Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Sony 2020 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Sony 2020 TV

13 Mar 2020 | Flatpanels |

Årets modelprogram dækker over OLED og LCD TV med enten 4K eller 8K. Selskabet introducerer sit første 48-tommer OLED TV samt første TV med HDMI 2.1. Der er desuden Dolby Atmos, Apple AirPlay 2 og HomeKit i flere modeller. Flatpanels bringer et overblik over Sonys 2020 TV. 

Modeloversigterne skabes nu fra data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Sony 2020 TV

Hvis du er bekendt med Sonys modelprogram for 2019, så vil du finde mange lighedspunkter i 2020. Selskabet udvider support af Dolby Atmos-lyd, Apple AirPlay 2 og HomeKit til flere modeller og så vil skærmene over en bred kam stadig byde på Android og Dolby Vision HDR.
Annonce:
På den anden side, så finder man også nye udviklinger såsom Sonys første 48-tommer OLED TV, et mindre 8K LCD TV, nye højttalersystemer i rammerne af TV, et system til automatisk at justere billede til omgivelsernes lys samt Sonys første 4K TV med HDMI 2.1 port, ALLM (Auto Low Latency Mode) og VRR (Variable Refresh Rate). Lad os starte med HDMI 2.1. Der har været forvirring omkring HDMI 2.1, dels fordi producenter har lov til at skilte med "HDMI 2.1" baseret på valgfrie funktioner såsom eARC eller ALLM. Det er dog ikke ensbetydende med, at TV'et er udstyret med HDMI 2.1 porte (båndbredde), hvilket er særskilt og hvilket kan vise sig vigtigt i forhold til bl.a. næste generation af spilkonsoller, heriblandt PlayStation 5.
 Sony 2020 TVs
Sony har bekræftet, at PlayStation 5 kan levere 8K og 4K120 (4K ved 120 billeder per sekund), hvilket kræver HDMI 2.1 port. Som Flatpanels tidligere kunne rapportere eksklusivt, så kan de specifikke HDMI 2.1 funktioner i (de foreløbige) 2020 Sony TV ses i tabellen herunder.

HDMI 2.1 funktioner i Sony 2020 TV

* via senere opdatering
4K120VRRALLMeARC
Sony ZH8
(+ 8K60)
Sony A8 OLED
Sony XH95
Sony XH90**
Sony XH85
Sony ZG9 2019*
(+ 8K60)
Det japanske selskab vil i år også lancere 75- og 85-tommer 8K LCD TV i ZH8-serien, mens sidste års 98-tommer ZG9 fortsætter i 2020. Den nye 8K-modelserie vil byde på Sonys mest avancerede LCD-teknologi. Træder man ned i 4K LCD TV såsom XH95 og XH90, så får man et neddroslet system til LED zone-styring, der er påkrævet, hvis man vil have HDR-billeder på en LCD-skærm. Vil man have Sonys bedste 4K-billedkvalitet, så skal man vende blikket mod OLED, som for første gang kommer i 48-tommer (september). Sony har desuden udstyret sin 8-serie (A8 OLED) med yderligere funktioner ift. sidste års AG8, som den erstatter. Det betyder konkret Dolby Atmos-lydsupport, Apple AirPlay 2, HomeKit, Android version 9 og en nyere MediaTek systemchip.

Sony 2020 OLED TV

Vi ved ikke, hvad det japanske selskab har planlagt for andet halvår 2020, men vi mistænker, at der kommer yderligere modeller, der falder nogenlunde sammen med lanceringen af PlayStation 5. Som det fremgår af tabellen ovenfor, så har kun XH90 en HDMI 2.1 port og VRR (variabel billedfrekvens). Det er to systemer, som muliggør, at konsolspil kan løftes markant. Læs også: HDMI 2.1: 8K/10K, eARC, variabel billedfrekvens & nyt kabel De nye TV fra Sony vil blive leveret med Android 9 præinstalleret. I foregående år har Sony opdateret Android-platformen i sine TV. Vi forventer, at denne praksis forsætter, men på nuværende tidspunkt vil Sony ikke kommentere konkret på planerne for Android-opdatering til version 10 og nyere. Android 10 er påkrævet til bl.a. AV1-dekodning (AV1 er næste videoformat, som skal bruges på Netflix, YouTube mv.) og tilsyneladende Google Stadia (herunder bred support af velkendte spilcontrollere). Som del af Android TV-systemet får man indbygget Chromecast og Google Assistant (endnu ikke på dansk). Fra XH95-modellen og opefter har man også håndsfri stemmestyring via en mikrofon i rammen af skærmen. Det er på de andre modeller muligt manuelt at aktivere den indbyggede mikrofon i fjernbetjeningen ved tryk på en knap.

Sony 2020 OLED

Sony fremhæver to nye billedsystemer. Det første er 'Ambient Optimization', som "automatisk justerer billedets lysstyrke til det omgivende lys i lokalet, ved at hæve lysstyrken på skærmen i oplyste rum og reducere lysstyrken i mørke omgivelser, så man får den perfekte oplevelse". Dette opnås tilsyneladende ved brug af billedanalyse sammenholdt med input fra den indbyggede lyssensor. Det andet nye billedsystem er 'X-Motion Clarity for OLED', hvilket dækker over BFI (Black Frame Insertion), hvilket er indbygget i 2020 OLED-panelet fra LG Display, som leverer paneler til alle OLED TV. Ved at indsætte meget korte sorte blink i billedstrømmen kan man nulstille øjet og få bevægelse til at fremstå skarpere. Det kan være en fordel ved f.eks. konsolspil eller sport. BFI-systemet kan nu arbejde med kortere sorte blink (og 120Hz) hvilket reducerer flimmer og mindsker tab af lysstyrke. Selskabet vil fortsat støtte op om tre HDR-videoformater; HDR10, HLG og Dolby Vision. Man har fravalgt Samsungs HDR10+ og forklarer, at man kan opnå samme effekt ved at analysere HDR10-signalet. High-end modellerne er udstyret med Sonys 'X1 Ultimate' videoprocessor, som håndterer alt fra opskalering til billedforbedring. De mere prisvenlige modeller er ustyret med mindre avancerede 'X1'. Flere modeller vil i år være udstyret med Sonys X-Wide Angle-system, som har til formål at øge betragtningsvinklen på skærmpanelet, dog på bekostning af kontrast. Vi må vente på testeksemplarer før vi kan undersøge nærmere, hvordan balancen imellem betragtningsvinkler og kontrast er i årets modeller.

Sony ZH8 8K TV

I de dyrere LCD TV har Sony implementeret et nyt højttalersystem, hvor skærmens rammen bruges som højttalermembraner. Målet er at få lyden til at fremstå, som om den kom direkte fra personerne på skærmen, lyder forklaringen. Der introduceres også en bagbelyst fjernbetjening, der ligger i kassen, når man køber visse high-end TV (XH95 og ZH8). Læs også: Første indtryk: Sony 2020 TV Træder man ned i mellemklassen så finder man modeller som XH85 og XH80. Vi taler her om kant- eller bagbelyste LCD-modeller med 4K-opløsning, Android, dobbelt-tuner (i XH85) og forskellige andre funktioner, afhængigt af prisklassen. Der vil også eksistere designvarianter af nogle af skærmene. Se oversigten nedenfor for yderligere detaljer. Hvad angår Apple AirPlay 2 og HomeKit, så understøttes det nu fra XH80-serien og opefter, hvilket betyder, at Apples TV-funktioner kommer langt bredere ud i Sony TV i år. Sonys samarbejde med Apple er et opsigtsvækkende match taget i betragtning af, at selskabet var lanceringspartner på Googles Android TV - og fortsat er den mest prominente partner. På samme måde har Sony i sine TV understøttelse af Amazon Alexa foruden Google Assistant. Hvad angår Apple TV app'en (påkrævet til Apple TV+ samt filmkøb/leje på iTunes), så kendes datoen for lanceringen i Sony TV endnu ikke. Det er kun bekræftet, at den kommer i løbet af 2020.

Sony 2020 4K LCD TV

De nye skærme fra Sony lanceres i formater på op til 85 tommer. For første gang er der ingen HD-modeller i modelprogrammet. Det sker netop som TV-markedet i den vestlige verden for overgået til 4K og så småt er begyndt at flirte med 8K (og endnu større TV). Læs også: HDTV'et er officielt dødt Til billedentusiaster tilbyder Sony auto-kalibrering via CalMAN-softwaren, men du skal have det rette udstyr. Selskabet fremhæver også 'Netflix Calibrated Mode', hvor Netflix's billedeksperter sørger for, at billedet matcher det, som ses i studiet. Denne funktion kan kun aktiveres i den indbyggede Netflix app. Sony støtter på nuværende tidspunkt ikke op om Filmmaker Mode, som vil være at finde i visse 2020 TV fra konkurrenter. Sony siger i den forbindelse, at de mener, at de nuværende billedprofiler giver tilsvarende billedydelse. Alle modeller vil fortsat være udstyret med tunere til kabel-, antenne-, og parabol-tv samt dobbelt-tuner (XH85 og op) til optagelse. Den amerikanske udgave af XH90 (X900H i USA) vil i øvrigt være Sonys første TV med en ATSC 3.0 tuner, som bruges på den anden side af Atlanten. Det har ingen betydning for Danmark og Europa, men det synes at indikere - sammen med HDMI 2.1 - at XH90 kører på et nyere chipset end de andre modeller. Skærmene har også WiFi og Bluetooth indbygget.
Sony ZH8 8K LCD TV
Annonce:
Nedenfor fremgår vejledende priser på de TV-modeller, hvor priserne er bekræftet. Flere vejl. priser følger senere, så hold øje med oversigten. Når skærmene kommer på det danske marked, skiftes der automatisk til et link til prissammenligning eller forhandler. Sony har for vane at lancere yderligere modeller i andet halvår. Såfremt det sker igen i 2020 så vil oversigten nedenfor automatisk blive opdateret. 2020-modeller fra Sony kommer på markedet fra marts/april. Du kan genkende 2020-modellerne på bogstavet 'H' i modelnavnet: AH/XH/ZH = 2020, AG/XG/ZG = 2019, AF/XF = 2018, A/XE = 2017, XD = 2016, XC = 2015, XB = 2014, XA = 2013.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |