Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvilke tv-programmer køber DR og TV 2 i Hollywood? - FlatpanelsDK

Hvilke tv-programmer køber DR og TV 2 i Hollywood?

28 May 2024 | Per Fanefjord Laursen |

De amerikanske dramaserier og sitcoms var en grundpille på programplanen op gennem 80'erne og 90'erne, men nu er fascinationen mere dæmpet hos DR og TV 2.

Én væsentlig årsag er naturligvis, at amerikanske serier – gamle og nye – nu findes i rigt mål på adskillige streamere. Ikke desto mindre er Hollywoods enorme volumen, høje produktionsværdi og god gammeldags star-power stadig relevant. Det sagde begge danske indkøbere til fagmediet C21Media.

Både DR og TV 2 var i Los Angeles til 'LA Screenings', der er en årlig begivenhed, hvor Hollywood-studierne præsenterer deres nyeste tv-serier og film for de internationale indkøbere.

DR var i LA for at undersøge potentielle opkøb, opsnappe markedstendenser og møde nye samarbejdspartnere.

- "Vi leder efter alt fra episke og high-concept serier til spionserier og neglebidende thrillere. Vi har brug for at udvide vores familieprofil, så vi søger også serier, der fungerer på tværs af generationer," sagde Maria Bjerre-Nielsen, DRs chef for indkøb, drama, til C21.

DR vil finde udvalgte amerikanske serier til sin portefølje, men er særligt interesseret i film. Filmopkøbet spænder fra amerikanske box office hits til klassikere, såvel som indiefilm med begrænsede biografvinduer og store arthouse-film fra festivalerne.


Columbo

70'er-serien 'Columbo' var populær på DRTV sidste år. Foto: Universal

Også nyt og ældre til DRTV

DR var også i LA for at fylde op med nyt og ældre indhold på hylderne hos på DRTV. - "Vi køber bagkatalog- og bibliotekstitler – både film og serier. Især krimier og kostume/periodedrama, der fungerer godt for os i seriekataloget. Vi holder aldrig op med at lede efter det næste Downton Abbey," tilføjede Maria Bjerre-Nielsen. Hun fremhæver samtidig sidste års overraskende hit på DRTV; de ældste Columbo episoder fra 70'erne. DR køber også klassiske film til både lineær og DRTV. Det er alt fra nostalgiske westerns og legendariske gangsterfilm til storslåede Oscar-titler.

Hollywood er kendte skuespillere og gode historier

TV 2 sætter pris på LA Screenings som et fast holdepunkt i foråret, hvor indkøberne kan sikre sig indsigt i amerikansk tv. - "Det handler om indhold, seervaner og forventninger, og mere specifikt om, hvordan amerikansk indhold kan spille en rolle i vores mix af dansk indhold, som er TV 2s kerne," sagde TV 2s Head of Acquisitions & Formats, Anders Leifer, til C21. - "USA er et vigtigt marked for os, og heldigvis er der mange kvalitetsserier med kendte skuespillere, gode historier og høj produktionsværdi fra amerikanske studier," sagde Anders Leifer. Han pegede på hospitals- og krimiserier, der fortsat er stærke genrer i USA samt familiedramaer med et strejf af krimi, for eksempel Apple Never Falls med Sam Neill og Annette Bening.

Seinfeld

Seinfeld var populær på dansk tv, men DR og TV 2 har ikke længere samme interesse i sitcoms. Foto: Sony

Næppe sitcoms

Amerikanske sitcoms har ikke den samme tiltrækning som eksempelvis Seinfeld og Friends engang havde, og komedier har begrænset interesse ifølge Leifer. Derimod udelukker han ikke amerikanske serier, der passer til TV 2 Charlie. Charlie har traditionelt fokuseret på britisk krimi, men man er altid på udkig efter god fiktion, der vil udvide tilbuddet til seerne på både TV 2 Charlie og Play, sagde Anders Leifer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |