Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop - FlatpanelsDK

'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop

08 Dec 2023 | Rasmus Larsen |

Det er slut med Disney Sjov, men den årlige juletradition med juleshow fra Disney fortsætter i år på DR1 og DRTV juleaftensdag. Det bekræfter DR i dag.

Den danske public service-udbyder meddelte i november 2022, at Disney Sjov erstattes med FredagsTamTam. Det skete fra 2023.

Der har siden været stillet spørgsmålstegn ved, om det også er slut med Disney Juleshow, der har været vist på Danmarks Radio hvert år siden 1967. I dag bekræfter DR, at showet fortsætter.

- "For rigtig mange danskere er det en elsket juletradition at se showet. Derfor er vi utrolig glade for, at aftalen med Disney nu er faldet endeligt på plads, så alle danskerne kan være helt sikre på én af julens faste traditioner," siger Peter Rosberg, chef for publicering, DR.


Disney Juleshow

Tegnefilmen 'Plutos Juletræ' fra Disneys juleshow. Foto: Disney

På DR og DRTV

For at se det årlige Disney Juleshow skal du sidde klar på DR1 klokken 16.00 juleaftensdag eller klikke play i DRTV appen, når det passer familen at streame showet efter kl. 16.00. Efter Disney Juleshow vises Snebørnenes Juletime, der kørte over skærmen for første gang sidste år. Her fortælles julehistorier af Nordens største forfattere og velkendte figurer. Det kan alternativt streames på DRTV fra klokken 6.00 den 24. december. - "Animation er en vigtig genre for os i DR, og vi er glade for, at vi kan forsøde den lange juleventetid både med ’Disney Juleshow’ og nu også ’Snebørnenes Juletime’. Showet leverer et stærkt alternativ af indhold og historier, der har afsæt i dansk og nordisk liv, sprog og kultur," siger Peter Rosberg. DR oplyser, at 919.000 så Disney Juleshow i julen 2022. Aftalen om at vise juleshowet fra Disney forhandles typisk først på plads sidst på året som del af en større aftale mellem Disney og DR. Det oplyses ikke, om det fortsætter i 2024.

Om Snebørnenes Juletime

'Snebørnenes Juletime' sendes den 24. december klokken 17.25 på DR1 og 25. december klokken 17.00 på Ramasjang samt på DRTV fra 24. december klokken 6.00. Det er et nyt juleshow, der havde premiere i 2022, som fortæller julehistorier fra hele Norden, skabt af de bedste animationsstudier og bygget over nye og moderne klassiske nordiske julehistorier – fra Astrid Lindgren og Tove Jansson til Kjell Akrust og Jakob Strid. Showet byder på helt nye animationsfilm: - ’Da julen kom til Mumidalen’ fra Finland - ’Rekorden’ – med Søren og Ludvig (fra Bjergkøbing Grand Prix) fra Norge - ’Juleskoen’ – fra Island - ’Lille Frø’ (af Jakob Strid) – fra Danmark - ’Den bedste gave’ – fra Finland - ’Svinedrengen’ (af H.C. Andersen) fra Danmark - ’Ræven og Nissen’ (af Astrid Lindgren) fra Sverige
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Crunchyroll nu tilgængelig på nyere LG Smart TV

22 Feb 2024 |

Panasonic kan ikke love danske apps i nye OLED FireTV ved lancering

22 Feb 2024 |

Disney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony

22 Feb 2024 |

Samsungs 2024 TV får 360 Audio med høretelefoner

21 Feb 2024 |

Elgiganten slår dørene op i Frederikshavn d. 1. marts

21 Feb 2024 |

Detailkæder indtager TV-markedet: USAs største TV-mærke nu opkøbt

21 Feb 2024 |