Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon streamer for første gang sport i HDR - FlatpanelsDK

Amazon streamer for første gang sport i HDR

12 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Det får i første omgang ingen betydning for danskere, men det er en milepæl, når Amazon i denne uge for første gang begynder at producere og streame sport i High Dynamic Range (HDR).

Det sker på torsdag, når 2023-2024 sæsonen i NFL (National Football League) skydes i gang i USA. Amazon har de amerikanske rettigheder til de såkaldte Thursday Night Football-kampe.

Nyheden kom som del af en større udvidelse fra Amazon Prime Video, hvor de desuden begynder at producere recaps undervejs i kampen og udvider med X-Ray, som er et system, der på skærmen giver brugerne ekstra information om spillere, hold, kamp mv.

- "Prime Video vil producere og levere TNF (Thursday Night Football, red) i native High Dynamic Range (HDR) for første gang, hvilket opgraderer seeroplevelsen for fans med større kontrast mellem lys og mørke og mere levende farver. Prime Videos evne til at optage og distribuere native HDR-billeder er muliggjort af dets arsenal af næste generations produktionsudstyr, uovertruffen livestreaming-teknologi og en direkte-til-forbruger-levering, der ikke er begrænset af ældre systemer, der findes i traditionel broadcasting," lød det fra Amazon.

Opløsning er stadig 1080p HD.


Sport i HDR

Nogle få heldige danskere med det rette udstyr og signal fik et glimt af sport i HDR-format, med en udvidet palette af farver og lys (inkl. ægte græsgrøn), da TV 2 sendte VM-fodbold i 2018 i både 4K og HDR. Siden da er der ikke sket meget hverken i Danmark eller internationalt, men måske Amazons lancering kan bidrage til at sætte skub i branchen. Amazon oplyser ikke, hvilket HDR-format, kampene bliver sendt i.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |