Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMicrosoft: Næste generation af Xbox bliver 'største teknologiske spring' - FlatpanelsDK

Microsoft: Næste generation af Xbox bliver 'største teknologiske spring'

16 Feb 2024 | Rasmus Larsen |

Foruden de opfriskede konsoller, der lanceres senere på året, har Microsoft bekræftet, at de arbejder på en meget kraftfuld fremtidig udgave af Xbox.

Kommentarerne om den kommende Xbox hardware kom i forbindelse med den officielle Xbox-podcast, hvor planerne for at lancere Xbox eksklusiv-spil til PS5 og Switch også blev meldt ud. Her er hvad der blev sagt om nye konsoller:

- "Vi har mere på vej. Der kommer nogle spændende hardware-ting, som vi vil dele information om op til juleferien. Vi er også investerede i køreplanen for næste generation. Hvad vi virkelig fokuserer på der, er at levere det største teknologiske spring, du nogensinde har set i en hardwaregeneration, hvilket gør det bedre for spillere og bedre for udviklere og de visioner, de arbejder på," sagde Sarah Bond, chef for Xbox.

Ifølge et læk sidste år, vil de opfriskede Xbox konsoller i år omfatte en Xbox Series X med 2TB men uden disc-drev samt en hvid Xbox Series S med 1TB lagerplads.


All-digital Xbox Series X

2024 ALL-DIGITAL XBOX SERIES X. Foto: FTC v. Microsoft dokumenter

2024 Xbox Series S

2024 XBOX SERIES S. Foto: FTC v. Microsoft dokumenter

Næste generation af Xbox

Hvad angår næste generation af Xbox, der udråbes til at være "det største teknologiske spring, du nogensinde har set i en hardwaregeneration", så blev der også lækket information sidste år, som peger på, at det bliver en hybrid platform, der kombinerer konsolhardware og skyen. Microsoft overvejer tilsyneladende at skifte fra x86 til ARM arkitektur, hvilket nødvendiggør emulering, streaming eller portering af alle eksisterende spil. Selskabet arbejder desuden på bedre ray-tracing til mere realistiske lyseffekter/lyd og super-resolution, der kræver en kraftfuld NPU (Neural Processing Unit). En højere konsistent billedfrekvens i spil på 60-120fps ville være rart, men 4K 120Hz kommer næppe til at trække overskrifter, idet det allerede supporteret. Det er muligt under HDMI 2.1 standarden at understøtte 4K ved 240Hz ved hjælp af tabsfri signalkomprimering (DSC). Producenter har allerede 240Hz 4K TV klar i kulissen til at overtage fra de nuværende pseudo-240Hz TV, der klarer 240Hz ved halv vertikal opløsning. De lækkede dokumenter indikerer, at Microsoft planlægger at lancere næste generation af Xbox i 2028.

Next-gen Xbox

MICROSOFTS 2030-PLAN FOR GAMING. Foto: FTC v. Microsoft dokumenter

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |