Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret - FlatpanelsDK

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 | Rasmus Larsen |

Det var forventet, at den 'magiske knap' ville debutere med Googles nye Chromecast, men den er i stedet dukket op på fjernbetjeningen til butikkæden Walmarts nye streamingboks.

Der er efterhånden langt imellem lanceringer af nye Google TV bokse – vi venter stadig på en ny Nvidia Shield – men den amerikanske butikskæde Walmart har meldt sig på banen med en serie af såkaldte 'Onn' bokse. Med danske briller, ville det svare til, at Bilka lancerede egen streamingboks.

Den nyeste boks fra Walmart hedder Onn 4K Pro og koster 50 dollars. Boksen virker verden over, idet den kører Google TV.


Walmart

Den nye Onn 4K Pro fra Walmart. Foto: AFTVNews

Onn 4K Pro er en direkte konkurrent til Googles 4K Chromecast og Amazons Fire TV Stick 4K Max, men den fungerer samtidig som en lille Google Home-højttaler med indbyggede mikrofoner til stemmestyring. Boksen er bygget på en Amlogic S905X4 systemchip med 3GB RAM, 32GB lagerplads, WiFi 6, 100 Mbps Ethernet, HDMI 2.0 og USB 3.0. Den understøtter 4K, Dolby Vision og Dolby Atmos samt AV1 videodekodning.

Første enhed med 'magisk knap'

Som fremhævet af AFTVNews, er det den første Google TV enhed med den såkaldte Magic-knap, der blev introduceret som del af Android 14 til TV. Onn 4K Pro kører dog Android 12, så funktionen er tilsyneladende bagudkompatibel. Den 'magiske knap' er markeret med en stjerne (øverst til højre på fjernbetjeningen ovenfor) og kan brugerkonfigureres til at fungere som genvejsknap til en streamingtjeneste eller til at skifte HDMI-port. Knappen lader til at være en reaktion på de mange uønskede sponsor-knapper på fjernbetjeninger, om end Walmarts nye fjernbetjening stadig har fem af slagsen. De fleste havde forventet, at knappen ville blive introduceret sammen med en opgraderet 4K Chromecast med Google TV. En ny udgave har længe været rygtet på vej og ser muligvis dagens lys på Googles årlige udviklerkonference, I/O 2024, den 14. maj.

Android TV 14

Fjernbetjeningens 'Magic'-knap lader brugeren LAVE EN GENVEJSFUNKTION. Screenshot: Mishaal Rahman

Android TV 14

- Kilde: AFTVNews, Superdell-TV

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |

Nyt TV til EM og OL? Store skærme er blevet billige

11 Jun 2024 |

4K og HDR droppet: Fodbold-EM sendes i HD-kvalitet

11 Jun 2024 |

Otte Discovery-kanaler kan igen ses hos YouSee fra i dag

11 Jun 2024 |

Apple TV+ bekræfter 'Silo' 2, 'Severance' 2, 'Slow Horses' 4, 'Wolfs'

11 Jun 2024 |