Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye OLED-fabrikker pibler frem alt imens Kina overhaler Korea - FlatpanelsDK

Nye OLED-fabrikker pibler frem alt imens Kina overhaler Korea

05 Jun 2024 | Rasmus Larsen |

For første gang producerer Kina flere små og mellemstore OLED-paneler end Sydkorea. Sideløbende bygges der nye store OLED-fabrikker i Kina. I denne uge kom endnu en fabrik på listen.

Efter først at have fravristet Sydkorea produktionen af LCD-skærmpaneler, begynder sydkoreanske LG Display og Samsung Displays højborg inden for OLED nu også at slå sprækker.

I 1. kvartal 2024 tegnede kinesiske skærmproducenter sig for 53,4% af det globale marked for små-til-mellemstore OLED-skærme. Kinas markedsandel er steget fra 44,9% i 4. kvartal 2023. I samme periode faldt Sydkoreas andel fra 55,1% til 46,6%, ifølge til Sino Research.

Det er første gang, at Kina har produceret mere end Sydkorea. Samsung Display er dog stadig den førende aktør med en markedsandel på 41% (ift. 53,5% sidste år).

Sydkoreanske LG Display og Samsung Display dominerer stadig på produktion af ​​OLED TV-paneler.


Endnu en

I denne uge annoncerede den kinesiske skærmproducent Visionox en investering på 55 milliarder Yuan (ca. 53 mia. DKK) til opførslen af en 8,6-generations, eller 8,6G, OLED-fabrik i Hefei, Kina. Når fabrikken står færdig, vil den kunne producere 32.000 8,6G-substrater månedligt. De kan udskæres til mindre skærme til telefoner, tablets, bærbare computere, ure, instrumentbrætskærme mv. Visionox satte ikke dato på, men siger, at Hefeis byregering er medinvestor i projektet, hvilket byen også var, da Visionox tidligere opførte en 6G fabrik, der er en stor årsag til, at kinesiske telefonproducenter har kunnet skifte til OLED.

Visionox OLED

Et foldbarts OLED-panel fra Visionox. Foto via Yicai Global

Ny bølge af OLED-fabrikker

Samsung Display er ved at opføre en 8.6G fabrik til IT OLED-skærme, med forventning om masseproduktion i 2026. Kinesiske BOE har annonceret en investering på 9 mia. dollar i en tilsvarende 8.6G fabrik, der forventes klar i ​​2026. LG Display har endnu ikke sat underskrift på en 8.6G IT OLED-fabrik, men går efter sigende videre med planerne. Japan Display håber på at kunne etablere en 8,7G OLED-fabrik i Kina, mens kinesiske TCL CSOT eksperimenter med OLED-paneler, om end de endnu ikke har fremlagt en investeringsplan. Den nye bølge af investeringer i produktionskapacitet til OLED er i høj grad foranlediget af Apples overgang fra LCD til OLED i først iPad og senere MacBook og iMac. Apples fremryk forventes at fremskynde overgangen til OLED i IT-enheder i hele branchen, ifølge markedsanalytikere. Læs også: Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display Display Supply Chain Consultants (DSCC) sagde sidste år, at deres forventning er, at OLED vil erstatte LCD og udgøre 75% af markedet for nye high-end IT-enheder i 2026; monitorer, tablets og bærbare computere. - Kilde: Visionox, Yicai Global

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |