Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS - FlatpanelsDK

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 | Rasmus Larsen |

Loewe har afsløret sit første TV med MLA OLED teknologi, men den største overraskelse er, at den tyske producent skifter til Samsungs styresystem, Tizen.

Som udmeldt tidligere på måneden, begynder Loewe at købe 'open-cell' OLED paneler fra LG Display. Det vil gøre det muligt for Loewe at tilpasse (strømforsyning, køleprofil mv.) panelet i stedet for at købe det standardmodul, som konkurrenterne typisk køber. Det står også i kontrast til danske Bang & Olufsen, der bruger LG OLED TV i helt færdig form.

De nye Loewe TV skal produceres i Kronach, Tyskland.


Loewe Stellar OLED

Loewe Stellar OLED TV. Foto:: 4KFilme.de

Det tyske onlinemedie 4KFilme har set Loewe Stellar, der angiveligt bliver første TV-model med det modificerede panel. Stellar bygges på LG Displays anden generations MLA OLED teknologi (55, 65 og 77"), hvor mikrolinser dirigerer mere af genererede lys mod seeren. Det øger lysstyrken og forbedrer energieffektiviteten. Det fremgår ikke, hvilke aspekter af panelet, Loewe har ændret på, hvorfor den maksimale lysstyrke på nuværende tidspunkt er ukendt.

Tizen OS... uden Dolby Vision

En anden stor ændring er, at Loewe skifter fra eget underdimensionerede styresystem til Samsungs Tizen OS, hvilket gør Loewe til den første store TV-producent, der omfavner Tizen. Samsung gjorde i 2019 Tizen tilgængeligt for andre producenter under licens. Tizen giver adgang til alle de velkendte streamingtjenester, men brugerfladen er upoleret og ikke særlig populær blandt brugerne. Det står ikke klart på nuværende tidspunkt, om der vil være begrænsninger i Loewes implementering af Tizen, der vil være modificeret i udseendet. Jo, der er én væsentlig begrænsning. Ligesom Samsungs egne TV med Tizen, understøtter Loewe Stellar ikke Dolby Vision HDR, ifølge 4KFilme. Loewe udelukker dog ikke, at det kan tilføjes med en senere firmwareopdatering. Trods skiftet til Tizen OS vil Loewe stadig tilbyde triple-tuner og optagefunktionalitet på en integreret 1TB harddisk. Der er fire HDMI 2.1 porte med understøttelse af op til 4K 144Hz, VRR, ALLM mv.

Design i sten

Loewe Stellar er konstrueret i en aluminiumsramme med en bagplade i sten. Stellar er ikke det første Loewe TV, der bruger denne specielle type sten omtalt af Loewe som 'syno-sten'. Stenen vil kunne fås i forskellige farver. Det er en formel, der i årtier har defineret Loewe; lad forbrugeren personliggøre elementer af TV'et. Loewe Stellar står som udgangspunkt på en drejefod, men der findes andre løsninger såsom vægbeslag og gulvstander, med eller uden motorisering.

Loewe Stellar OLED

Bagsiden af Loewe Stellar er lavet i syno-sten. Det er også "Magic Light". Foto: 4KFilme.de

TV'et har en indbygget 80W soundbar og et "Magic Light" diode-system, der oplyser nederste halvdel af TV'ets bagside og fod. I modsætning til Philips' Ambilight er der dog ingen mulighed for at få lyset til dynamisk at følge farverne på skærmen. Loewe Stellar lanceres i Europa i 42, 48, 55, 65, 77 og 83 tommer fra juni til priser på henholdsvis 3300, 3800, 4300 og 6000 Euro. Priserne på 77 og 83-tommer udmeldes senere. Der lanceres i 2025 en 97-tommer udgave. - Kilde: 4KFilme

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |