Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDansk Paramount+ chef: Vi går i direkte konkurrence med alle - FlatpanelsDK

Dansk Paramount+ chef: Vi går i direkte konkurrence med alle

26 Feb 2021 | Per Fanefjord Laursen |

ViacomCBS præsenterede natten til torsdag planerne for streamingtjenesten Paramount+, der træder ind på markedet som global konkurrent til Disney+, HBO og Netflix.

Danskerne har haft en begrænset udgave af Paramount+, som har været låst til tv-distributører, men med den danske lancering den 25. marts bliver det en fuld tjeneste med egne apps. 

Jesper Dahl, ViacomCBS
Jesper Dahl, direktør for ViacomCBS i Norden. Foto: ViacomCBS
Paramount+ vil senere byde på bl.a. nye Star Trek- og Frasier-serier samt andet unikt indhold, og der streames i op til 4K Dolby Vision. Der er nyt originalt indhold på vej, baseret på bl.a. Halo, Criminal Minds, The Italian Job og Yellowstone. Mere information om indhold, pris og funktionalitet kan findes i vores artikel her. Flatpanels bad direktøren for ViacomCBS i Norden, danskeren Jesper Dahl, kommentere på den dansk/nordiske introduktion:

Film fra Paramount Pictures

Hvilke streamingudbydere er nærmeste konkurrenter til Paramount+ på det nordiske og danske marked? - "Paramount+ tilbyder et bredt udvalg med alt fra indhold til børn, kvalitetsserier, reality og dokumentarer. Derfor vil vi konkurrere med alle eksisterende spillere på markedet," siger Jesper Dahl til Flatpanels. Det er historisk, at et over 100 år gammelt filmstudie nu skærer biografvinduet i USA fra 90 dage helt ned til 30 dage. Hvad betyder det konkret for Danmark? - "Denne strategi gør sig gældende for USA, hvor man har nogle rettigheder, som vi ikke har internationalt," bekræfter han. Hvilket premium-indhold – titler – skal især kunne drive tilgang af danske abonnenter? - "Fra lanceringen den 25. marts kan vi tilbyde alle sæsoner af serien Yellowstone på Paramount+. Vi glæder os også til at præsentere miniserien Two Weeks to Live med skuespilleren Maise Williams fra Game of Thrones, samt en masse kommende Paramount+ og Showtime originalproduktioner. Vi har også det såkaldte first pay window til film fra Paramount Pictures," siger Jesper Dahl. Kan I præcisere, hvad "first pay window" konkret dækker over? - "First pay betyder, at det er os, der får de første eksklusive rettigheder til at vise filmene på vores platforme."

Paramount Pictures

Filmstudiet Paramount Pictures blev grundlagt i 1912 og er et af de ældste filmstudier i verden

Ingen danske tal

Hvilke ambitioner har du om antal abonnenter i 2021 og eksempelvis fem år frem? - "Vi har store ambitioner for Paramount+ globalt. Internationalt har vi rettighederne til mere end 140.000 episoder af tv-indhold og 3.600 film. Med ejerskab af så meget kvalitetsindhold er vi overbeviste om, at vi vil være en at de stærkeste streamingudbydere i fremtiden," lyder det fra Jesper Dahl. Kender vi antal danske brugere i dag? - "Vi offentliggør ikke specifikke danske tal."

Paramount+

Fra næste måned skal Paramount-navnet også danne grundlag for en streamingtjeneste

Gratis i 7 dage

Vil Paramount+ placere sig under Netflix rent prismæssigt? - "Paramount+ kommer til at koste 59 danske kroner om måneden. Det er muligt at prøve tjenesten gratis i 7 dage." Har Paramount+ funktionalitet – eller nye funktioner på vej – som er anderledes, end dem vi kender? - "Vi lancerer en helt ny app, og det er første gang Paramount+ får sin egen app. Vi vil løbende udvikle udvikle funktionerne med blandt andet 4K og andre spændende features." Hvilken rolle spiller partnerskaber for Paramount+ fuldgyldige entré i Danmark og Norden? - "Partnerskaber er utrolig vigtige for os. Vores mål er at være tilgængelige, der hvor forbrugerne ønsker det. Nogle foretrækker at få deres SVOD-tjenester samlet hos en operatør, mens andre vil have abonnement direkte via vores app," afslutter Jesper Dahl. ViacomCBS, hovedselskabet bag Paramount+, oplyser, at man i Norden har indgået distributionsaftaler med Nuuday, som er selskabet bag TDC/YouSee/YouTv, samt Telenor og Allente. Sidstnævnte er fusionen mellem Canal Digital og Viasat.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |