Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonics første Smart TV med TiVo lanceres i 24–65" - FlatpanelsDK

Panasonics første Smart TV med TiVo lanceres i 24–65"

14 May 2024 | Rasmus Larsen |

Foruden FireTV og Google TV, vil Panasonic i år lancere Smart TV bygget på TiVo-platformen. Der kommer skærme med både 4K- og HD-opløsning.

Ligesom Philips, ryster Panasonic posen i år. Det japanske selskab dropper fuldstændig egen My Home Screen-platform for i stedet at tilbyde TV-modeller bygget på tre forskellige styresystemer. I samme omgang introduces en ny struktur for modelnavne.

Panasonic W60A

Panasonics første TiVo Smart TV, W60A. Foto: Panasonic

Årets nye high-end modeller fra Panasonic får alle FireTV fra Amazon. I mellemklassen vil W70A køre Google TV, mens W60A med 4K-opløsning samt S45A og S40A med HD-opløsning byder på TiVo.

Hvad er TiVo?

Amerikanerne har i mange år haft TiVo i set-top-bokse, men nu forvandles TiVo til TV-platform til indbygning direkte i skærme, med en pulje ekstra funktioner. TiVo udvikles af Xperi, der også ejer DTS. Xperi lægger vægt på, at TiVo sætter indholdet i fokus. Hvorfor satser Panasonic på flere platforme samtidig? Selskabet siger, at ønsket er at have en "vifte af smarte funktioner og operativsystemer at vælge imellem". Det er dog samtidig værd at fremhæve, at Panasonic for et par år siden outsourcede sin produktion af TV-skærme til en ekstern partner. Det japanske selskab har i et par år eksperimenteret med Google TV i udvalgte modeller, foruden egen My Home Screen-platform, men samarbejdet med Google har tilsyneladende ikke overbevist Panasonic, hvorfor der nu kommer alternativer. Flatpanels fik sidste år lejlighed til at se TiVo demonstreret. TiVo mangler nogle af funktionerne fra mere etablerede TV-styresystemer, herunder en cast-funktion, men vi var imponerede over, hvordan TiVo præsenterer indholdet og hvor effektiv søgefunktionen er i modsætning til Google TV, der ofte præsenterer irrelevante YouTube videoer. Læs vores første indtryk med TiVo her.

Panasonic W60A

W60A er et 4K LCD TV med LED-baglys. Foto: Panasonic

Tilgængelige i 24 til 65 tommer

I og med, at det er skærme i mellem- og lavprissegmentet, byder de ikke på Panasonics nyeste billed- og lydfunktioner. Vi taler 50/60Hz LCD-paneler med standard LED-baglys uden zonestyring. W60A understøtter på papiret både Dolby Vision og Dolby Atmos, men den har ikke skærmhardwaren til at levere HDR-billedkvalitet. Hvad angår Dolby Atmos så kræves et eksternt lydsystem. W60A byder også på Panasonics Game Mode Plus, men mangler HDMI 2.1 funktionerne, der løfter spiloplevelsen med PS5 og Xbox Series X. W60A med TiVo kommer i 43, 50, 55 og 65 tommer. S40A og S45A med TiVo lanceres i 24, 32 og 40 tommer. Danske priser udmeldes senere. Panasonic lancerer i øvrigt også 32 og 24-tommer N30A LCD TV uden smart-funktionalitet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |