Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilm i 4K HDR klar i iTunes - danske priser lavere end UHD Blu-ray - FlatpanelsDK

Film i 4K HDR klar i iTunes - danske priser lavere end UHD Blu-ray

15 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

Apple er i dag begyndt at sætte film i højeste billedkvalitet – 4K med Dolby Vision HDR – på hylderne i iTunes. Danskere kan både købe og leje. Prisen ligger lavere end tilsvarende film på UHD Blu-ray-skive. Dine HD-film opgraderes gratis.

Listen nederst over 4K HDR-film på dansk iTunes holdes løbende opdateret. Tjek også kommentarfeltet for at se, hvilke titler, der er tilføjet.

4K HDR film i iTunes

Apple siger, at samtlige store Hollywood-studier med undtagelse af Disney/Pixar er med på vognen. Det vil sige 20th Century Fox, Lionsgate, Paramount, Sony Pictures, Universal og Warner Bros.

Kataloget er stadig ved at blive konverteret, men FlatpanelsDK har i den danske iTunes-butik fundet ’Logan’ i 4K-opløsning og HDR10-format. Den koster 139 kroner at købe og 49 kroner at leje i 48 timer.

Et andet eksempel er ’Wonder Woman’, som er tilgængelig i 4K-opløsning og Dolby Vision HDR-format. Den koster 169 kroner at forudbestille og kan ses fra den 25. september. Også ’Alien: Covenant’ tilbydes i 4K (men ikke HDR) og kan forudbestilles til 139 kroner.


iTunes 4K HDR


Til sammenligning koster nye udgivelser på UHD Blu-ray-skiver, der også indeholder 4K og HDR-kvalitet, typisk 199-299 kroner i Danmark

Priserne er overraskende og særligt attraktive i forhold til andre tilbud på markedet. Både Google og Microsoft er begyndt at tilbyde film i samme kvalitet i USA. Her koster en film markant mere end samme film i HD-kvalitet. Prisen er typisk $20-30 dollars, hvilket svarer til 125-190 danske kroner før afgifter og moms.

Læs også: Liste: Film i 4K HDR (Dolby Vision) & Dolby Atmos på iTunes

Om filmen er tilgængelig i HDR10 (angivet som ’HDR’ i iTunes) eller Dolby Vision (angivet som ’Dolby Vision’ i iTunes) kommer an på om, hvilket format, studiet har valgt at redigere filmen i. Wonder Woman er udgivet af Warner Bros, som støtter op om Dolbys HDR-format, hvorimod Logan er udgivet af 20th Century Fox, der har afvist Dolby for i stedet at satse på HDR10+ formatet.

Når du køber en film i iTunes, medfølger ’iTunes Extras’, der er en pulje ekstramateriale, som det også kendes fra filmskiver. Studier kan løbende tilføje nyt ekstraindhold efter køb.

I USA har købere adgang til visse film, som endnu ikke fremgår som 4K HDR i det danske katalog af iTunes. Vi har spurgt Apple Danmark om yderligere detaljer.


iTunes 4K HDR


Gratis opgradering af HD-katalog

Har du allerede købt en film i iTunes, som i dag eller i den kommende tid opgraderes til 4K HDR-kvalitet, så får du den højere kvalitet inkluderet i dit katalog kvit og frit. Du skal ikke gøre noget. Det sker helt automatisk.

Dette er i skarp kontrast til resten af branchen, der end ikke opgraderer, men sågar beder dig om at betale fuld pris igen, hvis du vil have filmen i højeste kvalitet.

Læs også: Apple TV 4K med HDR, Dolby Vision & A10X præsenteret

Om dette er årsagen til, at Disney i første omgang har fravalgt at deltage, kan vi kun gisne om. De to selskaber har ellers traditionelt haft et tæt samarbejde. Steve Jobs var med til at grundlægge Pixar, der i dag ejes af Disney, som filmanimationsstudie. Det bør dog pointeres, at Disney på nuværende tidspunkt kun har et meget begrænset udvalg af film i 4K HDR på UHD Blu-ray.

For at afspille film fra iTunes i den høje kvalitet, kræver det naturligvis, at du har den nye Apple TV 4K boks samt et 4K-tv – eller endnu bedre et HDR-tv. Apple TV 4K sættes til salg i dag med til en startpris på 1499 kroner. Den kan leveres fra d. 22. september.

Find vores iTunes-liste med film i 4K/HDR og Dolby Atmos her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Biografpremieren på første film skrevet af AI droppet efter klager

21 Jun 2024 |

Brancheforening: Dansk public service-tv ikke længere for alle

21 Jun 2024 |

Her er Panasonics første Smart TV med TiVo OS

21 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i juli

20 Jun 2024 |

Loewes "billige" TV skifter til OLED-paneler

20 Jun 2024 |

Oversigt: TCL 2024 TV-skærme

19 Jun 2024 |