Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRygte: Apple Watch Ultra skifter fra OLED til microLED i 2024 - FlatpanelsDK

Rygte: Apple Watch Ultra skifter fra OLED til microLED i 2024

03 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

Apple skifter sandsynligvis fra en OLED-skærm til en microLED-skærm i Apple Watch Ultra i 2024, ifølge analytikeren Jeff Pu.

I 2014 opkøbte Apple et firma der forsker i microLED kaldet LuxVue, og Apple har angiveligt i årevis haft forsknings- og testproduktionsfaciliteter i Santa Clara, Californien, og Taiwan.

Det første Apple-produkt, der får microLED, kan blive Apple Watch Ultra – selskabets avancerede sportsur. I hvert fald, hvis man skal tro analytiker Jeff Pu fra Hongkong-investeringsfirmaet Haitong International Securities. Han har tidligere på korrekt vis forudsagt udviklingen af Apple-produkter, men har også taget fejl i flere omgange.

Han hævder, at Apple Watch Ultra sandsynligvis vil skifte fra OLED til en større 2,1-tommer microLED-skærm i 2024. Det skriver Macrumors, der har set Jeff Pus rapport.

Det bør understreges, at microLED er anderledes end den miniLED-bagbelysning, der bruges i mange LCD TV i dag. Med microLED fjernes LCD-panelet og hver af de bittesmå microLED-lysdioder agerer individuelle pixels, som hver især skaber eget lys og farver – ligesom OLED.


Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra bruger pt. en OLED-skærm. Foto: Apple

Et skift til microLED vil repræsentere en signifikant overgang for Apple, som i øjeblikket arbejder på at skifte fra LCD til OLED på tværs af sine produktkategorier. Ud over Apple Watch og iPhone, får iPad og Mac produkter angiveligt OLED-skærme med start i 2024. MicroLED har potentialet til at gøre skærmen i Apple Watch Ultras endnu mere lysstærk, hvilket kan gavne udendørs brug. MicroLED kan samtidig opretholde farvemætningen ved meget høje lysstyrkeniveauer, så farver ikke bliver udvandede udendørs. - Kilde: MacRumors

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Crunchyroll nu tilgængelig på nyere LG Smart TV

22 Feb 2024 |

Panasonic kan ikke love danske apps i nye OLED FireTV ved lancering

22 Feb 2024 |

Disney overlader sin DVD & Blu-ray produktion til Sony

22 Feb 2024 |

Samsungs 2024 TV får 360 Audio med høretelefoner

21 Feb 2024 |

Elgiganten slår dørene op i Frederikshavn d. 1. marts

21 Feb 2024 |

Detailkæder indtager TV-markedet: USAs største TV-mærke nu opkøbt

21 Feb 2024 |