttalere til Dolby Atmos. Foto: Sony

Samtidig byder Bravia 9 på et opgraderet højttalersystem (Acoustic Multi-Audio+) med "verdens første beam diskanthøjttaler i toppen" og sidediskanter, forklarer Sony. Med andre ord har Sony implementeret loft- og sidevendte højttalere til Dolby Atmos og DTS:X. Igen har Flatpanels haft mulighed for høre det i aktion. Som del af sin miljøstrategi kaldet 'Road to Zero', hvor Sony sigter mod at eliminere sin miljøpåvirkning inden 2050, introducerer Sony en ny visualisering af TV'ets strømforbrug som en del af Eco Dashboard-menuen. Selskabet nævnte også, at Bravia 9 overordnet er mere energieffektiv end X95L på grund af de mange flere miniLED-lyszoner. Der er desuden en genopladelig fjernbetjening.

Sony Bravia 9 Eco

Sonys nye Eco Dashboard giver et estimat på strømforbruget

Alle Sony-modeller kører stadig Google TV med streaming-apps som Prime Video, Apple TV+, HBO Max, Disney+ og Netflix. Der er indbygget Google Cast og Apple AirPlay. Der er også Sonys Game Menu med hurtig adgang til spilfunktioner. Ligesom A95L vil 2024-modellerne have MediaTek Pentonic-chip, men der er dog stadig kun to HDMI 2.1 porte. I modsætning til flere konkurrenter, springer Sony ikke til 144Hz, der er et PC-format. HDMI 2.1 portene understøtter VRR, ALLM og eARC samt Sonys PS5-funktioner. Der er stadig ikke support af QMS (Quick Media Switching).
Bravia 8
Sony Bravia 8 med en af de nye soundbarer nedenunder. Foto: Sony
Annonce:
Sonys 2024-modeller understøtter dekodning af AV1, men der er stadig inden understøttelse af VVC (H.266), hvilket er næste videoformat efter HEVC (H.265). Skærmene understøtter HDR10, HLG og Dolby Vision, men Sony er ikke varmet op til HDR10+. Ligesom A95L har 2024-modellerne WiFi 6. Sony bruger igen de samme modelnavne i Europa, Nordamerika og andre regioner, men der er som nævnte den nye modelstruktur. 2024-generationen betegnes 'XR', for eksempel XR90 for Bravia 9 (LCD) og XR80 for Bravia 8 (OLED). En opfrisker: 'L' angiver 2023-generation: AL/XL = 2023, AK/ZK/XK = 2022, AJ/ZJ/XJ = 2021, AH/XH/ZH = 2020, AG/XG/ZG = 2019, AF/XF = 2018, A/XE = 2017, XD = 2016, XC = 2015, XB = 2014, XA = 2013. Sonys 2024-modeller står til at komme på markedet i Danmark fra juni og fremefter. Danske vejledende priser fremgår herunder, og der kommer senere danske forhandlere / prissammenligning på.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |