Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-philipssid.jpg"></div>Sony planlægger 60 tommer FED Tv - FlatpanelsDK Sony planlægger 60 tommer FED Tv">

Sony planlægger 60 tommer FED Tv

14 Jul 2008 | Rasmus Larsen |

FED eller field emission display er meget lig SED teknologien, som Canon og Toshiba forsøgte sig med for noget tid tilbage, men som aldrig kom på markedet af en række forskellige årsager. Sony planlægger nu en lancering af FED Tv sideløbende med deres OLED eventyr. Først en 26 tommer og indenfor nogle år op til 60 tommer Tv.

FED teknologien fungerer efter samme princip som vores gamle kasse Tv (CRT), hvor man tegner på et fluorescerende lag yderst på panelet kendt som fosfor. FED teknologien bruger dog såkaldte nanotubes, som placeres bag hver pixel, i stedet for de tre elektronkanoner i et CRT Tv. Det muliggør samtidig, at skærmen kan blive ligeså tynd som dagens fladskærme.


Prototype af Sony FED skærm. Jakken følger med i prisen


Sony har udviklet FED teknologien sideløbende med Canon og Toshibas SED teknologi. Sony har desuden betydelige aktiviteter i OLED lejren, og er på nuværende tidspunkt den eneste producent med et OLED Tv på gaden.

Ifølge Sony selv er der planlagt at lancere omkring titusind 26 tommer FED TV før årets udgang. Aftageren skal angiveligt være den medicinale sektor, som kan drage nytte af den præcise gengivelse af gråtoner, og høje kontrast.

Det er desuden planlagt, at et 60 tommer FED Tv skal ud på forbrugermarkedet. Her er udsigterne noget længere, og det er ikke nogen fast tidsramme på nuværende tidspunkt, men Sony nævner dog, at FED stadig betragtes som et alternativ til OLED teknologien.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |