Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix 'smart downloads' virker nu også på iPhone & iPad - FlatpanelsDK

Netflix 'smart downloads' virker nu også på iPhone & iPad

08 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Knap syv måneder efter, at funktionen blev introduceret på Android, lanceres ’smart downloads' nu også på iPhone og iPad. Det meddeler Netflix.

Henter & sletter automatisk indhold

Netflix fulgte i fodsporene på konkurrenter og implementerede mulighed for at downloade indhold i slutningen af 2016. I juli 2018 udbyggede selskabet funktionaliteten med såkaldt ’smart downloads’, som blev lanceret på Android-enheder.

Netflix forklarede i sin tid nyheden således:

- ”Smart Downloads en download-funktion, som automatisk downloader og sletter episoder for dig. Hvis du er på WiFi og har aktiveret Smart Downloads, hentes næste episode af den serie, du er igang med automatisk. Episoden slettes igen, når du har set den. Når Smart Downloads-funktionen er ved at hente en episode, vises et ikon på dit device. Smart Downloads-funktionen kan let slås til og fra, og den bliver kun aktiveret, når du er logget på WiFi.”

Nu fungerer det også på iOS-enheder, meddeler Netflix. Det gælder både iPhone og iPad. For at komme i gang skal du opdatere iOS app’en. Der tilbydes indstillinger for smart downloads, herunder muligheden for at slå det fra.


 Netflix smart downloads


Det er ikke alt indhold, som kan hentes til offline-visning, da det afhænger af rettigheder. Selskabets egenproduktioner kan som regel hentes.

Ved streaming benytter Netflix enten MPEG4 (H.264) eller HEVC-videoformat, hvor der ved download på Android-enheder benyttes Googles VP9-format. Apple har valgt at se bort fra VP9 i sin hardware og selvom det kan dekodes i software, valgte Netflix da de introducerede download-funktionalitet at satse på MPEG4 (H.264) til iOS. Om det har været med til at forsinke smart downloads-funktionaliteten på iOS vides ikke.

Yderligere information kan findes på denne support-side.

Netflix: Hvordan virker Smart-downloads?

Hvis du har downloadet en eller flere episoder i en serie, vil Smart-downloads slette episoden, du lige har set, og automatisk downloade den næste episode i serien.

Eksempel:
1. Du downloader sæson 1, episode 1-3.
2. Du bliver færdig med at se sæson 1, episode 1.
3. Smart-downloads sletter sæson 1, episode 1, og downloader automatisk sæson 1, episode 4.

BEMÆRK: Hvis der ikke er flere episoder, der kan downloades i din serie, slettes den sidst sete episode ikke.Flere nyheder

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |