Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG lancerer CX OLED TV med HDMI 2.1 og Filmmaker Mode - FlatpanelsDK

LG lancerer CX OLED TV med HDMI 2.1 og Filmmaker Mode

05 Jun 2020 | Rasmus Larsen |

LG CX erstatter C9 som en funktionspakket serie af OLED TV med bl.a. HDMI 2.1 porte, tre VRR-systemer og Filmmaker Mode. De nye OLED TV er så småt i handlen nu.

Skal løfte arven fra C9

Kigger man på danske lister over de mest eftertragtede TV, så figurerer LGs C9 som regel i toppen. Ikke kun blandt OLED TV, men TV generelt. Den nye CX-serie skal løfte arven efter C9. I forhold til sidste års udgave, så byder CX på Hollywood-instruktørernes Filmmaker Mode. Der er tilføjet Dolby Vision IQ, der regulerer lyset ift. dine omgivelser, samt en opgraderet videoprocessor (Alpha 9-3). Skærmene kan også dekode indhold i det nye AV1-videoformat, som bl.a. YouTube og Netflix så småt er begyndt at tage i brug. Læs også: Oversigt: LG 2020 TV Med PlayStation 5 og Xbox Series X i sigte lægger LG ikke overraskende vægt på styrkerne ift. konsolspil. LG er eneste producent, som kan byde på hele tre VRR-systemer: HDMI VRR, Nvidia G-Sync og via en senere opdatering AMD FreeSync. Skærmene har HDMI 2.1, så de kan modtage signaler i op til 4K ved 120 billeder per sekund - eksempelvis fra fremtidens spilkonsoller.

LG CX OLED

Første 48-tommer OLED TV

OLED-teknologien har efterhånden fået godt tag i det øverste segment af markedet og LG CX skal konkurrere med skærme fra blandt andet Sony, Panasonic og Philips. For første gang lanceres OLED også i 48-tommer. Det sker forventeligt i løbet af juni i Danmark, men hvor store partier, der når til landet, er uklart. 48-tommer OLED produceres på en ny fabrik i Kina, som først nu er ved at starte produktion. Læs også: Test: LG CX Der er adgang til apps, inklusiv Apple TV, Disney+ og Netflix, via webOS-platformen. Den er i år nået til version 5.0, men modtager stadig ikke softwareopdateringer efter køb. LG har desuden allieret sig med Apple om at implementere HomeKit og AirPlay 2. LG CX er så småt tilgængelig nu i 55, 65 og 77-tommer - og kommer snart i 48-tommer. Priser og forhandlere fremgår nedenfor. Klik på modelnavnet for at læse mere i TV-databasen.

LG 2020 OLED - priser & forhandlere
Flere nyheder

Kan YouSee Play betale sig?

23 Sep 2022 |

Google lancerer ny Chromecast med Google TV og 1080p HDR

23 Sep 2022 |

Førende produktions-selskaber frygter fortsat produktionsboykot

23 Sep 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i oktober

22 Sep 2022 |

Google vil udbrede licensfrie alternativer til Dolby Vision & Atmos

22 Sep 2022 |