Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHisense tilslutter sig igen 8K-alliancen - FlatpanelsDK

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 | Rasmus Larsen |

Kinesiske Hisense har på ny sluttet sig til Samsung, Panasonic, TCL, Philips og andre i 8K Association for at bidrage til at forme fremtiden for 8K.

8K Association blev stiftet i 2019 med formålet at promovere 8K. Hisense var et af de stiftende medlemmer, men forlod senere initiativet, da 8K TV ikke formåede at appellere til forbrugerne.

Hisense siger nu, at de på ny vil bidrage til at opbygge 8K-økosystemet.

- "Vi er ivrige efter at bidrage til 8K-økosystemet og samarbejde med andre brancheledere for at accelerere integrationen af ​​8K-teknologi i hjemmeunderholdningsoplevelsen," sagde David Gold, chef for Hisense Americas og Hisense USA.


Hvor er LG og Sony?

Siden 2019 har de fleste store TV-producenter enten opgivet eller væsentligt nedjusteret deres ambitioner for 8K TV. Efter at have redet på bølgen i de første år, besluttede både TCL og Sony ikke at lancere nye 8K i 2023 og 2024. Panasonic og Philips har stadig til gode at lancere deres første 8K TV. Begge argumenterer for, at markedet ikke er klar. Hisense flirter stadig med 8K, men har også skruet ned for ambitionsniveauet.

Hisense U80G 8K

Hisenses sidste 'mainstream' 8K TV var U80G fra 2021, afbilledet her. I 2022 lancerede Hisense kun en 75-tommer U800GR

LG og Sony har aldrig været medlemmer af 8K Association. Samsung satser stadig på 8K på trods af, at deres 4K QD-OLED giver bedre billedkvalitet end 8K "QLED" LCD TV. Tjek TV-databasen for at få overblik over, hvilket TV-modeller, der har 8K-opløsning. Samsung gjorde dog sig 8K-sortiment smallere i år ved at droppe QN700-serien.

Hvor er 8K på vej hen?

Ingen af ​​de store streamingtjenester, såsom Amazon, Disney og Netflix, er medlemmer af 8K Association. Adspurgt til emnet, forbliver de alle indtil videre afvisende over for den højere opløsning. 8K Association håber at ændre på sagen gennem standardisering, certificeringsprogrammer, uddannelse af forbrugere, promovering af 8K mv. Foruden TV-producenter, omfatter gruppen af medlemmer MediaTek, NovaTek, Google, Intel, IMAX m.fl.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvor længe går der fra biograf- til hjemmepremiere på nye film?

19 Jul 2024 |

Mega Movie Week var en succes i Danmark – vender tilbage i 2024

19 Jul 2024 |

Samsung lancerer sine første flade QD-OLED monitorer

18 Jul 2024 |

Er du stadig tilsluttet en antenneforening? Tv-valget er frit

18 Jul 2024 |

Opdateret: LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

18 Jul 2024 |

Apple har frigivet første offentlige beta af tvOS 18 – sådan installeres den

17 Jul 2024 |