Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR præsenterer fremtidens DRTV - prøv det i dag - FlatpanelsDK

DR præsenterer fremtidens DRTV - prøv det i dag

12 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Til efteråret lanceres en ny og mere personlig version af streamingtjenesten DRTV, der skal stå lige så stærkt som flow-tv. Nysgerrige seere kan allerede i dag prøve fremtidens DRTV via en browser.

Fremtidens DRTV

En stigende andel danskere streamer tv-indhold og DR forventer, at den tendens vil fortsætte. Særligt danskere mellem 20-29 år kan give en antydning af, hvordan fremtidens mediebillede kommer til at se ud. I denne aldersgruppe har mere end hver tredje ikke traditionelt tv i husstanden. Det viser en undersøgelse fra Gallup.


 DRTV


Public service-udbyderen har siden midten af 2014 tilbudt danskere adgang til streamingtjenesten DRTV, hvor man foruden tv-kanalerne kan dykke ned i arkivet. DRTV skal, sammen med DR1, fremover være hovedindgang til tv-indholdet fra DR og for at være på forkant med denne udvikling lancerer DR i efteråret en ny version af DRTV, lyder meldingen i dag.

- "Den nye version af DRTV er selve fundamentet i vores ambition om at levere et streamingtilbud, der står lige så stærkt som vores tilbud på flow-tv. Når brugerne over tid fravælger flow-tv, vil vi give dem et attraktivt alternativ, nemlig DRTV," siger Michael Arreboe, digital chef, DR Medier. Det nye DRTVFremtidens DRTV vil huske den enkelte bruger, som "præsenteres for indhold, der er mere relevant og personligt", lyder det fra DR. Det bygger på en helt ny teknisk platform. En ny login-funktion gør det mere enkelt at bruge DRTV på tværs af platforme. Du vil f.eks. kunne se videre fra det tidspunkt, hvor du sidst slap tv-programmet.

Læs også: DRTV hæver billedkvaliteten med 1080p HD & højere bitrate

Det er desuden muligt at udforske kategorier, børneuniverserne og en ny tv-guide, der også viser programmet på kanalerne fra andre tv-aktører. Det nye DRTVDRTV's plads i mediebilledet

Lanceringen af det nye DRTV er et led i omstillingen af DR's tv-tilbud. Når den nye tjeneste er oppe at køre i efteråret 2019, bliver næste skridt at gøre tjenesten til hjemsted for Ultra og DR3, der lukkes som tv-kanaler på flow-tv.

DR har tidligere sagt, at der også lanceres et nyt indholdsunivers kaldet DR2+ til den yngre målgruppe.

Et andet initiativ bliver, at der på faste ugentlige dage publiceres indhold indenfor forskellige genrer og målrettet forskellige seergrupper. Konceptet kendes allerede fra "Mandagsdoks" - nye dokumentarer hver mandag - men det skal udvides til flere kategorier fremover. Det nye DRTVI denne omstilling melder der sig spørgsmål. Hvordan kan DR holde fast i seerne i en ny tv-realitet, hvor giganter som Netflix og Amazon - og snart Apple, Disney og WarnerMedia - tilbyder en nærmest endeløs strøm af underholdning?

Svaret er at holde fast i det danske indhold og holde fokus på andre genrer end underholdning, lyder budskabet fra DR. Tager man et blik på DRTV, så har 71% af indholdskataloget oprindelse i Danmark, mens 21% kommer fra resten af Europa og kun 8% kommer fra USA.


 DRTV


Hvad angår sammensætningen af genrer, så står DRTV i skarp kontrast til bl.a. Netflix og HBO ved at en meget stor andel af indholdskataloget består af genrer som faktuelt tv, dokumentarer, nyheder og aktualitet samt kultur. Tallene kommer fra en undersøgelse af Playpilot.


 DRTV


Sammen med TV 2, der også er i gang med at modernisere sin streamingtjeneste TV 2 Play, positionerer DR sig som et dansk bolværk mod den amerikanske bølge. En tidligere undersøgelse fra Gallup viser, at tæt på 37% af danskerne - kun overgået af Netflix og YouTube på streamingfronten - allerede benytter DRTV ugentligt og med de nye tiltag forventer DR, at andelen stiger.


Forpremiere: Prøv det nye DRTV i dag

Det nye DRTV lanceres først offentligt i efteråret, men fra i dag, onsdag, kan nysgerrige danskere prøve tjenesten via browseren - ingen apps på nuværende tidspunkt. Forpremieren løber frem til den 17. juli.

For at deltage i forpremieren skal du besøge www.dr.dk/drtv. DR håber på, at brugere vil være med til at prøvekøre tjenesten og melde tilbage om fejl og mangler.

Det nye DRTV kommer som apps til flere enheder senere på året. Præcis hvilke platforme ved vi dog endnu ikke. Tjenesten findes i dag til Apple TV, Chromecast, HbbTV (Smart TV), PlayStation, iOS, Android og web. DR løfter senere sløret for flere detaljer. Det nye DRTV
 Det nye DRTV
 Det nye DRTV
 Det nye DRTV


Fakta om forpremieren på nyt DRTV

- Frem til 17. juli kan brugerne deltage i forpremieren på det nye DRTV på www.dr.dk/drtv. Alle kan stadig se det nuværende DRTV, som de plejer i samme periode.

- I forpremieren kan du opleve en forbedret og mere personlig brugeroplevelse. For eksempel vil du kunne se videre fra, hvor du sidst så DRTV, og du vil kunne tilgå dit eget DRTV på tværs af enheder.

- Forpremieren kan afprøves via browser. Vi anbefaler, at man bruger en browser via sin PC for den bedste oplevelse.Flere nyheder

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |

Apple Mac får VRR-support for mere flydende gameplay

16 Jun 2021 |

Ingen planer om reklamer på Disney+, siger topchef

16 Jun 2021 |

SF Kids lukker og indholdet rykkes til C More

16 Jun 2021 |

Xbox ræser mod next-gen med 'største eksklusive spil lineup hidtil'

15 Jun 2021 |