Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDet fulde DR-arkiv gøres tilgængeligt senere - FlatpanelsDK

Det fulde DR-arkiv gøres tilgængeligt senere

22 Mar 2024 | Rasmus Larsen |

DR har lukket Bonanza. Det nye tilbud, Gensyn, giver adgang til et begrænset udvalg, men det fulde DR-arkiv forventes at blive tilgængeligt via Det Kongelige Bibliotek sidst på året.

Det nye arkivtilbud Gensyn åbnede den 15. marts på streamingtjenesten DRTV, samtidig med, at arkivtjenesten DR Bonanza lukkede.

Den sidste brik i puslespillet bliver at gøre det fulde DR-arkiv tilgængeligt via Det Kongelige Bibliotek. Det er resultatet af medieaftalen 2023-2026, der efter flere års tovtrækkeri endelig giver danskerne adgang til det indhold, deres public service-betalinger har finansieret.


Forsinket åbning

Det er en lang proces med klargøring af teknik og rettigheder at gøre det fulde DR-arkiv tilgængeligt via Det Kongelige Bibliotek. Bibliotekets direktør, Svend Larsen, siger til mediet EkkoFilm, at tjenesten forventeligt åbner i slutningen af 2024. - "Det er en lang proces, men aftalen med Kulturministeriet er, at DR’s arkiv bliver tilgængeligt i slutningen af året," siger Svend Larsen til mediet EkkoFilm.

DR filmarkiv

Filmarkivet I DR Byen. Foto: DRs Kulturarvsprojekt

Tv- og radioprogrammer

På lanceringstidspunktet vil dele af arkivet kunne tilgås, men målet er at gøre alt fra DRs arkiv tilgængeligt for danskerne. Det dækker over tv-programmer og serier – ligesom på Bonanza – men også radioudsendelser. Det står endnu uklart, hvordan Det Kongelige Bibliotek vil gøre DR-arkivet tilgængeligt for danskerne, men det fremgår af aftalen, at det skal ske på en brugervenlig måde "så søgbart som muligt". - Kilde: EkkoFilm

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |

Sårbarheder i webOS rammer tusindvis af LG TV – opdater nu

11 Apr 2024 |

Banebrydende at global streamer opruster med topfodbold i Danmark

10 Apr 2024 |

TCL afslører C855 miniLED LCD TV med op til 2304 zoner, 3500 nits

10 Apr 2024 |