Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApples 'TV' app: TV 2 er åben for samarbejde, DR ikke i dialog pt. - FlatpanelsDK

Apples 'TV' app: TV 2 er åben for samarbejde, DR ikke i dialog pt.

29 May 2019 | Rasmus Larsen |

Danske partnere såsom HBO og Viaplay er på vej ind i Apples 'TV' app, der har fået en blød lancering i Danmark. TV 2 oplyser, at man er åben for samarbejde, mens DR ikke pt. er i dialog med Apple.

Apple som tv-distributør

Apple vil med sin 'TV' app samle indhold fra flere streamingtjenester i en fælles brugerflade og dermed blive en slags tv-distributør. App'en blev lanceret i over 100 lande, herunder Danmark, tidligere på måneden.

Ved dansk lancering er det imidlertid kun iTunes, som er indflettet i 'TV' app'en. Dplay, HBO, Viaplay og Viafree har alle meldt sig klar. Flatpanels har fulgt op på sagen, men hvornår der bliver trykket på knappen, kan ingen af parterne oplyse. HBO siger, at det bør være "et spørgsmål om (kort) tid, før vi er en del af app’en". Apple Danmark har ingen kommentarer.

TV 2 oplyser, at man er åben over for nye samarbejder af denne karakter, men at man afventer de nærmere vilkår.

- " er åben over for nye samarbejder, der handler om at lede brugerne frem til TV 2s indhold - herunder en dialog med Apple om, hvordan vi optimerer brugen af TV 2s Apple TV-app. Lige pt. afventer TV 2 de nærmere vilkår," oplyser TV 2 i et skriftligt svar til Flatpanels.

DR Medier oplyser overfor Flatpanels, at man ikke pt. er i dialog med Apple om den nye app, hvorfor man ikke kender vilkårene. DR tilføjer, at man i øjeblikket fokuserer fuldt ud på relanceringen af DRTV.


Apple TV app


Amazon har ikke ønsket at kommentere, mens C More og Canal Digital, der allerede er partnere i Norge og Sverige, ikke har konkrete planer. Netflix har afvist at samarbejde.

Med de blandede og uklare meldinger, begynder der at tegne sig et billede af, at danske partnere tilføjes drypvis. Apple har tilsyneladende fokuseret på at få den nye app sat i søen og først senere fylde indhold i.

Om vi bliver klogere på sagen under Apples årlige udviklerkonference, WWDC 2019, vides ikke. WWDC skydes i gang på mandag den 3. juni om aftenen dansk tid.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LG dropper det sammenrullelige OLED TV

15 May 2024 |

Panasonic afslører nye Z90A, Z85A, Z80A OLED og W95A miniLED LCD TV

14 May 2024 |

Panasonics første Smart TV med TiVo lanceres in 24–65"

14 May 2024 |

DRTV gør problematisk login-funktion obligatorisk i september

14 May 2024 |

Imperial har skruet gevaldigt ned for lyden

14 May 2024 |

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 |