Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-philipssid.jpg"></div>Sony danner FED joint venture - FlatpanelsDK Sony danner FED joint venture">

Sony danner FED joint venture

12 Dec 2006 | Rasmus Larsen |

Sony har tidligere i december annonceret, at de vil gå ind i et joint venture og økonomisk samarbejde med en teknologi investeringsfond. Samarbejdet går ud på, at Sony vil udvikle, og på sigt muligvis lancere skærmtypen kaldet FED.

Den anden part i joint venture samarbejdet er firmaet Technology Carve-Out Investment Fund (TCI), som ligger i Tokyo. Sony melder, at de sammen vil investere det der svarer til 121 millioner danske kroner i de nye firma.

Joint venture virksomheden deles med 36,5 procent af aktierne hos Sony og de resterende 63,5 til TCI. Firmaet sætter arbejdet i gang den 18. december med omkring 30 ansatte i starten.

FED er kort for Field Emission Display og er den type panelteknologi, som går forud for Canon og Toshibas meget omtalte SED (Surface-conduction Electron-emitter Display, læs mere: http://www.flatpanels.dk/paneltek.php).
FED minder derfor også på mange områder om Canon og Toshibas patenterede SED teknologi, der forhåbentligt lanceres på markedet indenfor få år.


FED blev oprindeligt udviklet i 1970’erne, som et alternativ til CRT skærme. FED – og SED – minder rent konstruktionsmæssigt også om CRT og benytter også elektroner til at aktivere fosfor. I 70’erne blev FED dog overhalet af både plasma og LCD og man har siden da ladet teknologien ligge mere eller mindre på udviklingsstadiet.

Den nye joint venture virksomheds opgave er i første omgang at forske i FED. Man vil i 18 måneder fra den 18. december vurdere teknologiens potentiale, og afgøre om der skal forskes videre og om FED Tv er klar til forbrugermarkedet. Hvis man efter 18 måneder vurderer, at FED har en chance på markedet, vil yderligere investeringer skulle foretages.
Sonys talsmand angiver dog, at man indtil videre ikke skal forvente at se FED i andet end professionelle skærme til f.eks. broadcasters. Teknologien er ikke moden til det store marked før engang i fremtiden.

Sony startede udviklingen af FED tilbage i 1998 sammen med Candescent Technologies Corp. I 2002 ville Sony dog af andre veje og tog teknologien i egen hånd i 2002. I 2004 gik Candescent i betalingsstandsning.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |