Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste kig på Netflix 4K streaming - FlatpanelsDK

Første kig på Netflix 4K streaming

23 Apr 2014 | Flatpanels |

Engang var Blu-ray bannerfører for billedkvalitet, men streamingtjenesterne kan meget vel tage over herfra. Vi har haft nogle dage i selskab med Netflix’s 4K-streaming i forbindelse med testen af Samsung’s HU8505 Ultra HD-tv. Læs om vores første indtryk.

Netflix skyder 4K i gang

Netflix har søsat 4K-streaming som de første. I dag er der meget begrænsede muligheder for at få adgang til 4K-indhold og f.eks. Blu-ray-film går højest op til Full HD. 4K - eller Ultra HD - har fire gange flere pixels end Full HD og med Netflix’s initiativ kommer 4K for første gang ud til masserne - til en pris som alle kan være med på. Det koster nemlig ikke ekstra at få adgang til 4K-streaming fra Netflix.

Indtil videre er kataloget begrænset. Den anmelderroste House of Cards med Kevin Spacey i hovedrollen kan opleves i 4K - men kun sæson 2. Herudover er der nogle naturdokumentarer i kataloget, men Netflix lover at producere alle fremtidige tv-serier fra deres studie i 4K-opløsning, herunder Orange is the New Black, Hemlock Grove og Sense8. Ingen længe kommer også Breaking Bad i 4K.

Netlix 4K streaming
Bemærk, at House of Cards angives som værende tilgængelig i “Ultra HD 4K”


Vi har set 4K-streaming fra Netflix før, men i forbindelse med testen af Samsung HU8505 har vi haft mulighed for at fordybe os. Det førte også til et glædeligt gensyn med Kevin Spacey i den fantastiske House of Cards. Netflix angiver hvilket indhold der er tilgængelig i “Ultra HD 4K”. Når man trykker play på videoen starter den i lav kvalitet, men hopper hurtigt op på 4K. Vi oplevede herefter ingen udfald, selvom vi sad på en WiFi forbindelse, der også blev brugt til andre opgaver.

Billedkvaliteten er ret utrolig. Man kan bogstavelig talt se hver en rynke i ansigtet af folk. House of Cards er jo ikke en action-spækket serie, så der er mange sekvenser, hvor man får rig mulighed for at nærstudere detaljerne. Folk ser nærmest ud som hvis de sad lige overfor dig. I de bedste sekvenser overgår detaljegraden Blu-ray, mens det i andre sekvenser - f.eks. bevægelse - er mindre forskel.

Du vil blive imponeret over billedkvaliteten og argumentet om at streamingtjenester ikke kan levere god billedkvalitet, kan man efterhånden godt pakke sammen. Tag f.eks. et kig på dine tv-kanaler. Ingen af dem er i Full HD 1080p - ingen. Netflix fortjener ros for allerede nu at levere 4K og flytte grænserne.

Netlix 4K streaming
Man kan bekræfte at man ser 4K, når der står 2160p oppe i hjørnet ved billedkvalitet


Vi kan også tilføje, at et 55” tv er nok til at nyde 4K. Når Netflix skifter fra 1080p til 4K-laget i filmen, så er man ikke i tvivl. Nogen beskriver det som, at et slør bliver løftet. Så dramatisk mener vi ikke effekten er, men man er ikke i tvivl.

Kræver Smart TV - og HEVC

Netflix bruger i dag HEVC-dekodning med en bitrate på 15,6 Mb/s. En typisk Blu-ray bruger 20-25 Mb/s (nogle højere) mpeg4 (H.264), men HEVC siges at være knap dobbelt så effektiv som H.264. Til det indhold Netflix tilbyder er denne bitrate høj nok til at give en imponerende billedkvalitet, men vi kan forestille os at f.eks. sport eller actionsekvenser vil kræve en højere bitrate.

For at opleve Netflix i 4K kræver det, at man har et 2014 Ultra HD Smart TV fra enten Samsung, Sony eller LG. Panasonic arbejder også på en løsning. Sony har også lanceret den første medieboks med understøttelse af Netflix i 4K. Herudover kræves en internetforbindelse på minimum 16 Mb/s.Flere nyheder

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |

Apple TV+ giver smugkig på efterårets nye serier & film

14 Sep 2021 |

Sonos lancerer Beam (Gen 2) soundbar med Dolby Atmos & eARC

14 Sep 2021 |

DTS-support på vej til Sonos Arc, Playbar, Beam & andre produkter

14 Sep 2021 |