Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMicroLED-monitorer rykker nærmere - FlatpanelsDK

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 | Rasmus Larsen |

Skærmfabrikanten AUO har fremvist første 31-tommer microLED-skærm, som ikke er opbygget af moduler med synlige samlinger. Den er tiltænkt monitorer.

AUO, den taiwanske skærmfabrikant der konkurrerer med LG Display og Samsung Display om at levere paneler til elektronikproducenter, tegner sig efterhånden som en ​​frontløber inden for microLED skærmteknologi.

Selskabet har for nylig startet masseproduktion af små microLED-skærme i samarbejde med PlayNitride, med planer om senere at udvide til TV.

Samsung Electronics producerer allerede microLED TV i begrænset oplag, men syv år efter "lanceringen" er skærmene stadig ekstremt dyre, samtidig med, at de er samlet af mindre moduler med synlige samlinger.


Største microLED-modul

På Display Week-messen har AUO fremvist, hvad de kalder et gennembrud indenfor microLED. Der er tale om en 31-tommer microLED-skærm, der er produceret som ét samlet modul. Det kan stå alene eller samles til endnu større skærme. - "AUO har overvundet udfordringerne forbundet med produktionsudbytte ved store skærme og afslører verdens største skærmsstørrelse i ét modul; 31-tommer Large Size Micro LED. Denne skærm inkorporerer avanceret skærmteknologi og A.R.T. (Advanced Reflectionless Technology), med en særlig overfladebehandling, der minimerer genskin fra omgivende lys, og den gengiver nøjagtigt billeder både indendørs og udendørs," lyder det fra selskabet.

AUO MicroLED

AUO's 31-tommer microLED. Foto: AUO

Panelet kan bruges til PC-monitorer og AUO antyder, at de til at starte har øjnene rettet mod medicinalbranchen. Det vidner om, at produktionsomkostningerne stadig ikke er nede i forbrugerniveau. Skærmen har en maksimal lysstyrke på 500 nits, men det oplyses ikke, hvad opløsningen er. Ikke desto mindre er det et vigtigt fremskridt inden for microLED teknologi, der på trods af mange tilbageslag og forsinkelser stadig kan vise sig at blive en udfordrer til OLED og QD-OLED i fremtiden. Læs også: TCL fremviser 1000Hz LCD, 14" QD-EL (NanoLED), 16" 8K LCD mm.

Foldbar og gennemsigtig transparent microLED

På Display Week 2024 afslørede AUO også en 17,3-tommer foldbar microLED med 1000 nits lysstyrke og 100% AdobeRGB farvedækning. Derudover fremviste AUO en 60-tommer gennemsigtig microLED – bygget af moduler – med en lysstyrke på 600 nits og en gennemsigtighedsgrad på 60%, hvilket matcher LG Displays nyeste gennemsigtige OLED, der dog ikke er samlet fra moduler.

Foldbar MicroLED

Foldbar microLED. Foto: AUO

Gennemsigtig microLED

Gennemsigtig microLED. Foto: AUO

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |