Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBiografpremieren på første film skrevet af AI droppet efter klager - FlatpanelsDK

Biografpremieren på første film skrevet af AI droppet efter klager

21 Jun 2024 | Rasmus Larsen |

Filmen The Last Screenwriter skulle have haft smal biografpremiere i weekenden, men nu er premieren droppet efter 200 forhåndsklager fra publikum.

Kan AI – kunstig intelligens – lave film? Det er et spørgsmål, der skiller vandene i Hollywood. Spørgsmålet var blandt andet sidste år omdrejningspunkt for strejken i Hollywood, hvor manuskriptforfattere ville sikres mod brug af AI.

Svaret på spørgsmålet ser i 2024 ud til at være et delvist ja, men om publikum er med på idéen, er en anden snak.

The Last ScreenwriterDen sidste manuskriptforfatter – var på plakaten i The Prince Charles Cinema i London, England, med planer om første fremvisning på søndag den 23. juni. Biografpremieren ville have været den første for en spillefilm, hvor manuskriptet er skrevet udelukkende af AI. Det skriver avisen The Daily Beast.

Biografen modtog dog 40 klager den første dag efter at have promoveret den planlagte fremvisning. Der kom yderligere 160 klager natten over. Som konsekvens er premieren droppet.


Kan maskiner erstatte mennesker?

Holdet bag filmen fortæller, at filmen startede som et eksperiment og et spørgsmål: Kan maskiner erstatte mennesker inden for kunst og historiefortælling? - "Det, der startede som et eksperiment, blev hurtigt til et ambitiøst projekt. Vi ville finde ud af, om kunstig intelligens er i stand til at skrive en hel spillefilm, og hvor god denne film ville være, hvis den blev produceret af et professionelt team," skriver filmholdet, Spotlight Media Productions, på hjemmesiden om filmen.

The Last Screenwriter

The Last Screenwriter. Photo: Spotlight Media Productions

ChatGPT fortæller historien om Jack

Hele manuskriptet er skrevet af AI, konkret ChatGPT 4.0, baseret på input og spørgsmål fra filmholdet. Filmholdet udvalgte de bedste sekvenser. På hjemmesiden fremlægges dokumentation. Resten af filmen er produceret på normal vis med rigtige skuespillere, kameraer, klipning osv. Filmen handler om Jack, en anerkendt manuskriptforfatter, hvis verden vendes på hovedet, da han støder på et banebrydende AI-baseret manuskriptskrivningssystem. På trods af sin skepsis, indser han hurtigt, at AI ikke bare matcher hans færdigheder, men overgår ham i empati og forståelse for menneskelige følelser. Splittet mellem sin stolthed og frygt, får Jack tilbudt muligheden for at skrive en film udelukkende med AI. Læs også: A.I. vil erstatte 90% af animator-job, spår DreamWorks medstifter Filmen har modtaget filmstøtte i Schweiz.

Du kan snart se den gratis

Filmen stod aldrig til at få bred biografpremiere, men i stedet for den planlagte smalle biografpremiere i London, står The Last Screenwriter nu til ingen tid at få på det store lærred. - "Hvis manuskriptforfattere tager sig tid til at se filmen og læse om processen og hvorfor vi lavede denne film, kan jeg ikke forestille mig, at de vil fordømme os eller mig, fordi jeg er en af ​​dem," siger instruktør Peter Luisi til Daily Beast. "Jeg kunne sikkert tjene mange penge på denne film, men jeg vælger ikke at gøre det, fordi jeg ikke vil have, at folk siger: 'Du tjener på vores elendighed, og du bruger det her som et marketingværktøj til at tjene penge .' Jeg vil gerne gøre dette som et bidrag." Er du nysgerrig på, om AI kan skrive et godt manuskript, så skal du sætte kryds i kalenderen til den 11. juli 2024, hvor The Last Screenwriter frigives til hjemmebrug. Filmen bliver gratis. I mellemtiden kan du læse mere på hjemmesiden her.

The Last Screenwriter – trailer

Flatpanels
- Kilde: The Daily Beast, Spotlight Media Productions

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvor længe går der fra biograf- til hjemmepremiere på nye film?

19 Jul 2024 |

Mega Movie Week var en succes i Danmark – vender tilbage i 2024

19 Jul 2024 |

Samsung lancerer sine første flade QD-OLED monitorer

18 Jul 2024 |

Er du stadig tilsluttet en antenneforening? Tv-valget er frit

18 Jul 2024 |

Opdateret: LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

18 Jul 2024 |

Apple har frigivet første offentlige beta af tvOS 18 – sådan installeres den

17 Jul 2024 |