Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG og Samsung lægger angiveligt microLED på is - FlatpanelsDK

LG og Samsung lægger angiveligt microLED på is

05 Jul 2024 | Rasmus Larsen |

MicroLED er ikke den 'OLED killer', som teknologien blev udråbt til for snart et årti siden. To af de førende skærmfabrikanter, LG og Samsung, trækker nu i bremsen.

MicroLED kombinerer det bedste fra LCD og OLED, uden ​​ulemperne. Sådan lød den fremherskende idé fra grene af branchen, da de første (store) microLED TV blev præsenteret for verden i 2018.

Det er dog ikke helt rigtigt, hvilket Flatpanels påviste da vi i 2021 undersøgte Samsungs 110-tommer microLED TV, om end teknologien stadig ser meget lovende ud.

En af de store udfordringer er at gøre microLED, altså de bittesmå lysdioder, små nok til at kunne masseproducere skærme med høj opløsning. Det er en udfordring, som LG og Samsung har været i stand til at løse, illustreret af prisskiltet på de nuværende microLED TV, der starter på ca. 1 million kroner.


Trækker i bremsen

Analytikere og branchefolk har i den seneste tid peget på, at der vil gå adskillige år endnu, før teknologien er klar til forbrugermarkedet. Som en konsekvens har LG og Samsung angiveligt valgt at trække i bremsen på produktionen af microLED. Samsung vil fortsat forske i teknologien.

Samsung microLED TV

Samsungs 110" microLED TV. Foto: Flatpanels

- "Ifølge rapporter fra Korea og Taiwan har både Samsung Display og LG Display besluttet at bremse deres forretningsplaner for microLED," skriver MicroLED-info i et resumé. - "Samsung Display vil fortsætte med at investere i microLED R&D, men har forsinket planerne om at udvide produktionen. LG Display har allerede reduceret størrelsen af ​​sine microLED R&D afdelinger og overvejer at flytte nogle af sine udviklere til OLED-siden af forretningen."

MicroLED i Kina

Den koreanske avis ETNews skriver videre, at Samsung har afholdt workshop med partnere, hvor de informerede om, at produktionsomkostningerne skal nedbringes radikalt til en tiendedel for at gøre microLED TV konkurrencedygtige. Kinesiske og taiwanske skærmfabrikanter har stadig fokus på microLED, men de kinesisk-fremstillede microLED TV er i øjeblikket lige så dyre som de koreanske. - Kilde: MicroLED-info.com, Money Today Korea, ETNews
Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Test: Sony Theatre Quad

25 Oct 2024 |

Tour de France og Vuelta skal vises på både TV 2 og Discovery/Max

25 Oct 2024 |

'Fight Club' 4K-remaster kommer næste år

25 Oct 2024 |

Flere Disney+ serier udsendes på UHD Blu-ray

25 Oct 2024 |

LG udvider pauseskærm-reklamer til ældre OLED TV

24 Oct 2024 |

Her er YouSees højere priser på tv-pakker i 2025

24 Oct 2024 |