Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sed.jpg" alt="AUO FED"></div>SED kan genopstå – i FED teknologien - FlatpanelsDK AUO FEDSED kan genopstå – i FED teknologien">

AUO FED
SED kan genopstå – i FED teknologien

05 Feb 2010 | Rasmus Larsen |

For få år siden var der stor medieopmærksomhed på den såkaldte SED teknologi fra Canon og Toshiba, som skulle bringe billedkvalitet til nye højder. En række patentstridigheder medførte imidlertid, at SED teknologien endnu ikke er på markedet - og formentlig aldrig kommer det. Nu vil taiwanske AUO markedsføre FED, som er en pendant til SED.

SED og FED er stort set det samme

SED og FED har mange lighedstræk, og er baseret på samme teknologiske principper. Det betyder, at FED teknologien, som Sony også er engageret i, kan give os nye standarder for billedkvalitet.

Det er AUO der er gået i samarbejde med FET Japan, hvor Sony allerede sidder på 40 % af firmaet, om at markedsføre FED teknologien. AUO har angiveligt sikret sig patenter og relevant FED produktionsudstyr, som sikrer, at AUO kan producere FED paneler.

Sony FED
Sony har tidligere fremvist prototype af FED skærme


Den asiatiske velrespekterede nyhedstjenester DigiTimes rapporterer, at FED teknologien vil blive anvendt i en række af AUOs kommende skærmpaneler. AUO sælger ikke selv skærme, men leverer pt. LCD paneler til blandt andet Samsung, Sony og BenQ.

DigiTimes mener også at vide, at AUO vil bruge FED teknologien i high-end skærme til professionelle applikationer.

FED teknologien er kendetegnet ved meget hurtig responstid, lavt energiforbrug og et meget højt kontrastforhold pga. dyb sort. FED teknologien kan – ligesom plasma – selv skabe lys og vha. fosfor tegne et billede.

Det vides endnu ikke, hvornår AUOs masseproduktion af FED teknologien påbegyndes, men vi følger op når vi ved mere.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |