Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDet nye DRTV går i luften i dag - FlatpanelsDK

Det nye DRTV går i luften i dag

12 Nov 2019 | Rasmus Larsen |

Det nye DRTV, fremtidens 'hovedindgang' til DR, åbner i dag. Det bliver med et frisk design, opgraderet teknisk platform med nye funktioner, mere tilgængeligt indhold og bredere distribution på bl.a. flere Smart TV.

Det nye DRTV

DR løftede i juni 2019 sløret for planerne om fremtidens DRTV og inviterede brugere til at prøve den nye udgave via web-browseren. I dag åbnes den nye tjeneste for alle danskere på tværs af forskellige enheder. Det oprindelige DRTV åbnede i 2014 og med den nye udgave vil man forsøge at gøre DRTV til "hovedindgang" sammen med DR1 på flow-tv. Det indebærer, at DRTV får en mere prominent rolle, særligt når DR3, DR K og DR Ultra lukkes som tv-kanaler på flow-tv fra nytår. - "DRTV er allerede en central indgang for tv-indhold for mange danskere, og streamingplatformen vil kun blive vigtigere i fremtiden. Fra nytår er det stedet, hvor børn og unge finder deres tv-programmer, da vores tv-indhold til store børn og unge kun vil være tilgængelig via DRTV, når DR Ultra og DR3 forsvinder som flow-kanaler," siger Michael Arrebo, digital chef, DR. "Brugerne bevæger sig i høj fart mod de digitale platforme, hvor der er rigtig mange, ikke mindst internationale udbydere at vælge imellem. Vores ambition er at tilbyde brugerne et tydeligt og attraktivt public service-tilbud, der er aktuelt og levende og tager udgangspunkt i en dansk virkelighed. Det nye DRTV er en væsentlig del af den ambition"

Det nye DRTV DRTV har fået opfrisket brugerflade. Her ses hovedsiden.

Brugerfladen er blevet opfrisket med bl.a. en ny live-tv sektion, en ny TV-Guide (på web), nye arkivsektioner samt universer til hhv. Ramasjang og Ultra, hvor sidstnævnte lever videre som et online indholdsunivers efter lukningen af kanalen. Senere lanceres DR2+ som et online indholdsunivers. Man har naturligvis stadig adgang til både live-kanaler og arkivindhold. Public service-udbyderen siger, at der nye DRTV præsenterer indhold "der er mere relevant og personligt". Tjenesten er bygget på en helt ny teknisk platform. En ny login-funktion gør det mere enkelt at bruge DRTV på tværs af platforme. Du vil f.eks. kunne se videre fra det tidspunkt, hvor du sidst slap tv-programmet. Der kan også oprettes brugerprofiler, hvor f.eks. børneprofilen kun har adgang til udvalgte dele af DRTV. Der er også en huskeliste kaldet 'Min Liste'. - "Det nye DRTV vil være tilstede på de samme platforme som i dag. Næste skridt er at gøre det tilgængeligt på endnu flere af de platforme, brugerne benytter til at se tv på, ligesom DRTV også i nær fremtid bliver tilgængeligt i tilbuddene hos flere af tv-distributørerne," lyder det. DR tilføjer overfor Flatpanels, at man arbejder på at få det nye DRTV, inklusiv live-kanaler, online på Smart TV fra LG, Panasonic, Samsung, Sony og Philips, men det kan ske, at der på visse platforme går lidt længere tid pga. godkendelsesproceduren i de respektive app-butikkerne. DRTV-løsningen til disse platforme er bygget på HbbTV, hvortil man har lagt et genvejsikon i app-brugerfladen. Hidtil har denne løsning været uden live-kanaler, men det ændrer sig altså nu.

Det nye DRTV

Relancering i en overgangsperiode

Lanceringen kommer i en tid, hvor YouSee og Discovery kæmper om en aftale for fremtiden. Situationen vil tvinge mange danskere til at afsøge alternativer. DRTV kan ikke lukke hullet efter Discovery, men det er en af de tjenester, som danskerne kan søge mod, hvis de ønsker at klippe kablet til tv-pakken og overgå til en realitet, hvor man streamer alt sit tv-indhold. DRTV er ifølge Gallup den andenmest anvendte streamingtjeneste i Danmark, kun overgået af Netflix. Public service-udbyderen tror på, at relanceringen kan gør tjenesten endnu mere udbredt. Omverdenen vil kunne følge med i denne overgang fra klassisk flow-tv til streaming vha. de streamingtal, som DR er begyndt at publicere månedligt.

Det nye DRTV Nyheder og aktualitet bringes bedre i spil på DRTV

Det nye DRTV Nye indholdskategorier

Lanceringen kommer desuden i en tid, hvor store amerikanske aktører melder sig på banen. Apple TV+ blev lanceret for nylig og Disney+ lanceres i de første lande i dag. Til foråret følger HBO Max og Peacock i USA, og det betyder, at tv-kanaler på flow-tv skal begyndte at vinkle farvel til mange populære tv-programmer. Efter USA går turen til andre regioner, herunder Europa. DR vil fortsat have fokus på det danske public service-indhold. Det er genrer som faktuelt tv, dokumentarer, nyheder og aktualitet samt kultur. I dag har 71% af kataloget på DRTV oprindelelse i Danmark, mens 21% kommer fra resten af Europa. - "DRTV indeholder flere tusinde programmer, og hver eneste dag kommer nye til. Den nye version af DRTV skal sikre, at det indhold kommer bedre i spil og skaber værdi for den enkelte bruger," siger Michael Arreboe.

Det nye DRTV Ny live-tv sektion (fra Apple TV)

DR peger fremhæver desuden, at brugerne "allerede nu vil opleve, at DRTV også indeholder mere dansk drama, og at de danske dramaserier vil være tilgængelige til streaming i længere tid end tidligere". Alle danskere kan i dag tilgå det nye DRTV via apps eller browseren på dr.dk/tv.

Det nye DRTV - sådan får du adgang

- På computer, smartphone og tablet kan du tilgå DRTV på www.dr.dk/drtv med din foretrukne browser (Chrome, Safari, eller Edge). - På smartphone og tablet kan du bruge vores apps fra henholdsvis Apple App Store til iPhones og iPads, samt Google Play til Android smartphones og tablets. - På dit TV kan du se DRTV via Chromecast, AirPlay, DRTV-app på de fleste tv eller benytte HbbTV-teknologien. - På Apple TV 4 kan du downloade DRTV-appen direkte fra Apple App Store. - På din Sony Playstation 4 kan du hente DRTV-appen fra PlayStation Store.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |