Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 18 byder på 21:9 support, offline Siri, Dialogforbedring til TV & AirPods - opdateret - FlatpanelsDK

tvOS 18 byder på 21:9 support, offline Siri, Dialogforbedring til TV & AirPods - opdateret

10 Jun 2024 | Rasmus Larsen |

Næste version af tvOS til Apple TV boksen byder blandt andet på nye funktioner som offline Siri på Apple TV, InSight til Apple TV+, 21:9 support, nye screensavere mm.
Opdateret 12.6.2024: Artiklen er opdateret med flere detaljer og billeder om nyhederne i tvOS 18. Apple har ydermere bekræftet, at SharePlay i Apple Music efter flere forsinkelser integreres i tvOS 18.
De nye funktioner blev præsenteret i dag på Apples årlige udviklerkonference, WWDC 24. Selskabet fokuserede på nogle få nøglefunktioner, men der er som regel inkluderet flere funktioner, når den nye tvOS-version dukker op til efteråret. En af de nye fremhævede funktioner er 'InSight', der giver dig mulighed for at få information om skuespillere og musik fra en film eller en serie på Apple TV+ til at begynde med – ligesom Amazons X-Ray. - "Til efteråret løfter tvOS 18 og vores tjenester underholdning i hjemmet til et nyt niveau ved at give fans aktuel information om deres yndlingsfigurer og -scener," sagde Stan Ng, Apple’s VP for Apple Watch, Audio, Health og Home Product Marketing.

Apple TV InSight

The new InSight feature for Apple TV+ content. Foto: Apple

Forbedret lyd, offline Siri

Apple sagde, at tvOS 18 vil tilføje offline Siri-understøttelse på Apple TV, hvilket betyder, at nogle kommandoer håndteres direkte på enheden i stedet for i skyen. Funktionen Dialogforbedring (Enhance Dialogue), der gør præcis hvad den siger, udvides fra HomePod og HomePod mini til TV-skærme, HDMI-forbundne højttalere, receivere, AirPods og Bluetooth-højttalere. Den er nu drevet af maskinlæring så stemmeisolering bliver endnu bedre, ifølge Apple. Der kommer desuden en ny Boost-tilstand, der hæver stemmer endnu mere.

Apple TV InSight

Dialogforbedring udvides til TV, HDMI-tilsluttede højttalere, AirPods mm.. Foto: Apple

Ydermere introducerer Apple personlig rumlig lyd til gaming, men det lader ikke til at virke med Apple TV 4K ved lancering. I dag opsættes personlig rumlig lyd ved hjælpe af en iPhone, der scanner dine ører for at lave en såkaldt HRTF (Head-related transfer function), der forbedrer rumlig lyd og Dolby Atmos med hovedtelefoner. Det kræver pt. AirPods Pro, AirPods Max eller AirPods 3rd Gen. Der er også forbedringer af undertekster: - "For at gøre det endnu nemmere sikrer tvOS 18, at undertekster nu automatisk vises på præcis det rette tidspunkt, selv når sproget i en TV-serie eller film ikke matcher enhedens sprog, når brugerne slår lyden fra, eller når brugerne spoler tilbage, mens de ser noget."

Apple TV automatiske undertekster

Her er de nye muligheder for 'Automatiske undertekster' i tvOS 18. Foto: Flatpanels

Film i 21:9 format

Apple TV får med tvOS 18 indbygget understøttelse af 21:9 format til brug med projektorer. 21:9 er endnu bredere end 16:9 widescreen. I biografterminologi kendes det også som 2.37:1 og CinemaScope. I teorien bør understøttelse af 21:9 også kunne bruges med ultra-wide monitorer i formatet, men Apple omtaler dem ikke direkte. Det er på nuværende tidspunkt uklart hvordan det præcis fungerer. - "tvOS 18 understøtter også 21:9 til afspilning af film og serier med projektorer og introducerer fine nye skærmskånere som Portraits, TV and Movies og endda Nuser, som overtager skærmen sammen med Woodstock i en sjov animation, før han slår sig til ro forskellige steder som f.eks. på sit hundehus," lød det. Her er nogle af de nye screensavere:

tvOS 18

Der er nye screensavere i tvOS 18

tvOS 18

Der er nye screensavere i tvOS 18

SharePlay til Apple Music, opdateret FaceTime

Opdatering: Apple bekræfter, at SharePlay i Apple Music efter flere forsinkelser endelig finder vej til Apple TV og HomePod med tvOS 18. Det vil også virke når musikken spiller på Bluetooth-højttalere. SharePlay i Apple Music gør det muligt for flere brugere at styre musikken og tilføje sange til en fælles playlist. Kun hovedbrugeren skal have abonnement til Apple Music. De andre kan komme i gang ved at holde deres iPhone tæt på hovedbrugeren iPhone eller ved at scanne en QR-kode med deres enheds kamera. I Apple TV appens bibliotek over købte film kan man endelig 'Gå til film' for at få mere information om filmen. Man skal bare holde OK-knappen nede, når man har markeret filmens plakat.

tvOS 18

Man kan endelig 'Gå til film' i Apple TV appens bibliotek over købte film. Foto: Flatpanels

Derudover vil tvOS 18 indeholde mange flere små funktioner og opdateringer til eksisterende funktioner, herunder Fitness+ (endnu ikke tilgængeligt i Danmark) og FaceTime. Læs også: AirPlay udbygges med Dolby Atmos til tredjeparts højttalere Apple forklarede, at FaceTime vil få live-undertekster på engelsk i USA og Canada til at starte med, så brugerne også kan læse hvad modparten siger under et FaceTime-opkald på TV-skærmen. Apple Fitness+, der er Apples fitness app og tjeneste, men som endnu ikke dansk lanceringsdato, redesignes i tvOS 18. Opdateringer omfatter et personligt Til dig-rum, Udforsk- og biblioteksrum, søgefunktioner og nye awards. opdateres... tvOS 18 frigives til efteråret til Apple TV 4K og Apple TV HD.

Fitness+ Apple TV

Den redesignede Fitness+ app i tvOS 18. Fitness+ virker endnu ikke i Danmark. Foto: Apple

Tidligere tvOS-opdateringer har tilføjet nyheder såsom multi-bruger funktion, Dolby Atmos, HomePod-integration, Spatial Audio, AirPlay 2, Apple Arcade, understøttelse af Xbox, PlayStation og Nintendo controllere, picture-in-picture, VPN-support, FaceTime og Find Siri Remote. Der er stadig intet nyt om opgraderet Apple TV hardware. Den seneste Apple TV 4K boks blev lanceret i 2022. Læs også: Test: Apple TV 4K (2022)

tvOS 18

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |