Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: LG G3 (MLA OLED) - FlatpanelsDK

Test: LG G3 (MLA OLED)

|


Nyeste udgave af LG's G-serie, G3, byder for første gang på et forbedret OLED-panel med MLA (Micro Lens Array) teknologi, der øger både generel og maksimal lysstyrke i størrelserne 55, 65 og 77-tommer – de større G3 skærme er uden MLA. Derudover har G3 en redesignet brugerflade i webOS, HDMI 2.1 QMS og et par andre forbedringer.

LG G3 findes i størrelserne 55 til 97 tommer. Flatpanels tester 77-tommer udgaven.

 Læs også: Oversigt: LG 2023 TV


Priser og forhandlere:

55"
65"
77"
83"

Første indtryk

LG G3 er skabt til at hænge på væggen ved hjælp af det medfølgende vægbeslag, der skubber skærmen helt op mod væggen uden synligt mellemrum. Skærmen kan dog også placeres på en fod, der købes særskilt. Vi er ikke begejstrede for at bore huller i vores væg for at vægmontere TV, som vi kun har midlertidigt, hvorfor vi valgte at placere den 77-tommer store G3 på den nye centerjusterede fod, der adskiller sig fra den tobenede løsning, LG hidtil har solgt til G2/G1/GX. G3 hælder en smule bagover på foden. Den har en sølvfarvet aluminiumsramme og en strømlinet bagside uden den skæmmende elektronikboks, idet elektronikken er fordelt jævnt. Alle porte vender til siden, hvilket gør det muligt at montere TV'et fladt ind til væggen. Det er dog ikke muligt at nå portene, når TV'et er vægmonteret, pga. den hævede del af bagsiden tættest på rammen, som vist på billedet. Selvom G3 stadig ser nydelig ud på fod, anbefaler vi vægmontering pga. LGs indsats med at strømline designet netop til det formål. Når G3 hænger på væggen adskiller skærmen sig med sit elegante udseende fra andre OLED TV på markedet, herunder den billigere C3.

Brugeroplevelse & features

Tilsyneladende som reaktion på kritik fra køberne har LG endnu engang valgt at redesigne deres TV-styresystem, webOS. I 2023-modellerne er hjemmeskærmen blevet mere strømlinet med opdeling i indholdssektioner såsom musik, spil, sport og hjem. Det giver god mening, men udførslen er desværre ikke elegant, som omtalt i vores test af LG C3, hvor vi kiggede nærmere på ændringerne. webOS 23 er identisk i G3, så vi henviser til vores test af LG C3 for yderligere detaljer. Her er en kort videotur af webOS 23:
LG G3 test
Det kan tilføjes, at G3 har 'Nyd tv-lyd sammen' som er en tilgængelighedsfunktion, der gør det muligt at have lyd samtidig i et Bluetooth-headset og TV-højttalerne, og styre lydstyrken særskilt. Noget andet som jeg glemte at nævne i testen af LG C3 er, at LG's 2023-modeller har en hurtigmenu til TV-indstillinger, som kan tilpasses efter brugerens præferencer. For eksempel kan du placere valg af billedprofil øverst sammen med en 'sleep timer' eller noget andet, afhængigt af, hvad du oftest bruger. Se billedet til højre.

Betjening

LG har lagt tanker og arbejde i designet af G3-skærmen, men samme niveau af omhu afspejles ikke i fjernbetjeningen. G3 leveres med præcis samme fjernbetjening som de billigere modeller. 'Magic Remote' har blankt sort finish, lav vægt, plastikcover, gummiknapper og ikke mindre end seks sponsorede knapper. Desværre er det stadig ikke muligt at deaktivere den bevægelsesstyrede markør, der fremkommer på skærmen når man bevæger fjernbetjening, selvom webOS er designet til traditionel op/ned/højre/venstre brugerinteraktion. Det er kun muligt at deaktivere cursoren i de softwaremodificerede LG OLED-modeller, der findes i Bang & Olufsen TV - hvor det i øvrigt fungerer glimrende.
Annonce:
Den billige plastikfjernbetjening virker malplaceret til et dyrt premium-TV som G3. Vores anbefaling til dig som køber, såfremt du vil løfte TV-oplevelsen, er at tilføje Apple TV 4K boksen og bruge Apples aluminiumsfjernbetjening i stedet. Den kan tænde/slukke G3 og justere lydstyrken.

LG G3 test

LGs premium G3 leveres med samme fjernbetjening som deres billigere C3

TV-højttalere

LG G3 test
2023 LG OLED TV understøtter både DTS:X og DTS-HD
De indbyggede højttalere er skjulte og ikke særlig kraftfulde, og algoritmerne, der er designet til at justere lyden, gør ofte tingene værre. Det er ikke overraskende taget den slanke profil i betragtning. LG sælger en pæn – men dyr – soundbar kaldet G-serien, der på udseendet matcher G-serien af OLED TV, men du kan naturligvis tilslutte enhver soundbar eller receiver til G3 via HDMI ARC/eARC. Det anbefaler vi, at du gør, når du ser film/serier eller spiller spil. Ligesom C3 understøtter G3 Dolby-lydformater op til Dolby Atmos til intern afspilning og output via HDMI ARC/eARC, hvilket fungerede som forventet i vores test med Apples eARC-receiverfunktion i Apple TV 4K (2022), der kan tage TV-lyd og sende lyden trådløst til et par HomePods – mere om det i en kommende anmeldelse. LG har fået understøttelse af DTS-lyd tilbage på programmet, hvilket betyder, at du kan sende DTS-lyd til en ekstern enhed; DTS via optisk og HDMI ARC samt DTS-HD MA og DTS:X via HDMI eARC, ifølge specifikationen. Da vi spurgte LG ind til det tidligere på året, ville de ikke love DTS-dekodning på de indbyggede TV-højttalere, men i vores test dekodede C3 og G3 både DTS:X og DTS-HD MA til afspilning på TV-højttalerne. Vi vil rose LG for at lytte til brugerne og igen samarbejde med begge førende lydfirmaer.

Kalibrering

Øvrige billedprofiler

Tryk på profilen for at se målekurve

Game (SDR)
Filmmaker (SDR)
ISF Dark (SDR)
Cinema (HDR)
Game (HDR)
Ligesom tidligere års LG OLED TV understøtter G3 Calman auto-kalibrering. Vi pointerede i testen af C3, at kun få brugere vil have behov for kalibrering af SDR og det samme gælder G3, når den er sat til Filmmaker Mode eller ISF Dark, der begge er meget præcise. Sammenlignet med C3 hæver G3 lysstyrken i de prækalibrerede SDR-profiler, men du kan nemt justere dette i forhold til dine omgivelser. Husk at deaktivere energisparefunktionen (se kalibreringstabellen for vores fulde kalibreringsforslag), der findes i en separat menu: Settings -> Generel -> Energy Saving -> Energy Saving Step -> Off Undgå billedprofilerne 'Vivid' (Dynamisk) og 'Standard'. 'Game' profilen er OK og LG booster ikke SDR-farverne ud i OLED-skærmens iboende farverum, men ligesom C3 har den for høj farvetemperatur, hvilket får alle spil til at se for blålige ud. Overvej i stedet at brug en af de mere farvepræcise billedprofiler sammen med ALLM (Auto Low Latency Mode), såfremt din spilkonsol / PC understøtter ALLM. Hvad angår HDR, så er det selvfølgelig det mest interessante aspekt af G3, idet både LG Display og LG Electronics har lovet markant øget lysstyrke. Vi målte en maksimal lysstyrke på knap 1400 nits i Filmmaker Mode og over 1800 nits i den meget unøjagtige og blålige Vivid-profil på vores 77-tommer G3. En lysstyrke på 1800 nits i Vivid var kun mulig, hvis vi først gav skærmen en pause til at køle ned – 1300-1400 nits er typisk det du får med rigtigt indhold.
Annonce:
Vi formåede ikke at presse panelet over 2000 nits som nævnt i marketingmaterialet fra LG Display. Alligevel repræsenterer den maksimale lysstyrke en stigning på 50% (i Filmmaker Mode) i forhold til sidste års G2 og en stigning på 70% (i Filmmaker Mode) i forhold til 2023's C3. Det er en reel og synlig forskel i modsætning til tidligere år, hvor G-serien mest af alt har stået som en poleret C-serie med flot design. Den højere lysstyrke er muligt pga. MLA (Micro Lens Array) teknologi, som vi kommer nærmere ind på i afsnittet om billedkvalitet. Vi har hørt, at LG Display havde planlagt at introducere MLA senere end 2023, så vi er ret sikre på, at den fremskyndede tidsplan har at gøre med den intensiverede konkurrence fra QD-OLED. Konkurrence er godt for forbrugerne! LG Display har bekræftet over for Flatpanels, at MLA med tiden vil finde vej til alle producerede paneler, hvorfor vi kan forvente at se MLA i C-serien på et senere tidspunkt. Spørgsmålet er selvfølgelig hvornår. I HDR skal du vælge Filmmaker Mode eller Cinema for den bedste farvenøjagtighed, om end begge har en smule forhøjet lysstyrke i mellemtonerne. Vores kommentarer vedr. SDR Game-profilen gælder også HDR Game-profilen. Game-profilen når en maksimal lysstyrke på knap 1300 nits. I Dolby Vision skal du vælge 'Cinema'. Dækning af DCI-P3 nåede 98% og Rec.2020 nåede 73%, hvilket er det samme som tidligere WOLED-paneler fra LG Display. MLA øger ikke farverummet, men det øger farvevolumen (se afsnittet om billedkvalitet). WOLED er stadig bagud i forhold til QD-OLED på dette område.

Målinger

Vores "målinger"-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler på TV’ene samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vi henviser til vores artikel omkring bl.a. målemetoder her for en gennemgang af hvordan vi måler under testen. Bemærk: I 2021 implementerede vi en ny metode for måling af gennemsnitligt strømforbrug i SDR og HDR, hvilket gør at tidligere års målinger ikke er 1:1 sammenlignelige. I SDR måles der i ‘Kalibreret’ strømforbrug ved en lysstyrke ca. 100-120 nits for at normalisere målingerne på tværs af skærme (vores anbefaling for kalibrerede billedindstillinger kan variere). Denne metode vil blive anvendt fremadrettet. Bemærk: Vi har under testen ikke benyttet os af lyssensoren, men ønsker du, at TV'et selv kompenserer for lyset i stuen, så kan dette aktiveres i menuen.
LG G3 test

Billedkvalitet

Den store nyhed i G3 er MLA (Micro Lens Array) teknologi, der for første gang anvendes i en OLED TV. LG Display kalder det deres tredje generations OLED-panel, hvor OLED EX (den seneste opgradering, der ikke rigtig gav noget på billedkvalitet) er anden generation. Der er dog huller i dette marketingbudskab, idet LG Display også havde et Full HD OLED-panel, siden et 4K OLED-panel og senere et 4K HDR OLED-panel, med ændringer i pixelstruktur undervejs. En mere nøjagtig betragtning er, at LG Display opererer med en årlig cyklus, hvor vi nogle år får større opgraderinger end andre år – 2023 OLED-panelet er en af de store. Nye paneler indkøres gradvist i LG Displays produktlinjer – de har to fabrikker, der producerer OLED TV paneler i hhv. Sydkorea og Kina – hvorfor nogle produktionslinjer stadig producerer "gamle" paneler. LG Display har bekræftet, at de senere vil indkøre MLA i alle OLED-paneler, hvilket betyder, at de gradvist opgraderer alle produktionslinjer. G3 er det første OLED TV, der benytter MLA, men teknologien kommer også til andre TV inkl. Philips OLED908 og Panasonic MZ2000 senere i 2023. LG siger, at de primære fordele ved MLA er øget lysstyrke og forbedret energieffektivitet – som er direkte relateret i OLED – idet mere af det eksisterende lys i OLED-pixels kan dirigeres mod seeren. Vores frygt har været, at MLA primært ville øge lysstyrken ved at booste den hvide subpixel yderligere, men heldigvis er det ikke tilfældet. MLA OLED leverer også øget lysstyrke i RGB (rød, grøn, blå) som dokumenteret i vores målinger nedenfor:

MLA OLED (G3) vs. normal OLED (C3) - RGB lysstyrke

500 nits målværdi600 nits målværdi1000 nits målværdi1300 nits målværdi
LG G3Hvid: 494 nits
Rød: 119 nits
Grøn: 394 nits
Blå: 52 nits
Hvid: 591 nits
Rød: 137 nits
Grøn: 394 nits
Blå: 52 nits
Hvid: 977 nits
Rød: 146 nits
Grøn: 424 nits
Blå: 56 nits
Hvid: 1265 nits
Rød: 145 nits
Grøn: 397 nits
Blå: 58 nits
RGB-til-hvid forhold (G3)114%99%64%48%
LG C3Hvid: 494 nits
Rød: 97 nits
Grøn: 315 nits
Blå: 36 nits
Hvid: 593 nits
Rød: 93 nits
Grøn: 316 nits
Blå: 36 nits
Hvid: 784 nits
Rød: 88 nits
Grøn: 287 nits
Blå: 32 nits
-
RGB-til-hvid forhold (C3)91%75%52%-
Flatpanels
WOLED bruger ikke RGB til at skabe hvid, idet der er en hvid subpixel. Så RGB-til-hvid forholdet, der er angivet i tabellen, viser alene, om det teoretisk set ville være muligt, med henblik på at fortælle os mere om MLA OLED-panelets evner. Styringen af de fire subpixels drives af en avanceret algoritme, der afgører, hvordan WRGB (hvid, rød, grøn, blå) subpixels "blandes" for at skabe enhver kombination af farve og lysstyrke, og det ville være næsten umuligt at dokumentere det alene gennem målinger. Bemærk dog, at ved ethvert givet nits-mål fra 500 nits og opefter kan MLA OLED-panelet i G3 levere højere lysstyrke i hver af sine RGB-subpixels ift. det det normale OLED-panel i C3. I praksis betyder det, at i enhver film eller ethvert spil i HDR, som beder om det, kan få MLA OLED-panelet i G3 til at gengive mere mættede, lyse farver end OLED EX-panelet i C3, samtidig med, at G3 leverer markant højere maksimal lysstyrke, der er lige så farvemættet som den maksimale lysstyrke på C3. MLA OLED-panelet øger altså ikke kun den maksimale lysstyrke i hvid, men også den maksimal lysstyrke for hver af de tre RGB-subpixels. MLA OLED når ikke samme høje RGB-farvemætningsniveauer ved høje lysstyrker som QD-OLED (se testen af Samsung S95C), men det er et pænt skridt fremad for WOLED. Dette kaldes til tider farvevolumen (color volume), om end sammenligningerne af farvevolumen mellem skærmteknologier ofte er faktuelt forkerte eller vildledende, idet der bruges det målte sorteniveau i stedet for det absolutte sortniveau, samt den målte maksimale lysstyrke i stedet for den maksimale lysstyrke under HDR-standarden. Eller bare nogle vilkårlige brugerdefinerede målværdier, så TV-producenter kan hævde 100% farvevolumen...
Annonce:
Bemærk at kun 55, 65 og 77-tommer G3 har MLA. De helt store skærmstørrelser har ikke MLA. Omvendt lider WOLED (MLA eller ej) ikke af hævet sortniveau i lyse omgivelser og farvekanter omkring tekst og objekter ligesom QD-OLED. Hvordan påvirker alt det ovenstående HDR-billedkvalitet med rigtige film og spil? Vi havde G3 og C3 på samme tid, så det forklares måske bedst ved at sammenligne de to. Vores sammenligning blev vanskeligggjort en smule af, at vi havde en 77-tommer G3 og en 55-tommer C3, hvilket giver G3 en naturlig fordel både i billedoplevelse og lysstyrke, idet det samme niveau af lysstyrke på et større panel ser lysere ud for øjet end på et mindre panel. Ikke desto mindre var det helt tydeligt, at G3 (MLA OLED) har meget mere overskud i lyset og at skærmen leverer lidt mere mættede farver ved høje lysstyrkeniveauer. En klar nattehimmel fuld af stjerner er en af de sværeste scener at gengive i HDR, men OLEDs selv-emitterende natur sikrer kontrol af lysstyrke på pixelniveau og springet fra 800 nits på C3 til 1400 nits på G3 får stjernerne til at funkle med så meget ekstra intensitet, at det faktisk fik scenen til at se markant mere realistisk ud – jeg havde ikke forventet en så betydelig forskel.
I en anden scene med et landskab, blå himmel og grønt græs leverede G3 synligt mere mættede farver og et generelt lysere billede med kalibrerede indstillinger, og skærmen leverede også en højere overordnet lysstyrke generelt ved visning af andre udendørsscener med stor himmel, sne eller lignende. Andre HDR-scener – selv med nogle af de samme elementer – så så godt som ens ud på C3 og G3, hvilket kan forklares med, at indholdet i studiet er skabt til at fremstå mere dæmpet, mindre lyst eller mindre farverigt. Fordelene ved G3 ses i specifikke HDR-scener, der er skabt til at fremstå farverige og lyse. Nogle LCD TV leverer på papiret allerede 2000 nits, men de kommer ikke i nærheden af at matche LG G3's maksimale lysstyrke på 1400 nits i HDR-scener med små lyse objekter, hvilket tydeligt ses i billedet – der er ikke behov for side-om-side sammenligning mellem skærmene. Under testen af G3 havde vi også nogle af de nyeste LCD TV med miniLED og normal zonestyring, herunder TCL C845 og Sony X90L, og HDR-billedet så simpelthen bare markant bedre og mere præcist ud på LG G3. Det er forskellen på kvantitet i nits og kvalitet i nits. Og G3 formår alt dette samtidig med, at nøjagtighed i farver og lysstyrke opretholdes i andre dele af billedet, hvilket ikke kan siges om LCD TV med zone-styring.
Selv efter langtidstest var panelet kun moderat varmt, hvilket vidner om den forbedrede energieffektivitet i MLA OLED, der bruger mindre strøm ved samme lysstyrkeniveau ift. et normalt OLED-panel. Teoretisk set bør dette reducere risikoen for burn-in, idet burn-in fremskyndes af varme, men vi kan endnu ikke fastslå MLA OLED's egenskaber hvad angår burn-in. Købere må komme på banen med deres erfaringer efter et par år. Vi observerede midlertidig retention efter langvarige målings-/kalibreringssessioner, men det forsvandt hurtigt igen. MLA OLED har en ny antirefleksbehandling. Den reducerer på mere effektiv vis direkte refleksioner, der nu fremstår mere afdæmpede og diffuse, men stadig med en lilla farvetone. Når skærmen er slukket, får det nye antirefleksfilter MLA OLED-panelet til at fremstå mindre sort, især i et lyst miljø, men denne effekt observeres ikke rigtig med ægte indhold eller i hvert fald i så minimal grad, at vi ikke mener, at det er værd at bekymre sig om. Generelt vil jeg sige, at det nye antirefleksfilter er en forbedring. Vi observerede ikke regnbueeffekter på skærmen under skarp belysningen i vores testlokale.

LG G3 test

Er der ingen ulemper ved MLA OLED ud over den højere pris? Vi observerede nogle gange macro-blocking (en slags pixelering i store blokke); i andre gråtoneovergange end på det normale panel, hvilket sandsynligvis skyldes mikrolinserne inde i panelet. Det er ikke et stort problem, men det ville være rart, hvis LG kunne reducere det. Den øgede lysstyrke og farver kommer ovenpå den allerede fremragende ydeevne i tidligere LG C- og G-serier af OLED TV. Videoprocessoren er fremragende til både SDR- og HDR-indhold, men som altid foretrækker vi at slå diverse systemer til billedbehandling fra, herunder også dynamisk tone-mapping. Til SDR-indhold, altså alt indhold som ikke er i HDR, er den højere maksimale lysstyrke ikke relevant, men den højere lysstyrke i fuld skærm er relevant. Sammenlignet med LG C3's lysstyrke i fuld skærm på ca. 160 nits målte vi i fuld skærm (100% vindue) ca. 220 nits på G3 og 320-360 nits på et 75% vindue (75% af skærmen er hvid, resten er sort), afhængigt af billedprofilen. Nu sidder seere ikke og kigger på billeder med hvid blæst op i maksimal lysstyrke i fuld skærm, så en lysstyrke i fuld skærm på 220-360 nits vil være mere indikativ for ydeevnen og det er en pæn forbedring når man ser fodbold, vinter-OL eller andre meget lyse scener i et oplyst stuemiljø. High-end LCD TV trækker stadig fra OLED i lysstyrke i fuld skærm, så yderligere forbedringer er velkomne for at tilfredsstille dem, der ser TV i lyse stuer, men også for at reducere udsving i lysstyrken (ABL) på OLED TV i mørke rum. Til sammenligning leverede Samsung S95C (2023 QD-OLED) ca. 240 nits i fuld skærm og 262 nits i 75%. LG G3 er ganske enkelt et af de bedste TV til SDR og HDR, og G-serien repræsenterer endelig et markant skridt op fra C-serien. Ligesom C3 har G3 ikke længere den overivrige auto-dimming algoritme, der i årevis fejlagtigt har dæmpet mørke scener – og nogle lysere scener – med minimal bevægelse, så de til sidste bliver så mørke, at det er svært at se, hvad der foregår, indtil et sceneskift nulstiller tingene. Og ligesom C3 understøtter G3 også HDMI 2.1 QMS (Quick Media Switching), der eliminerer "HDMI bonk" (sort skærm) ved skift mellem billedfrekvenser (24Hz, 50Hz, 60Hz osv.). Det fungerer præcis på samme måde på G3 som på C3, hvorfor vi har indlejret vores video fra testen af HDMI QMS med Apple TV 4K (2022). Problemet med QMS i 2023 LG TV er den irriterende notifikationsboks, der løbende dukker op for at vise, at QMS er aktivt. LG må udsende en firmwareopdatering som lader brugeren deaktivere notifikationen!
Hvad angår spil i HDR, så løfter MLA OLED oplevelsen til næste niveau. Fordi alle de førnævnte egenskaber, herunder ægte 1300 nits lysstyrke med styring af lys på pixelniveau i Game-profilen, er iboende egenskaber i panelet der ikke kræver hjælpesystemer, så kan man nyde godt af det hele selv i Game-profil, hvilket står i kontrast til high-end LCD TV, der drastisk neddrosler zonestyring – eller helt deaktiverer det – i Game-profil for at holde input-forsinkelsen i bund. Med LG G3 får man helt fantastisk HDR i spil, kun matchet eller overgået af QD-OLED afhængigt af dine præferencer (farvekanter om tekst/objekter er et problem ved gaming på QD-OLED). Personligt føler jeg mig endnu mere komfortabel med at spille konsol- og PC-spil på G3 end på mit eksisterende OLED TV velvidende at panelet er betydeligt mere energieffektivt. Vi havde ikke et 77-tommer non-MLA OLED TV til sammenligning, men strømforbruget på vores 77-tommer G3 var faktisk omtrent det samme (89W) efter kalibrering, som vi målte på en 65-tommer LG C2 eller G2 fra 2022. Det er imponerende. HDR-strømforbruget er højere end andre OLED TV, men lavere end miniLED LCD TV. Vi målte input-forsinkelsen til 13,0 ms i Game-profil med 4K 60Hz, hvilket kan reduceres til 9,3 ms ved at aktivere LG's boost-funktion i Game Optimizer-menuen. Input-forsinkelsen vil være lavere i 4K 120Hz og endnu lavere i VRR-tilstand. TV-skærme er i sandhed blevet fremragende gamerskærme over de seneste år. LG er stadig det eneste mærke, der understøtter 4K120 Dolby Vision – indtil Philips og Sonys flagskibe lander om nogle uger. Der er fire HDMI 2.1 porte med understøttelse af hele molevitten (4K120, VRR) i G3.
Desværre har LG Display ikke løst problemet med flimmer og hævet sortniveau, når VRR aktiveres. Det påvirker stadig G3. BFI-funktionen (Black Frame Insertion) kaldet OLED Motion, der indsætter sorte billeder i billedstrømmen for at gøre bevægelse skarpere, er stadig begrænset til 60Hz og ikke rigtig brugbar i praksis pga. kraftig flimmer. LG's Game-profil er OK, men har for høj farvetemperatur, hvilket får spil til at se for blålige ud i almindelighed. Vi anbefaler i stedet, at du bruger ALLM med en kompatibel spilkonsol, som kan aktivere Game-profilen ovenpå en af ​​de mere nøjagtige billedprofiler. MLA OLED har endnu bredere betragtningsvinkler end det normale panel. Vi observerede ingen problemer med panelhomogenitet på vores eksemplar.

Konklusion

LG G3 er et imponerende OLED TV til både SDR og HDR, og endelig et markant skridt op fra C-serien. Skærmen leverer op til ca. 1400 nits lysstyrke med nøjagtige billedindstillinger og op til 1800 nits ved højere farvetemperatur (1800 nits kan ikke fastholdes). MLA OLED (Micro Lens Array) øger ikke kun lysstyrken i den hvide subpixel, men også lysstyrken i de tre RGB (red, grøn, blå) subpixels, om end ikke til samme niveau som QD-OLED, der stadig har større farvevolumen. Vær opmærksom på, at kun 55, 65 og 77-tommer G3 har MLA.
Annonce:
G3 bygger videre på den fremragende ydeevne i LG OLED og udfordrer QD-OLED om tronen. Begge OLED-paneltyper har fordele og ulemper. MLA OLEDs fordele ift. QD-OLED vedrører sortniveau i oplyste rum og fraværet af farvekanter om tekst/objekter. G3 leverer også højere maksimal lysstyrke end Samsung S95C (2023 QD-OLED) i vores test og understøtter Dolby Vision op til 4K 120Hz. Trods en mere strømlinet brugerflade er webOS 23 stadig ikke overbevisende og er ved at udvikle sig til ét stort reklameskilt. De indbyggede højttalere rækker ikke til særlig meget, så du bør nok afsætte ekstra penge i budgettet til god lyd. HDMI 2.1 QMS er godt, men ikke perfekt og LG skal først og fremmest gøre det muligt at slå det irriterende QMS-notifikationsbanner fra. VRR-flimmer er stadig til stede. Tilføjelse af DTS-lydsupport er en god nyhed. Efter 10 generationer med WOLED repræsenterer 2023-panelet med MLA det største spring siden det første HDR OLED-panel. Det er dog ærgerligt, at MLA-teknologien er forbeholdt G3 og at LG har valgt at hæve prisen. Hvis du er villig til at betale merprisen, så er LG G3 et af de bedste TV på markedet til indhold i både SDR og HDR – fra film til spil. Det er en stærk kandidat til at blive vores reference-TV, idet det leverer den højeste ægte peak-lysstyrke af nogen TV-skærm i dag, men vi mener stadig, at LG bør gøre mere for at matche QD-OLED's forspring på farvevolumen.
!
Ændret testparameter: I 2018 ændrede vi en testparameter, der relaterer sig til karakteren for features, som resultat af flere års dårlig praksis i branchen. Såfremt producenten af et givent "Smart TV" ikke kan forsikre Flatpanels om, at TV-platformen i opdateres til næste fulde software-version, fratrækkes 10 point på feature-scoren. Det skal betragtes som et opråb, der forhåbentlig kan skabe debat og ændre på praksis.

LG kan ikke give os denne garanti, hvad angår webOS-platformen.

Pris og forhandler:

Fantastisk HDR & SDR billedkvalitet
Højeste ægte peak-lysstyrke
Forbedret energieffektivitet
HDMI 2.1 porte & QMS
Gaming-ydeevne
DTS lydsupport


Pris
Fuldskærms webOS 23 stadig ikke godt
webOS opdateres ikke
Hævet sort / flimmer i VRR
Fjernbetjening
Flere anmeldelser

Test: 115" TCL X955 Max

26 Jun 2024 |

Test: LG C4 OLED

17 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |