Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonImperial fjerner Dolby Atmos og THX logoer - FlatpanelsDK

Imperial fjerner Dolby Atmos og THX logoer

07 Jun 2024 | Rasmus Larsen |

Nordens største biograf, Imperial i København, skilter ikke længere med lydcertificering til Dolby Atmos og THX. Det sker efter biografen er blevet tvunget til at skrue ned.

Det kom i sidste måned frem, at biografen Imperial siden slutningen af 2023 har skruet gevaldigt ned for lyden uden at informere kunderne. Det skyldes støjklager fra det ombyggede Hotel Imperial, der er nabo til biografen.

Det er helt konkret bassen, der nedjusteres dynamisk i forhold til filmscenen, eksempelvis hvis der er høje eksplosioner eller musik. Det overordnede lydniveau er det samme.

 Læs også: Er lyden i biografen alt for høj? Dansk IMAX får hård kritik


Ingen lokalplan

I en opfølgende artikel beskriver mediet Ekkofilm, at Imperial risikerede påbud og sidenhen politianmeldelse, såfremt de ikke var gået med til at skrue ned for lyden. Det skyldes, at der ikke foreligger en lokalplan, der forhindrer Hotel Imperial i at bygge om, selvom der ligger en ikonisk biograf ved siden af.

Imperial København

Imperial i København. Foto: Nordisk FIlm

Atmos og THX fjernet

Som konsekvens af sidste måneds afsløring om lydforholdene, hvilket Imperial ikke havde informeret biografgængere om, har biografen nu fjernet sine lydcertifikater for Dolby Atmos og THX Ultimate fra hjemmesiden, ifølge Ekkofilm. Med en dynamisk begrænser, der svarer lidt til en 'night mode' i en soundbar/receiver, kan Imperial tilsyneladende ikke længere leve op til kravene fra Dolby og THX. Imperial fjernede i sidste måned den velkendte THX-trailer inden filmstart. Imperial fik i 2013 installeret et Dolby Atmos-lydsystem. Det var dengang verdens største biograf med Dolby Atmos-teknologi. Biografen blev i marts 2021 Europas første 'THX Ultimate Cinema'-certificerede biograf. Den har også dual-laserprojektion i 4K. På grund af størrelsen og den veludbyggede teknik har Imperial i årtier været betragtet som Danmarks bedste biograf. Nordisk Film, der ejer Imperial, overvejer nu forskellige løsninger, heriblandt en lydvæg, oplyses det til Ekkofilm. Har du været i Imperial for nylig og lagde du mærke til den dynamiske begrænser på bassen? - Kilde: Ekkofilm

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |