Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Sony 2022 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Sony 2022 TV

22 Feb 2022 | Flatpanels |

Sony lancerer i år sine første QD-OLED TV, første miniLED LCD TV, første 42-tommer OLED TV og første 7-serie OLED TV. Med Google TV, HDMI 2.1, PS5-funktioner og meget andet. Få overblikket over Sonys 2022-fladskærme.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Sony 2022 TV

Sony 2022 TVA95K bliver et af de første QD-OLED TV og året flagskibs 4K-model fra Sony. QD-OLED er en ny type OLED-panel, udviklet og produceret af Samsung Display, der bruger blå OLED sammen med quantum dot-konvertere til rød og grøn. Læs også: Første indtryk: Sony A95K QD-OLED, X95K miniLED LCD & andre 2022 TV Herudover vil Sony lancere A90K, A80K og A75K OLED TV baseret på LG Displays WOLED-paneltype. A90K vil for første gang blive tilgængelig i et 42-tommer format ud over 48-tommer. A90K skal ses som en forlængelse af sidste års A90J (55-83"), som videreføres i 2022. A80K er direkte efterfølger til sidste år A80J, mens A75K er en ny OLED-serie fra Sony, som bliver prissat en tak lavere. Det er første gang, at Sony tilbyder OLED-teknologi i 7-serien.
Sony 2022 A90K OLED TV
Sony A90K OLED TV
Annonce:
Sony understreger, at alle deres OLED TV vil have 100/120 Hz-panel, så A75K skal ikke ses som direkte konkurrent til LGs budget A1, men snarere LGs B1-serie. Med i alt fire OLED-serier har i 2022 Sony det bredeste OLED-sortiment hidtil. Den nyere skærmteknologi fortsætter dermed sin march mod mellemsegmentet, samtidig med, at den dominerer premium-segmentet. Flagskibet A95K kommer med en bordstand, der kan placeres på en af to måder. Ved at placere foden bagved skærmen, skjules standen og TV'et vil læne bagover. Ved at placere foden foran skærmen kan man få TV'et til at stå helt oprejst.

Sony A95K QD-OLED

Sony A95K QD-OLED. Foto: Sony

Sony lancerer i år sine første LCD TV med miniLED-bagbelysning i form af X95K (4K) og Z9K (8K). Ligesom TCL og Samsungs ("Neo QLED") LCD TV har disse TV en miniLED-bagbelysning med et større antal lysdioderne og flere lyszoner sammenlignet med tidligere LCD TV med LED-bagbelysning. Vi forventer, at Z9K i maksimal lysstyrke rammer 2000-4000 nits og X95K rammer 1500-2500 nits. Det er estimater baseret på Sonys 'XR Contrast Booster'-specifikationer. X90K skulle ifølge Sony også nå højere lysstyrke end sidste års X90J, men ingen tal kom på bordet. Hvor mange lyszoner? Det oplyser Sony ikke, men vi kigger nærmere på tingene, når vi får fingre i testeksemplarer.

Sony X95K miniLED LCD

Sony X95K miniLED LCD. Foto: Sony

High-end-modellerne har stadig kun to HDMI 2.1-porte til 4K120 (undtagen Z9K, som har 3) og VRR. En af portene har dobbeltfunktion som HDMI eARC. Indbygget er også Sonys 'Perfect for PlayStation 5'-funktioner, hvilket betyder automatisk HDR-kalibrering (Auto HDR Tone Mapping) og automatisk skift til spil-profil (Auto Genre Picture Mode) – eller HGiG og ALLM i HDMI 2.1-terminologi. Der understøttes tre HDR-formater: HDR10, HLG og Dolby Vision. Ligesom LG, så ignorerer Sony til stadighed Samsung/Panasonics HDR10+. Nogle af skærmene er certificeret til IMAX Enhanced. Det er ikke et format, men et marketingtiltag kombineret med en billedprofil.

Sony Google TV

Sony Google TV. Foto: Sony

Alle de dyrere modeller har 'XR Cognitive Processor' som videoprocessor og kører Google TV (Android 10) med den mere indholdscentriske brugerflade, der byder på personlige anbefaling og reklamer. Fra Google Play-butikken kan der downloades apps og spil. Chromecast, Google Assistant, Apple AirPlay 2 og HomeKit er indbygget i skærmene. Sony sælger særskilt et kamera (Bravia Cam), som kan åbne for yderligere funktioner. Kameraet kan bl.a. detektere brugeren (kræver firmware-opdatering) for automatisk at justere lydstyrken ift. siddepositionen. Kameraet kan også registrere fagter til TV-styring og muliggør videochat. Nogle af disse funktioner kræver en firmwareopdatering, som kommer senere på året. Sony 2022 TV leveres med en ny, enklere fjernbetjening med færre knapper (25 mod 49 sidste år). Det er muligt at bede en stemmeassistent om at "find the remote". Premium-modellerne (A90K OLED og opefter, X95K LCD og opefter) leveres med en metaludgave af fjernbetjeningen, mens de billigere modeller (A80K OLED og nedefter, X90K LCD og nedefter) kommer med en sort plastikudgave

Sony 2022 fjernbetjening

Sonys to nye fjernbetjeninger til 2022 TV. Foto: Flatpanels

Sonys egen streamingtjeneste til film, Bravia Core, er installeret på forhånd og der medfølger for købere af et nyt Sony TV gratis adgang til en håndfuld film fra Sony Pictures. I 2022 har skærmene en Bravia Core Calibrated Mode, der sikrer det mest nøjagtige billede, ifølge Sony. Netflix appen har ligeledes en ny Netflix Adaptive Calibrated Mode, som automatisk justerer billedet så matcher seerens omgivelser. Appen kan automatisk justere lysstyrkeniveauet (A80K og op) og gråtonerne (A90K og op). Billedets farvetemperatur tilpasses ikke omgivelserne, når man bruger Netflix Adaptive Calibrated Mode, men på Sony A95K og Z9K kan farvetemperaturen justeres adaptivt sammen med apps (når man bruger Sonys Custom-profil), HDMI og tuner. Visse af disse funktioner kræver Bravia-kameraet. De er del af Sonys Ambient Optimization Pro-system. Alle Sony 2022 OLED TV, inklusive QD-OLED, har højttalere indlejret i selve OLED-skærmen, hvilket betyder, at der sidder aktuatorer bagpå, der bruger panelet som usynlig højttalermembran. Sony kalder det Acoustic Surface Audio og højttalerkonfigurationen varierer imellem modellerme (se oversigten nedenfor). LCD-modellerne har Acoustic Multi-Audio, hvor diskanthøjttalere (enten 2 eller 4, hvilket fremgår af oversigten nedenfor) i TV'ets ramme bruges til at levere mere direkte lyd/stemmer. Mellemtonen og basenhederne er placeret langs bunden af ​​rammen. Ønsker man at tilslutte en soundbar, så giver Sonys Acoustic Center Sync-system mulighed for at bruge TV-højttalerne i kombination med soundbaren, hvilket giver forbedret centerkanallyd. Skærmene understøtter også Dolby Atmos-afkodning til intern afspilning på TV-højttalerne eller til eksterne enheder via HDMI eARC porten.
Sony 2022 X90K LCD TV
Annonce:
Af andre funktioner kan der nævnes Calman Ready til manuel eller automatisk billedkalibrering, XR Backlight Master Drive der forbedrer styring af baglyset i miniLED LCD-modellerne, XR Motion Clarity der forbedrer bevægelse i billedet, X-Wide Angle (i nogle LCD-modeller) der giver bredere betragtningsvinkler samt X-Anti Reflection der reducerer skærmrefleksioner. Tjek specifikationerne nedenfor for at se, hvilke modeller, der tilbyder disse ting. Skærmene har indbygget WiFi 5 (ac-standard) og Bluetooth. Nogle modeller har twin-tunere så en kanal kan optages, samtidig med, at en anden kanal ses. Alle Google TV-modeller kan dekode AV1-video, men der er ingen understøttelse af H.266 / VVC (Versatile Video Coding). Det bekræfter Sony overfor Flatpanels. De nye skærme fra Sony kommer på markedet i foråret eller sommeren, afhængigt af modelserie. I år bruges samme modelbetegnelse i Europa og USA. 'K' angiver 2022-generation: AK/ZK/XK = 2022, AJ/ZJ/XJ = 2021, AH/XH/ZH = 2020, AG/XG/ZG = 2019, AF/XF = 2018, A/XE = 2017, XD = 2016, XC = 2015, XB = 2014, XA = 2013. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af Sony. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |