Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHykleriske Microsoft: Ingen Game Pass app trods Apples nye regler - FlatpanelsDK

Hykleriske Microsoft: Ingen Game Pass app trods Apples nye regler

16 Feb 2024 | Rasmus Larsen |

Apples regelændring, der åbner for apps til spilstreaming, er ikke nok til, at Microsoft lancerer en Game Pass app til iOS og tvOS, siger Microsofts chef for gaming.

Den 26. januar annoncerede Apple, at "udviklere nu kan indsende en enkelt app med evnen til at streame alle de spil, de tilbyder i deres katalog" verden over til tvOS (Apple TV), iOS, iPadOS og macOS.

Regelændringen var længe ventet. Det betyder, at Apple nu endelig tillader apps til spilstreaming såsom Xbox Game Pass og GeForce Now. Google Stadia ville også have været velkommen, hvis tjenesten stadig eksisterede.


"Ikke plads for os til at tjene penge"

På trods af ændringerne har Microsoft ingen planer om at lancere en Xbox Game Pass app til Apples platforme. Her er hvad Microsoft siger til i et interview til The Verge: - "Der er ikke plads for os til at tjene penge på Xbox Cloud Gaming på iOS. Jeg synes, at forslaget som Apple fremlagde – og jeg synes Sarah Bonds kommentarer om dette var spot on – ikke går langt nok ift. at åbne op. Faktisk kan man sågar sige, at de går den modsatte retning på en eller anden måde, men de går helt sikkert ikke langt nok ift. at åbne konkurrencen på verdens største spilplatform," sagde Phil Spencer, CEO for Microsoft Gaming, og fortsatte: - "Vi vil fortsætte med at samarbejde med myndighederne, og Apple og Google, for at skabe plads til alternative butikker. Jeg er stor fan af, hvordan Windows fungerer, og du har en Microsoft Store på Windows, du har Steam, du har Epic Games Store, du har GOG. Du har alternativer, og jeg tror, at alternative måder at købe på skaber gode ting for forbrugere og udviklerne. Jeg synes, at den største platform for gamere, hvilket er mobil, bør have det samme."

Hykleriske Microsoft

Det er svært at forstå, hvorfor de nye regler ikke tillader Microsoft at tjene penge på deres spiltjeneste. Apple tager en 30% andel af abonnementsalget, men kun for brugere tilmeldt via Apples platforme. Andelen falder til 15% efter første år. Ikke én øre fra de millioner af eksisterende Game Pass abonnenter ville gå til Apple. Microsoft har netop offentliggjort planer om at lancere Xbox eksklusiv-spil på PlayStation 5 og Nintendo Switch, der begge tager en andel på 30% af salget. Det gør Xbox også selv. Microsofts chef taler om Windows' åbne natur, men ironisk nok er Xbox – ligesom PlayStation – en af de mest lukkede platforme derude, og Microsoft har ikke taget tilløb til at åbne Xbox for alternative app-butikker såsom Steam eller spiltjenester. Microsoft kan selvfølgelig frit indgå partnerskaber med hvem de ønsker, men det er noget helt andet end hyklerisk at kræve regulering, når man repræsenterer et firma, der har modtaget rekordstore bøder for overtrædelse af konkurrencelovgivningen. Senest kom Microsoft i søgelyset verden over for sit opkøb af et af verdens største spilfirmaer, Activision Blizzard, tilsyneladende med hensigt om at begrænse adgang til spil i stedet for at fremme åbenhed.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Omfanget af hackede Roku Smart TV langt større end først antaget

15 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |