Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL starter AI-produktion af film: Her er første sci-fi kortfilm - FlatpanelsDK

TCL starter AI-produktion af film: Her er første sci-fi kortfilm

10 Jul 2024 | Rasmus Larsen |

TV-producenten TCL har etableret egen indholdsproduktion under TCLtv+ Studios med formål om at skabe film ved hjælp af AI – kunstig intelligens. Se første sci-fi kortfilm her.

TCLtv+ Studios skal producere originalt indhold til TCLs gratis streamingtjeneste med reklamer, TCLtv+, der findes som app til TCL Google TV.

Initiativet blev præsenteret tidligere på året, hvor TCL sagde, at produktionshubben består af et globalt hold af animatorer, VFX-eksperter og AI-ingeniører. DeTidligere direktør for drama hos Netflix og senior vicepræsident for originale co-produktioner hos NBCUniversal, Chris Regina, blev sidste år ansat af TCL som indholdschef.


De første to AI-skabte film

Det første annoncerede projekt var Next Stop Paris; en romantisk kortfilm "med professionelle stemmeskuespillere og et originalt manuskript, men bragt til live med seneste AI-animationsteknologi". Den første film, der udgives under TCLtv+ Studios, er imidlertid en sci-fi kortfilm kaldet Message in a Bot, der "udforsker, hvad der sker, når et rumvæsen-fartøj styrter ned på Jorden indeholdende avanceret teknologi og instruktioner", med et twist til sidst.

Message in a Bot

'Message in a Bot' er første AI-skabte kortfilm fra TCLtv+ Studios. Foto: TCL

Du kan se hele Message in a Bot nederst før den lander på TCLtv+ appen den 18. juli. Du kan også se traileren for Next Stop Paris, der får premiere senere på sommeren. - "Med vores optimistiske tilgang til kunstig intelligens i alle dens applikationer overhaler TCL den gamle forretningspraksis inden for film og tv, og styrker innovation, der driver vækst på tværs af alle aspekter af vores virksomhed," sagde Haohong Wang, general manager for TCL Research America.

Hvad er næste skridt?

Hvor langt kan kinesiske TCL drive AI-skabte film? Det kan man kun gisne om, men det er tydeligt fra især Next Stop Paris, at der stadig er langt vej endnu. Hollywood eksperimenterer ligeledes med generativ AI og AI-baserede værktøjer inden for filmproduktion, men møder modstand fra seere. Jeffrey Katzenberg, medstifter af DreamWorks, spår at AI vil erstatte 90% af alle animationsjob over de næste tre år. De næste 10 år kan blive transformerende for Hollywood, hvis AI-værktøjer til filmskabelse slår igennem, men som ordsproget går, så er det de sidste procenter, der er de sværeste.

TCLtv+ Studios' første to AI-skabte film

Flatpanels
Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Test: Sony Theatre Quad

25 Oct 2024 |

Tour de France og Vuelta skal vises på både TV 2 og Discovery/Max

25 Oct 2024 |

'Fight Club' 4K-remaster kommer næste år

25 Oct 2024 |

Flere Disney+ serier udsendes på UHD Blu-ray

25 Oct 2024 |

LG udvider pauseskærm-reklamer til ældre OLED TV

24 Oct 2024 |

Her er YouSees højere priser på tv-pakker i 2025

24 Oct 2024 |