Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDRTV gør problematisk login-funktion obligatorisk i september - FlatpanelsDK

DRTV gør problematisk login-funktion obligatorisk i september

14 May 2024 | Rasmus Larsen |

Hvis du fortsat ønsker at kunne tilgå hele streamingtjenesten DRTV, skal du fra den 30. september bruge login-funktionen, som mange danskere stadig oplever problemer med.
Opdateret kl. 13.27: DR oplyser i et skriftligt svar til Flatpanels, at der den 6. maj blev ændret i login-funktionen, hvilket DR mener har udbedret fejlen. Har det løst problemet hos dig eller oplever du stadig at blive løbende logget ud af DRTV? Del dine erfaringer i kommentarfeltet eller forumtråden.
DR varslede ved introduktionen af en ny login-funktion sidste år, at login vil blive obligatorisk, hvis man også fremover vil tilgå kataloget på streamingtjenesten DRTV. Kun live-kanalerne undtages reglen. Login-funktionen sikrer, at man kan synkronisere, hvor langt man er kommet i tv-programmet, på tværs af enheder. Login vil også give personlige anbefalinger baseret på, hvad man tidligere har set.

Sker i september 2024

Den danske public service-udbyder har nu sat dato på. Obligatorisk login på DRTV bliver gradvist indfaset fra den 30. september 2024 på tværs af tablet, Smart TV og streamingbokse, PC og mobil. Det sker altså ikke på alle platforme med det samme. - "Danskerne er et af verdens mest digitaliserede folk. Det stiller store krav til vores public service-opgave. Hvis DR også skal være relevant for danskerne i fremtiden, er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler os. For at vi kan lykkes med det, kræver det en konstant fornyelse af både DR’s platforme og indhold, og her spiller login til DRTV en stor rolle. Det gør DRTV bedre og mere relevant for den enkelte, når man logger ind", siger Lasse Bastkjær Jensen, direktør for Strategi & Brugere i DR.

Danskere bliver logget ud

Siden introduktionen af den nye login-funktion i august 2023 har danskere klaget over, at de løbende bliver logget ud. Nogle brugere siger sågar, at de skal logge ind på ny næsten hver gang de åbner DRTV appen. Problemet ser ud til at ramme bredt på tværs af platforme. DR meddelte i oktober 2023, at problemerne skulle være løst. Denne forumtråd vidner dog om, at problemerne består.

DRTV login problem

DRTVs nye login-funktion. Illustration: Flatpanels

Vil hjælpe ældre danskere

DR oplyser, at knap 1,2 millioner foreløbigt har oprettet et DR-login, der også kan bruges til blandt andet DR Lyd og børneapps. I de kommende måneder tager DR på tur rundt i Danmark for at hjælpe borgere med at oprette login. DR oplyser, at man ikke behøver at bruge sit rigtige navn ved oprettelse, hvis man vil forblive anonym. - "Fra den 21. maj tager vi på tur rundt i Danmark og hjælper med at logge ind. Vi kommer til både Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. Vi er i fuld gang med planlægningen, og vi sørger for at informere mere lokalt, når vi kommer til forskellige byer i landet," siger Lasse Bastkjær Jensen Hjælp til danskere, som ikke er komfortable med teknik, hjælper dog ikke, hvis login-funktionen efter september 2024 stadig spontant logger brugerne ud. Med den fastsatte dato, har DR lidt over 4 måneder til at løse problemerne. Læs også: Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning Det obligatoriske login vedrører kun streamingtjenesten DRTV – ikke andre DR-tjenester.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |