Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt" - FlatpanelsDK

'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt"

30 Apr 2024 | Rasmus Larsen |

Ang Lee, der har instrueret Life of Pi, Billy Lynn's Long Halftime Walk og Gemini Man, har ingen planer om at producere nye film i 3D og høj billedfrekvens.

Life of Pi sikrede Ang Lee en Oscar i 2013 og filmen en kommerciel succes. Billy Lynn's Long Halftime Walk og Gemini Man floppede derimod i verdens biografer og fremkaldte ikke ligefrem entusiasme blandt publikum for at få flere film i HFR, altså højere billedfrekvens end 24 billeder per sekund, som film normalt produceres i.

De to sidstenævnte film, der blev udgivet i henholdsvis 2016 og 2019, er optaget i 120 billeder per sekund for at løfte 3D-oplevelsen. Meget få biografer – og ingen i Danmark – fremviste dem dog i 120fps, og kun få biografer fremviste dem i 60fps.

- "Jeg prøvede højere billedfrekvens, og jeg prøvede 3D," siger Ang Lee til IndieWire i et interview. "Jeg prøvede nye måder at lave film på. De billeder er virkelig skarpe. Det er et stort pres. Alt er svært, så det er altid et stort pres."


Life of Pi

Husker du Life of Pi's smukke scener og brugeren af 3D?

"Hele økosystemet er dårligt"

Den dårlige modtagelse og manglende opgradering af videoteknikken i biografer har tilsyneladende fået den anerkendte filminstruktør til at miste gejsten for at kæmpe for forandring. I interviewet med Indiewire kritiserer han biografers fremvisning af 3D-film, herunder de meget mørke billeder fra projektorerne. - "3D generelt … (er) så dårligt," siger Lee. "Filmskaberne er dårlige. Biograferne er dårlige. Hele økosystemet er dårligt. Det er ikke lavet til (3D). Jeg nægter at klage; at skyde skylden på mediet... det er publikum og industrien (som) ikke var forberedt." - "Biograferne er nærige. Det (billedet, red) er virkelig mørkt, du kan ikke rigtig se det. Det flimrer, og 3D... folk udfører et dårligt stykke arbejde, (det) giver dig hovedpine, det er bare dårligt. Du kan ikke bebrejde publikum for ikke at kunne lide det, og de bliver bedt om at betale flere penge. Når det bliver godt, vil folk kunne lide det. Det er simpelt. 3D er anderledes end 2D. Din hjerne fungerer anderledes. Du kan ikke sammenligne de to. Den ene er sofistikeret, og den anden er som en baby."

Ny Bruce Lee-film ikke i 3D

Den næste film fra Ang Lee står til at blive en biografi om Bruce Lee. Til dette projekt planlægger Ang Lee at vende tilbage til "den gamle måde at lave film på", uden 3D og høj billedfrekvens. Siden Gemini Man i 2019 har James Cameron udgivet Avatar: The Way of Water i 3D og HFR, men kun i 48fps; en billedfrekvens der kan håndteres af de fleste moderne biografprojektorer. Kun ganske få biografer har fremvisningsudstyr, der er lysstærkt eller hurtigt nok til at fremvise film i HFR højere end 48fps. Læs også: HFR – UHD-teknologien som man sjældent hører om På trods af Ang Lees exit, er HFR begyndt at vinde indpas. Apple, Disney, Universal og Warner er ombord ved hjælp af en ny 'motion grading'-teknik kaldet TrueCut. De aktuelle film er stadig "kun" 48fps, men TrueCut virker med hvilken som helst billedfrekvens. - Kilde: IndieWire

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |