Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDolby Vision udvides til flere biografer verden over - FlatpanelsDK

Dolby Vision udvides til flere biografer verden over

05 Apr 2024 | Rasmus Larsen |

Efter videoformatet har været bundet til Dolbys egne biografer i 10 år, bliver Dolby Vision nu tilgængeligt for alle partnere, kombineret med Dolby Atmos-lyd, meddeler selskabet.
Opdateret 11.4.2024: Flatpanels har hørt, at initiativet involverer en række nye digitale biografprojektorer, inkl. Christie, med understøttelse af Dolby Vision, som biografer kan købe for at få adgang til nye film i Dolby Vision (og Atmos).
Siden 2014 er 600 film blevet udsendt i biografen i kombineret Dolby Vision-billede og Dolby Atmos-lyd; i dag på tværs af 14 lande, dog endnu ikke Danmark. I denne uge annoncerede selskabet, at kombinationen af Dolby Vision og Dolby Atmos åbnes, så alle high-end biografer kan tilbyde det. Det forventes at udbrede den bedre biografoplevelse markant, men på nuværende tidspunkt vides det ikke, om det får betydning for danske biografer. Der blev ikke sat navn på konkrete nye partnere. Læs også: Film i High Frame Rate vinder indpas

Dolby Cinema

Dolby Cinema-oplevelsen udvides

Dolby Atmos-lyd har været tilgængeligt for partnere siden lancering, men videoformatet Dolby Vision har hidtil været forbeholdt selskabets egne Dolby Cinema-sale. - "Hos Dolby er vores passion at skabe fordybende underholdningsoplevelser, og vi ser frem til at bringe den transformative kraft fra Dolby Vision og Dolby Atmos til endnu flere biografer rundt om i verden," sagde Jed Harmsen, chef for Cinema og Group Entertainment hos Dolby. "Det kommer efter Dolby Cinemas stærkeste år på billetkontoret, så vi er begejstrede for at give biograferne dette nye tilbud, der vil åbne for betydeligt større muligheder for biografgængere over hele verden for at elske film mere i Dolby i førsteklasses biografer."

Skal konkurrere med IMAX

I biografbranchen omtales Dolby Vision typisk som Enhanced Dynamic Range (EDR), idet det ikke har samme store dynamikområde i billedet som de bedste TV-skærme med Dolby Vision HDR (High Dynamic Range), såsom OLED TV. Til formålet benytter Dolby Cinema et særligt dual-laser 4K-projektionssystem fra Christie (E3LH), der leverer op til 108 nits lysstyrke. Dolby kommenterede i sin pressemeddelelse ikke på de tekniske krav til partnere for at understøtte Dolby Vision. Konkrete detaljer fremlægges i næste uge CinemaCon 2024 i Las Vegas. Opdateret 11.4.2024: Flatpanels har hørt, at initiativet involverer en række nye digitale biografprojektorer, inkl. Christie, med understøttelse af Dolby Vision, som biografer kan købe for at få adgang til nye film i Dolby Vision (og Atmos). Læs også: HDR i biografen kan kræve opgør med traditioner Beslutningen om at udvide Dolby Vision, så det ikke længe er bundet til egne biografer, er en reaktion på den stigende efterspørgsel på 'premium large format' (PLF) i biografer. Det vil positionere Dolby som en stærkere konkurrent til andre premium-formater såsom IMAX.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |