Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAdam Price drømmer om den store tv-serie om mad - FlatpanelsDK

Adam Price drømmer om den store tv-serie om mad

02 Jul 2024 | Per Fanefjord Laursen |

Manuskriptforfatter m.m. Adam Price har flere projekter på bedding, der mangler det sidste "go ahead", men ét projekt på to-do-listen, kan han godt løfte sløret for.

Den allestedsnærværende manuskriptforfatter, producent og tv-kok m.m., Adam Price, er partner i produktionsselskabet SAM Productions Aps, der siden 2014 blandt andet har skabt tv-serier som Merkur, Borgen, Ragnarok, Sygeplejersken, Orkestret, Gidseltagningen, Elvira og Kastanjemanden.

Tv-produktionsmiljøet i Norden var midt i en regulær guldalder, da det kom under pres i 2022, ramt af en en giftig cocktail af sammenbrud i forhandlinger mellem Create Denmark, Netflix, Viaplay og TV 2 samt inflation og en elementær overmætning af markedet.


Kastanjemanden

SAM Productions står bl.a. bag Kastanjemanden, der også været et hit internationalt. Foto: Netflix

Den store gastronomiske fortælling

I 2024 har SAM Productions Aps dog en række film og serier i udvikling med afsæt i både Danmark, Sverige og Norge. Adam Price vil ikke dele detaljer om projekter, der endnu mangler det allersidste "go", men der er et oplagt projekt på to-do-listen, som han godt vil løfte sløret for. 
Adam Price
Adam Price, SAM Productions
- "Jeg har en stor fortælling i maven om min enorme begejstring for gastronomi, kokkeverden og restaurationsbranchen, og jeg håber, jeg på et tidspunkt får mulighed for at realisere en serie, der giver en unikt indblik i den verden," sagde Adam Price, da han for nylig mødte Flatpanels. Han henviste beskedent til sine særlige forudsætninger som manuskriptforfatter, tv-kok, restauratør og restaurantanmelder gennem 20 år på Politiken.

Udrulning i Norden

SAM Productions har adskillige nye projekter på vej, også i nye markeder og med nye broadcastere, hvor det er muligt. - "Vi åbnede et selskab i Stockholm (2022), og vil sikkert også etablere kontor i Oslo. Vi har jo netop leveret tre nye sæsoner af 'Ragnarok' produceret i Norge for Netflix. Vi har også svenske spillefilm på vej, og vi forventer at igangsætte optagelser i København i efteråret til en større tv serie," sagde han. Læs også: Netflix afslører 3 nye danske titler: 'Kastanjemanden' vender tilbage

'Af Guds nåde'

SAM Productions har netop købt filmrettighederne til romanen Skygger på Silkevejen, skrevet af spionchef Lars Findsen og bestsellerforfatter Jacob Weinreich. Desuden har SAM Productions og TV 2 en stor dansk, historisk dramaserie på vej. Tidligere på året offentliggjorde parterne, at man udvikler en ny dramaserie om dronning Margrethe, der har arbejdstitlen Af Guds nåde. Serien handler om i livet på Amalienborg, både som medlem af den kongelige familie og som ansat. Fiktionsfortællingen tager sin begyndelse i 1940, og favner den kongelige familie på godt og ondt, på de bonede gulve og i de politiske dilemmaer, men først og fremmest er det en fortælling om en pige og hendes familie. Af Guds nåde udvikles efter idé af Søren Sveistrup (Kastanjemanden, Forbrydelsen), Thor Bjørn Krebs (Friheden 1 & 2, Om Baronessen – Blixens sidste Kærlighed) er hovedforfatter, og Sara Namer (Orkestret, Friheden 2) er producer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvor længe går der fra biograf- til hjemmepremiere på nye film?

19 Jul 2024 |

Mega Movie Week var en succes i Danmark – vender tilbage i 2024

19 Jul 2024 |

Samsung lancerer sine første flade QD-OLED monitorer

18 Jul 2024 |

Er du stadig tilsluttet en antenneforening? Tv-valget er frit

18 Jul 2024 |

Opdateret: LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

18 Jul 2024 |

Apple har frigivet første offentlige beta af tvOS 18 – sådan installeres den

17 Jul 2024 |