Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAndroid 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm. - FlatpanelsDK

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 | Rasmus Larsen |

Android 14 er nu frigivet til brug i TV-enheder, inkl. Google TV, og forventes at dukke op i de første enheder senere på året. Google fremhæver nye funktioner som Energi-tilstande.

Google har besluttet af springe Android 13 over for at rykke direkte til Android 14 i TV-enheder. Tidligere på året gav Flatpanels et overblik over de nye funktioner i betaen af Android 14. Nu er Google ude med officielle detaljer.

- "We’re bringing Android 14 to TV! The next generation of Android provides improvements in performance, sustainability, accessibility, and multitasking," annoncerede Google.


Energi-tilstande og PiP

Google hævder, at Android 14 giver "en hurtigere, mere responsiv TV-oplevelse". Vi har før hørt lignende løfter fra Google, så indtil videre forbliver vi skeptiske, idet udfordringerne med Google TV typisk har grobund i hardwarebegrænsninger. En ny funktion er Energi-tilstande, hvor TV-skærmen kan opsættes på disse måder:

Google TV energy modes

De nye Energi-tilstande i Android 14. Fit: Google

TV-enheden som hjemmehub

Senere på året bliver Chromecast med Google TV, visse Google TV på Android 14 og udvalgte LG TV (uden Google TV) opdateret til at agere hjemme-hub for andre forbundne hjemmeenheder. Hvis en Google TV enhed indeholder en Thread-chip, vil den også agere Thread border router i hjemmet, ligesom Google Nest Hub og Apple TV 4K kan i dag. Det betyder i praksis, at den kan styre og kommunikere med andre Thread-enheder i hjemmet. Ydermere bliver Picture-in-Picture officielt understøttet på systemniveau på "kvalificerede" TV-skærme med Android 14 PiP vil dog i første omgang ikke virke med videostreaming. Tanken er i stedet at bruge det vil at vise eksempelvis video fra et kamera i hjemmet.

Pip Google TV

Picture-in-Picture er en del af Android 14, men ikke til brug med videostreaming. Foto: Google

AI-anbefalinger, Fair Pair & Magic-knap

Google annoncerede ved samme lejlighed planer om at bruge AI til anbefalinger af film og serier, og til at skrive beskrivelser. Vi forventer, at denne funktion også dukker op i enheder, der kører en tidligere version af Android. Der er desuden fundet referencer til 'Find min fjernbetjening' i Android 14. Den nye 'Magic' genvejsknap og hurtig-parring af hovedtelefoner (Fast Pair), som tidligere dukkede op i Android 14 betaen, er i stedet blevet rullet ud som server-opdateringer. De virker allerede nu på udvalgte enheder.

Første TV-enheder senere i 2024

Google siger, at Android 14 til TV er frigivet til TV-partnere. Den nye systemsoftware forventes at dukke op i de første enheder senere på året. På nuværende tidspunkt har ingen TV-producenter kommenteret på planerne for Android 14. Årets nye Google TV fra blandt andet Philips, TCL og Sony lanceres alle med Android 12. Den nuværende Chromecast med Google TV kører også stadig Android 12. Det er muligt, at den nye 4K Chromecast, der rygtes på vej, bliver første TV-enhed med Android 14.

Android 14 til TV – med Googles egne ord

Google har frigivet denne video, hvor de fremhæver nogle af de nye funktioner:
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |