Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDe 2 førende TV-platforme melder begge om 50+ mio. brugerkonti - FlatpanelsDK

De 2 førende TV-platforme melder begge om 50+ mio. brugerkonti

07 Jan 2021 | Rasmus Larsen |

Amazon FireTV og Roku har begge passeret 50 mio. aktive brugerkonti, ifølge selskabernes egne tal. Det er de to førende TV-platforme på trods af, at de ikke er udbredt i Europa.

Fremtiden? Eller Blackberry?

Blackberry førte engang an på smartphone-markedet i USA, men blev udkonkurreret af Google Android og Apple iOS. Ligesom Blackberry, har ikke mange danskere stiftet bekendtskab med FireTV og Roku. FireTV og Roku er, ifølge alle opgørelser, de to førende TV-platforme baseret primært på den høje udbredelse af streamingtjenester i USA. De er så småt på vej ind i Europa, hvor TV-platforme som Android TV, Apple TV (tvOS), Samsung Tizen og LG webOS er aktuelle.

Roku OS 9.3 software update

Roku

Begge aktører hævder nu at have rundet 50 mio. aktive brugerkonti. Opgørelserne er ikke blevet revideret, så de skal tages med et gran salt. Ikke desto mindre ligner det et tæt løb. Amazon (FireTV) og Roku hævder at have tiltrukket hhv. 10 og 14 mio. nye brugerkonti i 2020. Mere end en bruger/seer kan anvende en brugerkonto. Måler man i stedet på seertid, så er Roku klart i front, ifølge analyseselskabet Conviva. Blandt forbundne TV-bokse (konsoller ikke omfattet) sidder Roku angiveligt på 48% af seertiden globalt mod 28% for FireTV. De to platforme har i senere år også fundet vej ind i Smart TV fra flere producenter.

New FireTV user interface

Amazon FireTV

TV-platforme har stadig langt igen før de kan måle sig med den udbredelse, som Android og iOS har på mobilenheder, men det går stærkt i disse år i takt med, at flere streamingaktører vil ud globalt. Kan FireTV og Roku holde momentum ind i næste fase, hvor TV-platforme øjensynligt i højere grad vil omfavne spil, fitness og andre typer oplevelser? Eller bliver det fortællinger i stil med Blackberry? - Kilde: Roku, Amazon

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

DRTV gør problematisk login-funktion obligatorisk i september

14 May 2024 |

Imperial har skruet gevaldigt ned for lyden

14 May 2024 |

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 |

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |