Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG Display præsenterer 10.000 nits micro-OLED - FlatpanelsDK

LG Display præsenterer 10.000 nits micro-OLED

17 May 2024 | Rasmus Larsen |

LG rykker grænserne for lysstyrke og opløsning i OLED med to nye 1,3-tommer prototyper til VR-headset og ure. De når henholdsvis 10.000 nits og 4K-opløsning.

På Display Week-messen fremviser LG Display seneste udvikling inden for micro-OLED, der også kendes som OLEDoS (OLED på silicium), samt OLED-paneler til TV og monitorer.

Højdepunktet er en ny 1,3-tommer micro-OLED, der når en lysstyrke på 10.000 nits, hvilket er dobbelt så høj lysstyrke som micro-OLED skærmene i Apple Vision Pro (kun 100-200 nits når øjet). 10.000 nits er muliggjort af mikrolinser (MLA), ifølge LG Display.


micro-OLED 10000 nits

LG DIsplayss 10,000 nits micro-OLED til VR-headset

- "På trods af, at den er på størrelse med en mønt, på 1,3 tommer, opnår den en ultrahøj lysstyrke på 10.000 nits og en ultrahøj opløsning på omkring 4.000 ppi, hvilket er i 4K-klassen. Derudover er dens farveudtryksnøjagtighed mere end 97% af DCI-P3 farverummet i Digital Cinema Initiatives (DCI)," forklarer LG. "OLEDoS til VR kombinerer et nyudviklet højtydende OLED-element med virksomhedens Micro Lens Array (MLA), en teknologi, der maksimerer lysemittansen, for at forbedre lysstyrken med omkring 40% sammenlignet med standardniveauet." I optakten til lanceringen af ​​Vision Pro har både LG Display og Samsung Display fremlagt planer om at investere flere ressourcer i micro-OLED. På CES 2024 afslørede Samsung Display ligeledes nye micro-OLED prototyper.

4K i et ur

I modsætning til konventionelle OLED-paneler, produceres micro-OLED på en siliciumwafer – ligesom microchips. Produktionsmetoden gør det muligt at nå utrolig pixeltæthed, såsom 4K-opløsning i 1,3-tommer. - "LG Display udstiller desuden OLEDoS til smartwatches, det første af sin slags. Med en størrelse på 1,3 tommer har den en 4K-opløsning, der gør det muligt at vise indhold tydeligt selv på håndleddet. Det er også udstyret med brillefri 3D-teknologi kaldet light field-teknologi, som har holografisk-lignende effekter," siger LG Display. Micro-OLED produktion er ikke på nuværende tidspunkt velegnet til TV- og monitor-paneler på grund af det større areal.

micro-OLED 10000 nits

LG DIsplayss 4K micro-OLED til ure

Mere gennemsigtig OLED

Senere på året lancerer LG Electronics sit første gennemsigtige OLED TV, der blev præsenteret på CES 2024. Det er bygget på LG Displays gennemsigtige OLED-panel. LG Display har nu formået at øge gennemsigtighedsgraden fra 45% til 60%. Det står ikke klart, om LG Electronics' TV-skærm vil gøre brug af det gamle eller nye panel. - "LG Displays udstillinger i San Jose inkluderer desuden en ny teknologi, der kan øge gennemsigtigheden af ​​Transparent OLED fra 45% til 60% ved at optimere deres pixelstruktur og styreelektronik," lyder det fra LG Display. Endelig fremviste LG sin portefølje af OLED MLA 2.0 paneler til TV og monitorer, der meget snart lander på forbrugermarkedet. Selskabet fremhæver desuden sin tandem OLED teknologi, der for nylig kom i spotlyset med lanceringen af Apples nye iPad Pro. LG Display har siden 2019 udviklet tandem OLED til brug i biler.

transparent OLED

LG Displays nye, mere gennemsigtige OLED panel

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |