Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: TCL 2023 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: TCL 2023 TV

19 Jul 2023 | Flatpanels |

TCL lancerer i år miniLED LCD med flere lyszoner og går direkte i kødet på de største spillere. Skærmene har alle Google TV og Apples TV-funktioner, og der er øget fokus på gamingfunktionalitet. Flatpanels bringer her et overblik over TCLs 2023 TV.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.
TCL øger antallet af zoner i sine miniLED-modeller, så C845 får op til 896 zoner, afhængigt af størrelsen på skærmen. Nogle af de billigere modeller vil ligeledes have zonestyret LED, men dog væsentligt færre zoner. Det er stadig ikke lige så mange som i USA, hvor QM850G (der ikke kommer til Europa) har op til 2300 zoner, men det er alligevel et positivt skridt for TCL i Europa, hvor man historisk har set bort fra zonestyring bl.a. af designmæssige årsager – LCD TV med zone-styring er tykkere.
TCL C845
TCL C845. Foto: TCL
Annonce:
TCL sælger TV-skærme i op til 98-tommer. Den nuværende 98-tommer C735 (med zone-styring) fra 2022 fortsætter indtil videre i 2023, men der kommer senere en opgradering. TCL's high-end TV er skabt til at være direkte alternativer til "Neo QLED" fra Samsung, "ULED" fra Hisense og high-end LCD TV fra Sony. TCL CSoT leverer nu LCD-paneler til mange af de direkte konkurrenter, idet Sydkoreas produktion af LCD-paneler er kollapset. Indtil videre har TCL kun afsløret nye 6, 7 og 8-serier, hvorfor vi forventer en ny 9-serie af en slags senere på året. TCL har allerede meldt ud, at de i andet halvår vil lancere et miniLED LCD TV med omkring 5000 lyszoner, men om det også kommer til Europa, må tiden vise. Vi holder øje med nyheder på IFA-messen i starten af september. Vær opmærksom på, at der også findes QLED870 og QLED770 varianter, som er kædevarianter af hhv. C745 og C645, ifølge TCL i Norden. På CES-messen i starten af året meldte selskabet ud, at de lancerer QD-OLED TV hen imod slutningen af 2023, men de trak senere udmeldingen tilbage, så vi må se, hvordan det udvikler sig. Sideløbende arbejder TCL stadig på inkjet-printede RGB OLED-paneler, bekræftes det overfor Flatpanels, selvom den japanske partner JOLED blev erklæret konkurs tidligere på året.

TCL Game Bar

TCL positionerer C745 som sit value-for-money gaming-TV. Foto: TCL

TCL er vokset hastigt fra ukendt kineser til stærk spiller på TV-markedet. Sidste år overhalede de LG og blev den næststørste TV-producent målt på styksalg (men ikke målt i omsætningskroner), ifølge analysefirmaet Omdia. I Nordamerika fik de hurtigt fodfæste gennem et samarbejde med Roku, hvorfor det er bemærkelsesværdigt, at nærmest alle de interessante modeller i år kører Google TV i Nordamerika. Dermed bliver modelprogrammet mere ens i Nordamerika og Europa, hvor TCL længe har brugt Google TV (eller Android TV), men modelprogrammerne er altså stadig ikke samkørt endnu ligesom det kendes hos LG, Samsung og Sony. TCL oplyser, at de stadig vil satse på Roku TV samtidig med, at de udvider med FireTV i år. Ingen af modellerne bygget på disse to TV-platforme er dog meldt på vej til Europa endnu. I Europa er det stadig udelukkende Google TV, som fra Google Play-butikken giver adgang til så godt som alle danske og internationale apps. Google TV har altid indbygget Chromecast. Herudover understøtter TCL også Apples TV-funktioner; AirPlay 2 og HomeKit. Der er ingen nye 8K-modeller i TCL's program for 2023. TLCs high-end TV er typisk udstyret med en MediaTek-chip, men man er endnu ikke blevet klar til et skifte til Pentonic 1000 chippen. Der er herudover en opgraderet videoprocessor, som selskabet nu kalder AiPQ 3.0 på grund af diverse "AI" algoritmer, altså maskinlæring, til billedbehandling – ligesom andre TV-producenter. På grund af begrænsningerne i MediaTek chippen er der kun to HDMI 2.1 porte med understøttelse af 4K 120Hz (og 144Hz), VRR og ALLM.

TCL Game Bar

TCLs Game Bar 2.0

TCL fremhæver desuden andre gaming-funktioner såsom HGiG og en Game Bar 2.0, som er en skærmmenu med nem adgang til gaming-funktioner. Der er indbygget 'Game Accelerator', som er et system, der kan fordoble TV'ets opdateringsfrekvens fra 120Hz til 240Hz eller fra 60Hz til 120Hz ved at halvere den vertikale opløsning – praktisk talt fra 4K til 1080p – så en PC kan levere et 1080p 240Hz signalet til TV'et. Teknologien kendes også som DLG (Dual-Line Gate). Højttalerne er stereo-systemer med understøttelse af både Dolby og DTS lydformater samt HDMI eARC til lydoutput og passthrough til soundbarer og receivere.
TCL C645
TCL C645. Foto: TCL
Annonce:
TCL understøtter alle fire relevante HDR-videoformater; HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision. Visse 2023-modeller er overgået til WiFi 6 og Bluetooth 5.2. De er også udstyret med DVB-tunere til antenne, parabol og kabel-tv. Flere af de nye TV-modeller fra TCL lanceres i juli. Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller. Du kan genkende 2023-modellerne ved at de slutter på '45' eller '48' i modelnavnet (f.eks. C845). Denne praksis begyndte i 2020 med '15'. Kort opridset: 2023 = Px45/Cx45, 2022 = Px35/Cx35, 2021 = Px25/Cx25, 2020 = Px15/Cx15. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af TCL. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |

Oversigt: TCL 2023 TV

19 Jul 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |