Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAirPlay udbygges med Dolby Atmos til tredjeparts højttalere - FlatpanelsDK

AirPlay udbygges med Dolby Atmos til tredjeparts højttalere

10 Jun 2024 | Rasmus Larsen |

Apple har annonceret, at deres trådløse AirPlay-system vil blive opgraderet til at understøtte Spatial Audio med Dolby Atmos til HomePod og kompatible lydenheder fra andre producenter.

I dag er AirPlay – Apples alternativ til Google Cast – begrænset til konventionel stereolyd. Det betyder, at når du overfører musik fra iPhone eller iPad til en receiver eller højttalere med indbygget AirPlay, går du glip af tabsfri musikkvalitet og Dolby Atmos.

Senere i 2024 vil AirPlay blive opgraderet til også at kunne håndtere Dolby Atmos. Det fremgår i en pressemeddelelse sendt ud i forbindelse med WWDC 24:

- "AirPlay får nu rumlig lyd, så brugerne kan få en medrivende lydoplevelse, inklusive understøttelse af Dolby Atmos, når de bruger AirPlay til at streame lyd fra iPhone og iPad til HomePod og kompatibelt lydudstyr fra tredjeparter," annoncerer Apple.


Film og musik i Atmos?

Der er endnu ikke kommet yderligere detaljer på bordet, men meddelelsen indikerer, at det til at starte med kun vil fungere fra iPhone og iPad – ikke Apple TV, når den forbinder trådløst til AirPlay-højttalere (Atmos virker allerede fra Apple TV til HomePod). Det fremgår heller ikke, om det vil fungere med både film og musik i Dolby Atmos, men vores bud er, at det som minimum vil fungere med musik ved lanceringen. Læs også: tvOS 18 byder på 21:9 support, offline Siri, Dialogforbedring til TV & AirPods

Sonos Era 300

Får Sonos-højttalere Dolby Atmos-lyd over AirPlay? Vi må vente med at få svar. Foto: Sonos

Hvilke højttalere og enheder?

Den eneste højttaler, Apple nævner, er egen HomePod. HomePod understøtter allerede Dolby Atmos, bare ikke når du overfører musik via AirPlay (den skal have en direkte forbindelse til Apple Music-serveren). Der er utallige AirPlay-højttalere på markedet i dag fra mærker som Sonos, Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, B&W, Harman, JBL, KEF, Loewe, Philips, Samsung og mange flere. Forhåbentlig vil Dolby Atmos over AirPlay blive bredt understøttet på højttalere fra andre producenter, men vores forventning er, at de også skal opdateres, hvilket er en opgave for producenterne.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |