Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCLs nye 8K OLED TV-prototype folder ned i et bord - FlatpanelsDK

TCLs nye 8K OLED TV-prototype folder ned i et bord

01 Jun 2023 | Rasmus Larsen |

TCL har endnu ikke lanceret OLED TV, men selskabet fortsætter udviklingen af print-teknologi, så det i fremtiden bliver muligt at printe supertynde OLED-skærme.

TCL CSoT, som er TCLs afdeling for produktion af skærmpaneler, fremviste nye OLED-prototyper på den årlige messe SID Display Week i Los Angeles. Et af de mest interessante koncepter var et 65-tommer inkjet-printet 8K OLED TV, som kunne folde ned i et bord.

8K OLED-prototypen ses i videoen af OLED-Info.com. Efter den er foldet på midten, kan bunden rotere så skærmen bliver plan med bordet.


TCL påpeger, at skærmen er den første af sin slags. - "Verdens første 65-tommer 8K inkjet-printede og fleksible OLED-skærm bringer til industrien den største fleksible og foldbare OLED-skærm baseret på inkjet printteknologi til dato, med højeste opløsning og 120Hz opdateringshastighed. Skærmen bruger IGZO TFT-teknologi og ultra-høj præcisions inkjet print-teknologi til at præsentere et jævnt og delikat billede med forbløffende 33 millioner pixels pr. frame. Ved at kombinere ultratynde og stærke, fleksible modulmaterialer har produktet en bøjningsradius på mindre end R25 millimeter og en bøjningslevetid på op til 100.000 gange," skriver TCL CSoT.

Sammenrullelige OLED-skærme

Den anden OLED-prototype i videoen er et 14-tommer sammenrulleligt 4K OLED-panel, som TCL forestiller sig kan anvendes i en bærbar computer eller en anden bærbar enhed. De havde desuden medbragt en 31-tommer variant. TCL CSoT slog fast, at de fortsætter udviklingen af inkjet-printet OLED-teknologi på egen hånd, efter deres partner JOLED for nylig gik konkurs. Derudover sagde selskabet til OLED-Info.com, at man planlægger at igangsætte produktion af inkjet-printede OLED-paneler senere i 2023, om end det er uklart, hvad det konkret indebærer. Læs også: Kinas skærm-producenter truer LG & Samsungs dominans, advarer UBI Kinesiske TCL CSoT har allerede udkonkurreret koreanske LG Display og Samsung Display indenfor LCD TV-paneler, og med de seneste fremskridt ser skærmproducenten ud til også at blive en seriøs spiller indenfor OLED-feltet. - Kilde: OLED-Info.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |

Danmarks største elektronikbutik åbner på Fyn i år

08 May 2024 |

Disney skruer ned for Marvel-udgivelser

08 May 2024 |

Tre millioner streaming-abonnementer deles i Norden

08 May 2024 |