Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple tilføjer HDMI-passthrough til Dolby Atmos i macOS Sequoia - FlatpanelsDK

Apple tilføjer HDMI-passthrough til Dolby Atmos i macOS Sequoia

03 Jul 2024 | Rasmus Larsen |

Hvis du bruger en Mac til at afspille film og musik i Dolby Atmos, vil du snart kunne udsende lyden ubehandlet som bitstream over HDMI. Næste skridt, Apple TV?

Filmentusiaster har i årevis opfordret Apple til at tilføje understøttelse af 'passthrough', så filmens lyd-bitstream kan dekodes på AV-receiveren i stedet for på Apple-enheden.

Ifølge MacRumors kommer denne funktion til Mac-computere senere i 2024 med udgivelsen af ​​næste version af macOS-styresystemet, det såkaldte macOS Sequoia.


HDMI passthrough Apple

HDMI-passthrough i macOS Sequoia. Foto: MacRumors

- "Den nye funktionalitet vises forskellige steder i macOS 15, herunder i Apples TV, Music og QuickTime Player apps. Apple siger, at aktivering af indstillingen giver brugerne mulighed for at 'Afspille understøttet lyd i Dolby Atmos og andre Dolby Audio-formater ved hjælp af HDMI Passthrough, når den er tilsluttet en understøttet enhed'," skriver MacRumors (oversat).

Næste skridt, Apple TV?

Der er i øjeblikket ingen tegn på passthrough i tvOS 18 beta 2 til Apple TV 4K, men det faktum, at funktionen kommer til macOS, giver håb. Apple TV 4K understøtter allerede Dolby Atmos, så hvorfor ønsker folk passthrough? En af årsagerne er, at Apple TV 4K dekoder Atmos (og al anden lyd) på selve enheden og udsender det over HDMI som Dolby MAT 2.0, hvilket er LPCM plus metadata til Atmos, dvs. et signal med høj båndbredde, der kun understøttes af visse enheder og kun via et TV, hvis TV'et understøtter HDMI eARC, men mindre et TV med normal HDMI ARC kan transkode on-the-fly. En anden årsag er, at brugere ønsker at afspille Blu-ray og UHD Blu-ray rips med lyd i tabsfri kvalitet såsom Dolby TrueHD og DTS-HD MA. Det kræver ikke passthrough (og Apple TV 4K understøtter allerede TrueHD og DTS-HD MA, hvis du køber licensen i en app som f.eks. Infuse), men håbet er, at passthrough-support vil gøre disse lydformater mere universelt understøttede i apps, og at det vil åbne for Dolby Atmos i TrueHD og DTS:X, hvilket er de to lydformater, der ikke understøttes af Apple TV 4K i nogen form. macOS Sequoia udkommer til efteråret som en gratis opgradering sammen med tvOS 18, iOS 18, iPadOS 18 og visionOS 2. - Kilde: MacRumors
Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Test: Sony Theatre Quad

25 Oct 2024 |

Tour de France og Vuelta skal vises på både TV 2 og Discovery/Max

25 Oct 2024 |

'Fight Club' 4K-remaster kommer næste år

25 Oct 2024 |

Flere Disney+ serier udsendes på UHD Blu-ray

25 Oct 2024 |

LG udvider pauseskærm-reklamer til ældre OLED TV

24 Oct 2024 |

Her er YouSees højere priser på tv-pakker i 2025

24 Oct 2024 |