Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBanebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark - FlatpanelsDK

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 | Per Fanefjord Laursen |

Amerikanske Prime Video tester potentialet i det nordiske tv-marked og appetitten på live topfodbold blandt streamerens 1½ mio. nordiske abonnenter.

Amazons Prime Video bliver hjemsted for de tidlige lørdagskampe i Premier League, når 2024/25 sæsonen begynder efter sommer. Det er resultatet af en aftale med Viaplay, der løber over fire år i Danmark og Sverige.

Ben McMurray
Ben McMurray, Ampere Sports
Det er langt fra nyt, at Viaplay videresælger Premier League-kampe – Viaplay/TV3 har i årevis delt kampe med Discoverys tv-kanaler og for nylig Yousee – men et videresalg til en frembrusende amerikansk retailgigant og streamer er en nyskabelse. - "Det banebrydende ved denne aftale er, at en global streamer involverer sig i sportsrettigheder, hvilket varsler det næste udviklingstrin på det (nordiske) marked," sagde senioranalytiker Ben McMurray fra analysefirmaet Ampere Sports, til det britiske fagmedie C21media. Erhvervelse af de engelske kampe udgør et ekstra afsæt for Prime Video i Danmark og Sverige, i naturlig forlængelse af streamerens nuværende Premier League-rettigheder i Storbritannien på 20 kampe pr. sæson, der dog udløber efter 2024/25 sæsonen.  

Aftale er en fornuftspagt

Viaplay, der har været igennem en hård sparerunde, og Prime Video har fundet sammen om en aftale på baggrund af særlige omstændigheder. Viaplays strategi fra 2024 er mere forsigtige indholdsinvesteringer, mens Amazon praktiserer en international strategi om at investere relativt små beløb i testmarkeder. Det giver mening, at Prime Video udfører en afgrænset test i to lande på det nordiske marked med attraktive sportsgrene ifølge Ampere. - "Med 1,57 millioner abonnenter i Norden har Amazon Prime Video en position og en solid base at stå på. Man tager en mindre risiko, end en helt ny aktør eller en meget lille lokal aktør, der ønsker at bryde ind på markedet, ville gøre," sagde Ben McMurray til C21. Also read: Amazon streamer for første gang sport i HDR

Amazon FireTV

Prime Video er bedst kendt for film og serier, men får nu også sport i Danmark

Mens Prime Video lover, at rettighedskøbet ikke vil udløse en prisstigning, så har Viaplay i februar varslet, at man sætter prisen op. - "Mediebranchen snapper efter vejret i disse år med et svært annoncemarked, og det rammer desværre brugerne på pengepungen," konstaterer B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge.

Næste punkt på dagsorden: Champions League

Den danske Superliga er på plads rent tv-mæssigt i de næste seks år. Det er TV 2 og Viaplay, som deler rettighederne fra næste sæson. Men fremtiden for den fornemme Champions League-turnering er fortsat uafklaret. Det er Viaplay, som har haft den eksklusive tv-rettighed siden 1992. Hvem skal vise turneringen efter sommer? Måske Prime Video, der allerede har rettigheder til CL i Tyskland, Italien og Storbritannien. Kan det blive aktuelt i Danmark/Norden? Det kunne den britiske administrerende direktør for Prime Video Sport, Alex Green, ikke afvise, da Bold.dk kontaktede ham for nogle uger siden.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |