Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonwebOS får endnu et redesign og Matter-support i LGs 2023 TV - FlatpanelsDK

webOS får endnu et redesign og Matter-support i LGs 2023 TV

02 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

Seneste redesign fra 2021 af LGs webOS TV-platform har ikke været et hit. LG tager konsekvensen med endnu et redesign i webOS 23, der skal forenkle brugeroplevelsen.

Da LG i 2021 udrullede et større redesign af webOS blev bundmenuen udskiftet med en brugerflade i fuld skærm. Samtidig sneg reklamer og "anbefalinger" sig ind fra partnere.

Reklamer og "anbefalinger" bliver, men købere af et 2023 LG TV kan se frem til en mere elegant og enkel hovedskærm, der opdeles i to overordnede sektioner. Hastigheden er forbedret pga. en hurtigere processor og det forenklede layout, siger LG.

 Læs også: LG afslører 2023 OLED TV: G3 er "op til 70% lysere", HDMI 2.1 QMS


LG webOS 23

webOS 23 vil være at finde i LG's 2023 OLED og LCD TV. Foto: LG

På hovedskærmen findes en karrusel med sponsoreret indhold fra partnere, en modificérbar række af 'Quick Cards', hvor flere tilføjes med tiden, og en række med installerede apps. De nye kort er samtidig genveje til dybere sektioner såsom 'Gaming', 'Musik', 'Sport' og 'Hjemmekontor'. Skifter man ét niveau ned til den anden hovedskærm, så finder man fremhævet indhold fra partnere og en 'Now Streaming'-sektion med faner til Amazon Prime Video, Netflix, Disney+ og andre streamingtjenester, som LG samarbejder med. I webOS 23 kan hver bruger vælge et personligt billede/avatar på sin profil, der også styrer indholdet på hovedskærmen. Der er et nyt notifikationssystem, der oplyser om nyt indhold, apps mv. LG siger, at der ikke er planer om at opdatere tidligere generationer af LG TV til webOS 23. LG TV forbliver fastlåst på den version af webOS, som de blev leveret med, hvilket betyder, at de med tiden mister app-support, samtidig med, at nye apps ofte er forbeholdt nyeste webOS-generationer.

Matter-support

2023 LG TV får desuden understøttelse af Matter, som er den nye fælles tilslutningsstandard for det smarte hjem. Bag initiativet står bl.a. Amazon, Apple, Google, Samsung og, ja, LG. Matter-enheder fra andre selskaber, som forbindes via LG ThinQ appen, kan findes og styres i Home Hub på LGs 2023 TV. Selskabet har tidligere sagt, at der kommer Matter-support til 2022-modeller og vi jagter mere information om denne opdatering.

LG 2023 OLED TVs – specifikationer

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Ny 'Mission: Impossible' er biograffilm nummer 500 i Dolby Vision & Atmos

26 May 2023 |

Norlys klar med app til Samsung TV

25 May 2023 |

Lige så mange danskere ser YouTube som flow-tv, ifølge undersøgelse

24 May 2023 |

Netflix slår nu ned på kontodeling i Danmark: Koster 39 kr. at dele

23 May 2023 |